Christoph Daum a murit la vârsta de 70 de ani. Iată ce a scris presa germană despre Christoph Daum, după ce fostul selecţioner al României s-a stins din pricina cancerului.
„A fost fie venerat, fie dispreţuit”, a scris Bild despre Christoph Daum. Daum a condus naţionala României între iulie 2016 şi septembrie 2017. Kicker l-a descris pe Daum ca fiind „una dintre cele mai colorate personalităţi ale fotbalului german”.
„Fie venerat, fie disprețuit” Ce a scris presa germană despre Christoph Daum, după decesul fostului selecţioner al României!
„Timp de mulți ani a fost unul dintre cei mai colorați antrenori din fotbalul profesionist”, a notat Bild despre Christoph Daum. „Daum a fost fie venerat, fie disprețuit. Aproape că nu a fost cale de mijloc în cazul lui. Dar gestionarea bolii i-a câștigat simpatie dincolo de granițele sportului. Chiar și fostul său inamic de lungă durată, Hoeness, s-a împăcat public cu Daum și a apărut în fața camerei alături de el, ca parte a unui documentar TV. Și indiferent cum ți-ai aminti de Daum – glumeț, provocator, bun motivator, Dumnezeu, aproape selecționer sau vicecampion de serviciu cu Leverkusen – nu a fost niciodată plictisitor.
«Alții își cresc copiii să vorbească două limbi, eu îi cresc să își folosească ambele picioare», a spus el odată. Sau: «Diferența dintre bine și grozav este de cele mai multe ori doar un deget de la picior». Nu doar aceste propoziții vor lipsi fotbalului german pe viitor”, a remarcat jurnalistul Thomas Kielhorn pentru publicaţia citată.
„Era cunoscut ca un mare motivator”
„Fotbalul german este în doliu după pierderea lui Christoph Daum. Familia fostului antrenor din Bundesliga a anunțat că acesta a murit sâmbătă, la vârsta de 70 de ani, ca urmare a cancerului sever de care suferea. După o lungă luptă împotriva cancerului, Christoph Daum a murit «liniștit, înconjurat de familia sa», a declarat familia lui, sâmbătă seară, agenției germane de presă DPA. Una dintre cele mai colorate personalități ale fotbalului german se lupta cu cancerul pulmonar din toamna anului 2022 – o luptă pe care Daum a pierdut-o acum.
După ce boala sa a devenit cunoscută, Daum s-a retras inițial din ochii publicului, dar a revenit și și-a arătat spiritul de luptător, așa cum a mai făcut-o de atâtea ori. «Cancerul a ales corpul greșit» a fost mesajul său, prin care a dorit să-i încurajeze și pe alți oameni. Acest lucru era tipic pentru Daum, care era cunoscut ca un mare motivator”, a scris şi publicaţia germană Kicker despre Christoph Daum.
A murit Christoph Daum! Fostul selecţioner al României avea 70 de ani
A murit Christoph Daum! Fostul selecţioner al României s-a stins din pricina cancerului, la vârsta de 70 de ani.
Christoph Daum s-a luptat timp de mai mult timp cu un cancer pulmonar cu care fusese diagnosticat. Daum, care a pregătit naţionala României în perioada iulie 2016 – septembrie 2017, s-a stins din viaţă la Koln.
Daum a aflat în urmă cu doi ani că suferă de cancer pulmonar. A făcut şedinţe de chimioterapie şi a urmat tratament. Din nefericire, starea lui s-a agravat în ultimele luni.
”După ultimele împrejurări, nu voi fi mai bine”, declara Christoph Daum la începutul anului.
Daum ”a decedat în pace, în mijlocul familiei”
Christoph Daum ”a decedat în pace, în mijlocul familiei”, a transmis publicaţia germană Bild.
Daum a stat 10 meciuri pe banca naţionalei. A obţinut trei victorii, patru înfrângeri şi trei rezultate de egalitate. El a avut o medie de 1,20 puncte pe meci ca selecţioner al României.
Christoph Daum a cucerit, de-a lungul carierei de antrenor, un titlu în Germania cu Stuttgart (1991) şi trei titluri în Turcia: unul cu Beşiktaş (1994-1995) şi două cu Fenerbahce (2003-2004 şi 2004-2005). Totodată, a cucerit un event în Austria, cu Rapid Viena (2002-2003). S-a clasat de 5 ori pe locul 2 ca antrenor în Bundesliga, de două ori cu FC Koln şi de 3 ori cu Bayer Leverkusen.
Daum mai avea în palmares o Supercupă a Germaniei, cu Stuttgart, cucerită în 1992, o Cupă a Turciei, cucerită cu Beşiktaş (1993-1994), şi două Supercupe ale Turciei (una cu Beşiktaş, în sezonul 1993-1994, şi una cu Fenerbahce, în 2009).
- Anghel Iordănescu, verdict despre naționala lui Mircea Lucescu. Ce a putut spune despre meritele lui Edi Iordănescu
- Cosmin Contra, prima reacție după ce Nicolae Stanciu și Florin Niță s-au accidentat la națională: „Par grave! Nu pot să mă bazez pe ei!”
- Italia U20 – România U20 4-1. Selecționata lui Costin Curelea, la a 3-a înfrângere în Elite League. Pe ce loc sunt „tricolorii mici”