FRF a primit astfel acceptul de a-şi modifica statutul, iar cei de la MTS nu se mai pot opune. La mijloc era obligativitatea candidaţilor la şefia Federaţiei să îndeplinească un rol activ în cadrul FRF, LPF, AJF, AMFB sau a altor structuri sportive pentru o perioadă de cel puţin doi ani în ultimii cinci premergători alegerilor.
FRF, victorie în instanţă în procesul cu MTS
„Soluție: Respingere recurs – Nefondat. Detalii soluţie: Respinge recursul declarat de pârâtul Ministerul Tineretului şi Sportului împotriva sentinţei civile nr.907 din 2 martie 2018, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 2 decembrie 2020” , se anunţă pe site-ul celor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit Prosport.
Decizia luată în această săptămână este una definitivă şi nu mai poate fi atacată.
Răzvan Burleanu, convins că nu va avea probleme nici cu Fiscul
Agenţii Fiscului au descins la sediul FRF în urmă cu aproape două săptămâni. S-au efectuat percheziţii, dar preşedintele Federaţiei a declarat că nu are nimic de ascuns.
"Încă din 2014, FRF a implemantat toate principiile bunei-guvernanțe, devenind un model de bune practici recunoscut la nivel regional. Ne-am arătat dispoziţia de a colabora cu ANAF. Au existat controale anuale din 2014 încoace şi de fiecare dată nu au fost probleme.
Mai mult, în 2016 s-a recunoscut că FRF a plătit taxe mai mult decât trebuia, iar în 2017, am recuperat suma respectivă", a transmis Răzvan Burleanu, într-o conferinţă de presă.