Închide meniul

Cum a influențat Mihai Stoica transferul lui Joyskim Dawa la FCSB. Managerul general al „roș-albaștrilor” a fost dat de gol

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 18 iunie 2022, 18:13

Cum a influențat Mihai Stoica transferul lui Joyskim Dawa la FCSB. Managerul general al „roș-albaștrilor a fost dat de gol

Mihai Stoica, uluit înainte de UTA - FCSB

Mihai Stoica, la aeroport, înaintea unei deplasări cu FCSB / Hepta

Mihai Stoica a influențat decisiv transferul lui Joyskim Dawa la FCSB. Cel puțin asta susține Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani. Finanțatorul moldovenilor a lăudat tactica lui MM, care a spus despre Dawa că nu este un jucător bun, pentru a nu-i crește prețul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gigi Becali și Valeriu Iftime au bătut palma pentru transferul lui Joyskim Dawa de la FC Botoșani la FCSB.

Cum a influențat Mihai Stoica transferul lui Joyskim Dawa de la FC Botoșani la FCSB

Iftime a oferit o primă reacție după ce a ajuns la un acord cu omologul său de la FCSB. Patronul clubului moldovean a recunoscut influența declarațiilor lui Mihai Stoica în transferul lui Dawa.

Valeriu Iftime și-a amintit de momentul în care MM a spus public că nu îl consideră pe Joyskim Dawa un fundaș valoros. Finanțatorul lui FC Botoșani este convins că managerul general al „roș-albaștrilor” a apelat la acea strategie tocmai pentru a se asigura că nu îi va crește cota de piață, înainte ca Gigi Becali să demareze negocierile.

De asemenea, Iftime a dezvăluit că Dawa avea și alte oferte, unele chiar din străinătate. În cele din urmă, fundașul camerunez a decis să semneze cu vicecampioana României:

Reclamă

„Copilul a vrut să plece la FCSB. Au fost oferte din ţară de la alte două cluburi, a fost ceva şi de afară, dar el a vrut în România. Eu l-am sfătuit să meargă la FCSB. E un mare câştig pentru FCSB, o să vedeţi. Sunt convins că domnul Stoica a zis atunci că nu e bun doar ca să nu-i crească preţul jucătorului. E cel mai bun fundaş.

E un transfer bun şi pentru el, e acceptabil şi pentru FC Botoşani. Nu pot să am pretenţii foarte mari de la un jucător pe care l-am adus abia în urmă cu un an. Noi căutăm jucători buni şi încercăm să-i împlinim puţin, apoi să reuşim să-i vindem. E în beneficiul clubului şi al jucătorului. Sper ca Gigi Becali să fie mulţumit de acest transfer”, a spus Valeriu Iftime, pentru orangesport.ro.

Reacţia lui Gigi Becali, după transferul lui Joyskim Dawa la FCSB

Gigi Becali şi Mihai Rotaru au făcut un pact de neagresiune pe piaţa transferurilor. Cei două au stabilit să nu negocieze pentru aceiaşi jucători. Joyskim Dawa era dorit de Rotaru la Universitatea Craiova, însă patronul oltenilor nu a finalizat negocierile.

Reclamă 4 / 0/3

În tot acest timp, CFR Cluj ar fi intrat pe fir, ceea ce l-a făcut pe Gigi Becali să acţioneze şi să îl transfere pe Dawa.

Îmi pare rău de Mihai Rotaru, dar nu puteam să dormim amândoi pe noi. Eu l-am lăsat pe Mihai trei săptămâni să se miște, dar nu s-a mișcat și era să ne «frigem» amândoi. Aseară, finul Vulturar (n.r. impresarul Florin Vulturar) m-a sunat să îmi spună că Dawa e în negocieri cu CFR, iar eu i-am spus clar că nu aș vrea să mă bag peste Rotaru.

Mi-a zis că impresarul lui era deja prin Cluj. Atunci am zis să le-o fac ălora de la CFR cu tot riscul că se supără Rotaru pe mine. Decât să ne «ardă» CFR pe amândoi, atunci am zis să intru eu pe fir cu orice risc. Dacă nu îmi spunea finul Vulturar, Dawa era acum la CFR. O să mai aduc doar un fundaș central”, a spus Gigi Becali pentru prosport.ro.

Gigi Becali dă lovitura cu Dawa de la FC Botoșani

Inițial, Valeriu Iftime anunțase că Dawa primise oferta de la FCSB în urmă cu câteva luni:

FCSB îl transferă pe Joyskim Dawa de la FC Botoşani! Valeriu Iftime a anunţat că s-a înţeles cu Gigi Becali.

„Ne-am înțeles cu FCSB pentru Dawa. Mai avea oferte de aici și din afară, dar am ajuns la un acord cu FCSB. Luni va ajunge în țară și trebuie să se pună la acord cu FCSB. Dar 90% e rezolvată treabă. Primim o sumă acceptabilă, copilul voia să plece. Avea ofertă de mai multe luni și mă înnebunise. 

E greu să lupt cu așa ceva la Botoșani. Îmi înțeleg rolul de formator de jucători. Oricum va avea un traseu bun. E un transfer jucător pentru FCSB. El va crește, dar va oferi și un plus pentru FCSB”, a spus Valeriu Iftime pentru gsp.ro.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” Vezi toate știrile
Citește și