Închide meniul

Ianis Hagi, regretat de Giovanni van Bronckhorst înaintea derby-ului Rangers – Celtic. Noi detalii despre accidentarea românului

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 3 aprilie 2022, 9:49

Ianis Hagi, regretat de Giovanni van Bronckhorst înaintea derby-ului Rangers – Celtic. Noi detalii despre accidentarea românului

Detalii de ultimă oră despre starea lui Ianis Hagi

Profimediaimages

Ianis Hagi s-a accidentat grav și nu va mai juca în actuala stagiune. Antrenorul lui Rangers, Giovanni van Bronckhorst, a oferit noi detalii despre situația românului, chiar înainte de „Old Firm Derby”, duelul cu rivala Celtic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ianis Hagi a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior, iar internaționalul român ar putea lipsi de pe gazon mai mult decât se preconiza inițial.

Ianis Hagi, regretat de Giovanni van Bronckhorst înainte de Rangers – Celtic

Dacă inițial s-a anunțat că fiul lui Gică Hagi va absenta șase luni de pe gazon, Giovanni van Bronckhorst susține că Ianis ar putea rata și începutul stagiunii viitoare.

„Este probabil ca Hagi să rateze și începutul sezonului viitor, sperăm ca recuperarea lui să decurgă fără probleme”, a transmis Giovanni van Bronckhorst la conferința de presă dinainte de Rangers – Celtic, citat de The Scottish Sun.

Fără Ianis Hagi, Rangers e obligată să câștige derby-ul cu Celtic ca să mai spere la titlu în Scoția. Echipa românului e pe locul secund, la trei puncte în spatele marii rivale, cu două etape rămase de disputat.

Reclamă

Rangers – Celtic se joacă duminică, de la ora 14:00.

Ianis ar putea lipsi nouă luni de pe gazon

Invitat la AS.ro LIVE, Dragoș Luscan, preparatorul fizic de la echipa de handbal a celor de la Dinamo, susține că riscul de reaccidentare ar fi de 30% dacă Ianis Hagi ar reveni după șase luni. În mod normal, la o accidenatre ca a lui Hagi Jr. se stă nouă luni, pentru ca tot procesul de recuperare să fie complet.

În cazul unei reveniri pe gazon mai devreme, pentru Ianis Hagi crește riscul de reaccidentare la 50%.

Reclamă 4 / 0/3

E destul de greu să fii în acea situație. Este și o chestiune mentală. După o accidentare ca asta, cu cât te întorci mai repede, riscul de o reaccidentare este mai mare. În Anglia, a revenit unul după trei luni și jumătate. Idealul, în America, este de 9 luni, pentru că ei vor ca riscul de reaccidentare să fie cât mai mic.

Dacă intri după șase luni, riscul de reaccidentare este de 30%. Trebuie să așteptăm ca ligamentul respectiv să se integreze în os. Trebuie să facem reintegrarea sportivului în activitatea lui, aici e multă muncă. Revenirea în activitatea sportivă se face conform unor teste.

Doctorul care l-a operat, fizioterapeutul, medicul echipei și sportivul. Cea mai grea perioadă este momentul de după operație, până începe să meargă, după, vede o luminiță de la capătul tunelului. Se lucrează zilnic cu el, câteva ore bune”, a declarat Dragoș Luscan.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:38 Jaqueline Cristian, calificare de senzaţie în turul 3 de la Madrid! Victorie în set decisiv cu Barbora Krejcikova 20:36 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” au deschis cu noroc scorul, dar au fost egalaţi imediat 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” Vezi toate știrile
Citește și