Gigi Becali a avut o primă reacţie vehementă după acuzele lui Dan Şucu. Noul acţionar al Rapidului s-a plâns de existenţa banilor publici din fotbalul românesc şi a arătat-o cu degetul pe Sepsi Sf. Gheorghe. Răspuns a primit chiar de la patronul rivalei FCSB.
Becali asigură că, în cazul în care primăriile nu ar mai finanţa fotbalul românesc, ar mai rămâne numai cinci echipe în Liga 1: FCSB, Rapid, Farul, FC U Craiova 1948 şi Universitatea Craiova. Latifundiarul din Pipera asigură că nu se pune problema să fie concurenţă neloială.
Gigi Becali, reacţie vehementă după acuzele lui Dan Şucu: „Altfel, era terminat fotbalul din România!”
”Am văzut că domnului Șucu, pe care-l respect ca om de afaceri, nu-i convine că sunt unii cu bani publici și nu e competiția dreaptă. Îi transmit prin voi că dacă n-ar mai fi bani publici în fotbal, am mai juca doar eu cu el, Hagi, Mititelu și Rotaru. Cinci echipe!
Noi trebuie să zicem mersi că bagă primăriile bani în fotbal, că bagă Ungaria, altfel n-avem competiție. La revedere fotbal fără bani publici. Ce, Pandele (n.r. – primarul Voluntariului, finul lui Becali) are nevoie de fotbal, ia ceva acasă? O face pentru comunitate.
De ce e o competiție neloială? Cluburile primesc bani de la consiliile locale. Au voie, conform legii. Care e problema? FCSB concurează cu niște echipe care sunt ale comunității. Eu sunt privat, mă bat cu ei. Să zic mersi că am cu cine să mă bat. Altfel, era terminat fotbalul din România”, a declarat Gigi Becali pentru digisport.ro.
Finanţatorul Rapidului dezvăluise că plăteşte o sumă uriaşă pentru fiecare meci jucat pe Giuleşti, spre deosebire de Sepsi. Șucu a explicat că, pentru închirierea noului stadion inaugurat în martie, Rapid achită 50.000 de euro pe meci, o sumă apropiată de cea achitată pentru a evolua pe Arena Națională. De notat însă că Arena are o capacitate de 55.000 de locuri, în timp ce Giuleștiul poate găzdui numai 14.050 de spectatori.
Şucu: „Pe noi nu ne-a împroprietărit guvernul unei țări”
„Dacă am spus că există competiția bine reglementată pe plan sportiv, din punct de vedere economic nu e bine reglementată. E ca și cum la o cursă de 400 de metri unii pleacă de la start, alții pleacă de la 100 de metri, alții pleacă de la 200 de metri, iar Sepsi pleacă de la 300 de metri și mai are încă 100 de metri pentru a termina cursa.
Dacă vorbim de echipele de fotbal care trăiesc din pușculițele primăriei… la Sepsi lucrurile sunt mult mai avansate, vin bani de la firme românești cu capital maghiar, vin bani de la Guvernul maghiar, vin bani de la primării și de la particulari.