Ianis Hagi s-a accidentat grav și nu va mai juca în actuala stagiune. Antrenorul lui Rangers, Giovanni van Bronckhorst, a oferit noi detalii despre situația românului, chiar înainte de „Old Firm Derby”, duelul cu rivala Celtic.
Ianis Hagi a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior, iar internaționalul român ar putea lipsi de pe gazon mai mult decât se preconiza inițial.
Ianis Hagi, regretat de Giovanni van Bronckhorst înainte de Rangers – Celtic
Dacă inițial s-a anunțat că fiul lui Gică Hagi va absenta șase luni de pe gazon, Giovanni van Bronckhorst susține că Ianis ar putea rata și începutul stagiunii viitoare.
„Este probabil ca Hagi să rateze și începutul sezonului viitor, sperăm ca recuperarea lui să decurgă fără probleme”, a transmis Giovanni van Bronckhorst la conferința de presă dinainte de Rangers – Celtic, citat de The Scottish Sun.
Fără Ianis Hagi, Rangers e obligată să câștige derby-ul cu Celtic ca să mai spere la titlu în Scoția. Echipa românului e pe locul secund, la trei puncte în spatele marii rivale, cu două etape rămase de disputat.
Rangers – Celtic se joacă duminică, de la ora 14:00.
Ianis ar putea lipsi nouă luni de pe gazon
Invitat la AS.ro LIVE, Dragoș Luscan, preparatorul fizic de la echipa de handbal a celor de la Dinamo, susține că riscul de reaccidentare ar fi de 30% dacă Ianis Hagi ar reveni după șase luni. În mod normal, la o accidenatre ca a lui Hagi Jr. se stă nouă luni, pentru ca tot procesul de recuperare să fie complet.
În cazul unei reveniri pe gazon mai devreme, pentru Ianis Hagi crește riscul de reaccidentare la 50%.
”E destul de greu să fii în acea situație. Este și o chestiune mentală. După o accidentare ca asta, cu cât te întorci mai repede, riscul de o reaccidentare este mai mare. În Anglia, a revenit unul după trei luni și jumătate. Idealul, în America, este de 9 luni, pentru că ei vor ca riscul de reaccidentare să fie cât mai mic.
Dacă intri după șase luni, riscul de reaccidentare este de 30%. Trebuie să așteptăm ca ligamentul respectiv să se integreze în os. Trebuie să facem reintegrarea sportivului în activitatea lui, aici e multă muncă. Revenirea în activitatea sportivă se face conform unor teste.
Doctorul care l-a operat, fizioterapeutul, medicul echipei și sportivul. Cea mai grea perioadă este momentul de după operație, până începe să meargă, după, vede o luminiță de la capătul tunelului. Se lucrează zilnic cu el, câteva ore bune”, a declarat Dragoș Luscan.
- Ianis Hagi, regretat de Giovanni van Bronckhorst înaintea derby-ului Rangers – Celtic
- Noi detalii despre accidentarea românului
- WTT Finals Fukuoka e live în AntenaPLAY, în perioada 20-24 noiembrie
- Cele mai tari meciuri din NBA şi NHL sunt live exclusiv în AntenaPLAY
- Adrian Mititelu, ofertă din Liga 1 pentru unul dintre jucătorii săi: „Îi lăsăm şi procente”
- Elias Charalambous, după ce Daniel Bîrligea a marcat contra Ciprului: „Aş fi fost şi mai fericit dacă marca într-un alt meci”
- Declarațiile lui Mircea Lucescu nu le-au picat bine jucătorilor din „Generația de Suflet”! Cum au reacționat aceștia