Ungurul Nandor Nemeth a recunoscut că totul va fi dureros pentru el pentru o perioadă după ce a terminat pe locul 4 în proba de 100 de metri liber la Jocurile Olimpice 2024, la o singură sutime de David Popovici.
- Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului).
Românul pleacă de la Paris cu două medalii uriaşe, aurul de la 200 de metri liber şi bronzul de la 100 de metri liber, unde a avut un timp de 47:49, la doar o sutime de Nemeth, care nu va uita uşor această probă. Pan Zhanle a bătut recordul mondial, cu un incredibil 46:40, iar australianul Ky Chalmers a fost al doilea.
Ce a putut spune ungurul Nandor Nemeth, după ce a pierdut dureros bronzul în faţa lui David Popovici
„Vorbim despre cursa de 100 de metri, diferenţa e făcută de lucruri mici. Norocul nu a fost de partea mea de data asta, dar a fost o cursă bună, de consolare pentru mine. Nu mi-am dat seama unde se afla fiecare.
Am simţit că Pan Zhanle era plecat mult în faţă. Am dat totul pentru adest 47:50. Ar fi fost mai bine dacă plecam acasă şi cu o medalie, dar au fost adversari extrem de puternici. Suntem pe drumul cel bun, dar va fi dureros pentru o perioadă. Asta este sportul”, a spus Nemeth, citat de nemszeti.hu.
David Popovici a câştigat două medalii pentru nataţia românească
La nici 20 de ani, David Popovici a câştigat a doua medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. După medalia de aur la 200 metri liber, el a obţinut, miercuri seară, bronzul la 100 metri liber.
David Popovici a câştigat, luni seară, titlul olimpic în proba de 200 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Paris, iar miercuri seară a obţinut bronzul la 100 metri liber.
David Popovici a adus, miercuri seară, a cincea medalie de bronz şi 11-a medalie în total pentru România la înot, în istoria Jocurilor Olimpice. El a ocupat locul 3 în cursa de 100 de metri, după ce luni a obţinut aurul la 200 metri liber. Celelalte trei medalii de aur au fost câştigate de Diana Mocanu (2000) şi Camelia Potec (2006).
Prima medalie obţinută de înotul românesc a fost adusă de Anca Pătrăşcoiu la JO de la Los Angeles-1984. Ea a câştigat medalia de bronz în proba de 200 spate.
La patru ani, JO Olimpice de la Seul, Noemi Lung ia câştigat argintul la 400 metri mixt şi bronz la 200 metri mixt.
La Sydney, în 2000, Diana Mocanu a câştigat medaliile de aur la 100 şi 200 metri mixt, iar Beatrice Câşlaru a obţinut argintul la 200 metri mixt şi bronzul la 400 metri mixt.
Camelia Potec este ultima campioană olimpică a României, ea impunându-se la Atena în proba de 200 liber.
Răzvan Florea este primul medaliat din istoria înotului masculin românesc, el câştigând bronzul la 200 metri spate, la Atena, în 2004.
- Imane Khelif, mărturisiri emoţionante din viaţa personală. Problema cu care s-a confruntat pugilista medaliată cu aur la JO 2024
- Ce i s-a putut întâmpla lui David Popovici înainte de a cuceri medaliile de aur şi bronz la Paris! Dezvăluirea antrenorului său
- Cât a costat ceremonia de deschidere de pe Sena, de la JO de la Paris 2024. Prima cifră oficială