Închide meniul

Hope Solo, 202 meciuri la echipa națională: ”Era un grup de fete nasoale, albe și bogate. Noi nu eram bătăușe”…

Reclamă

Antena Sport Publicat: 19 ianuarie 2021, 7:04

Hope Solo, 202 meciuri la echipa națională: ”Era un grup de fete nasoale, albe și bogate. Noi nu eram bătăușe”…

Hepta

Hope Solo este dublă campioană olimpică, vicecampioană mondială în 2011 și campioană mondială în 2015

”Când am intrat în vestiar, am dat peste un grup de fete nasoale, albe și bogate. Marea lor majoritate provenea din familii cu bani. Asta era cultura la naționala Statelor Unite în acea perioadă. Totul se făcea doar pentru fetele albe”. Așa sună declarația lui Hope Solo, portarul care a bifat 202 partide pentru naționala SUA, vreme de 16 ani, vorbind despre primele sale zile, în 2000. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Îmi aduc aminte că eu și Carli Llyod (n.r. – una dintre cele mai mari jucătoare de fotbal feminin, încă în activitate la 39 de ani, cu aproape 300 de prezențe la echipa națională) ne-am spus că trebuie să schimbăm aceste reguli, această cultură. Pentru că nu eram bătăușe, ne-a fost greu să ne adaptăm. Peste ani, am fost amabile cu fetele care au venit, le-am primit bine. Noi nu am avut parte de un asemenea tratament. Din contră, am fost intimidate la primele antrenamente. Nici măcar nu ne invitau la masă, nu se dădeau deoparte să luam loc și noi. Sub aspect social, a fost foarte dificil să creștem la nivel social”, a mai adăugat ea.

”Am luptat cu ghearele. Dar așa am devenit mari!”

”Acum totul este deschis, mediul nu mai este ostil, poți face performanță. Drumul a fost bătătorit de noi, așa că fetele care vin trebuie să se concentreze doar pe antrenamente”, a completat Hope Solo în cadrul unui podcast în care a intervenit și Carli Lloyd. Atacanta, aflată încă în activiate la aproape 40 de ani și 300 de prezențe la națională, a confirmat cele spuse de Solo: ”Acum e mult mai bine pentru ele. Înainte, luptam cu ghearele. Dar așa am devenit mari! Desigur, nu pot spune că a fost ușor, din contră!”

În ceea ce privește egalitatea salarială dintre bărbați și femei, Solo a spus că lupta nu trebuie abandonată: ”Vom lupta în continuare și când zic asta mă gândesc la documente legale, la discuții cu cei din Congres și din Senat. Am obosit să tot spun astea. Lucrurile trebuie să se schimbe. Ca și votul negrilor, ca și votul femeilor, pentru toate s-a luptat. Nimic nu s-a obținut ușor!”

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:34 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-1. Repriză „nebună” în Moldova! „Câinii” şi-au dat autogol, au rămas în 10 şi au avut un gol anulat! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte Vezi toate știrile
Citește și