Închide meniul

Letsile Tebogo a câştigat proba de 200 metri şi a intrat direct în istorie, la Jocurile Olimpice. Noah Lyles, bronz cu Covid

Dan Roșu Publicat: 8 august 2024, 22:21

Reclamă
Letsile Tebogo a câştigat proba de 200 metri şi a intrat direct în istorie, la Jocurile Olimpice. Noah Lyles, bronz cu Covid

Letsile Tebogo a câştigat proba de 200 metri şi a intrat direct în istorie, la Jocurile Olimpice

Letsile Tebogo a câştigat proba de 200 metri şi a intrat direct în istorie, la Jocurile Olimpice - Profimedia Images

Letsile Tebogo (21 de ani) a câştigat proba de 200 metri şi a intrat direct în istorie, la Jocurile Olimpice 2024, de la Paris. Africanul a câştigat aurul cu al cincilea timp din istorie, 19:46.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tebogo i-a depăşit clar pe Kenny Bednarek (19:62) şi pe Noah Lyles (19:70). În cazul campioanului olimpic de la 100 de metri, stafful american a dezvăluit că acesta a participat cu Covid, acesta fiind motivul pentru care a rămas întins pe jos după cursă, fiind scos din arenă cu un scaun cu rotile.

Letsile Tebogo a câştigat proba de 200 metri şi a intrat direct în istorie

Revenind la Letsile Tebogo, acesta i-a adus Botswanei prima medalie de aur din istorie, la Jocurile Olimpice. Mai mult, el este primul african care cucereşte aurul la 200 de metri liber.

Reclamă
Reclamă 4

Letsile Tebogo i-a dedicat victoria mamei sale, care, din păcate, a decedat cu doar câteva luni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Ea l-a urmărit anul trecut la Budapesta, atunci când a câştigat o medalie la Campionatele Mondiale.

„Sunt campion olimpic. Nu am crezut că se poate întâmpla așa ceva. Am forțat cât am putut. Antrenorul mi-a spus că e cursa mea și pot să fac ce vreau. E cel mai mare antrenor. E un moment uluitor pentru mine.

Reclamă

Înaintea cursei, când am fost în camera de apel, nu m-am gândit decât la recordul Africii. Mama mea visa la momente de acest gen. Sper că e foarte fericită. Înseamnă enorm și pentru continent și pentru țara mea”, a declarat Tebogo la finalul cursei de 200 de metri.

Noah Lyles a câştigat proba de 100 de metri de la Jocurile Olimpice la photo finish

Noah Lyles a câştigat proba de 100 de metri de la Jocurile Olimpice la photo finish, la 5 miimi de Kishane Thompson.

Lyles a trecut linia de sosire în 9,784 secunde şi a câştigat medalia de aur, Kishane Thompson din Jamaica fiind la cinci miimi de secundă în urmă, cu argintul obţinut în 9,789. Fred Kerley din SUA a cucerit bronzul în 9,81.

Jamaicanul Oblique Seville a ocupat locul al optulea cu timpul 9.91. Toţi participanţii la această finală au terminat cu timpul sub 10 secunde, ceea ce reprezintă o premieră.

„Nu am simţit că am câştigat această cursă, am dat 100%, dar am simţit că nu am atacat la momentul potrivit, am crezut că am făcut-o prea devreme. În plus, de pe culoarul meu, eram prea departe pentru a vedea exact ce a făcut Kishane Thompson.

A fost un moment nebunesc, chiar am crezut că a câştigat. Chiar m-am dus la Kishane şi i-am spus: „Amice, cred că asta e pentru tine”. Când mi-am văzut numele pe ecran, a fost incredibil. Sunt mândru că am făcut asta împotriva unor atleţi atât de rapizi, în cea mai mare cursă din lume, pe cea mai mare scenă din lume. Mă pregătesc de ani de zile.

Drumul a început în 2021 cu medalia de bronz de la Tokyo, când mi-am spus că trebuie să mă schimb şi să evoluez. Fiecare campionat este diferit, iar eu nu voiam să mă mai simt la fel. La Budapesta, în 2023 (campion mondial la 100 m, 200 m şi 4×100 m, n.r.), am fost cel mai rapid şi favorit, dar în acest an, rivalii mei erau pregătiţi.

Mă simt împlinit doar acum, când am această medalie de aur în mâinile mele. Am muncit din greu din 2021. Acum sunt campion olimpic, nu doar campion mondial, ci şi cel mai rapid om din lume”, a declarat Lyles.

 

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:48

Gigi Becali, veste uriaşă pentru patru jucători de la FCSB. Hotărârea luată de patronul campioanei: „Este foarte entuziast!”

23:16

„Nu vreau să par impertinent” Florin Maxim, discurs surprinzător după Corvinul – Astana 1-2: „Mergem în Kazahstan să câștigăm!”

22:49

Corvinul – Astana 1-2! Dezastru pentru echipa lui Florin Maxim! Kazahii au revenit de la 0-1 și sunt favoriți la calificare

22:30

Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 13 | Alina Rotaru-Kottmann, pe locul al 7-lea în finală la săritura în lungime

22:28

„Sportul românesc nu a murit!” Elisabeta Lipă, încântată de performanţele obţinute de tricolori la Jocurile Olimpice 2024

22:17

Team Romania la Jocurile Olimpice – ziua 14 | Cătălin Chirilă și Loredana Toma luptă pentru medalii! Emoții și la lupte

1 FotoDavid Popovici, prima imagine din vacanţă! Cum s-a pozat medaliatul cu aur şi bronz de la Jocurile Olimpice: „Ei nici nu ştiu” 2 FotoFiica de 18 ani a lui Adi Mutu, apariţie rară în România: „100% Consuelo”. Adriana este febleţea „Briliantului” 3 Ce au putut spune englezii după argintul uriaş cucerit de Mihaela Cambei la Jocurile Olimpice 2024, pentru Team Romania 4 Pe ce loc a ajuns România în clasamentul pe medalii de la Jocurile Olimpice după argintul obţinut de Mihaela Cambei la haltere! 5 Cum l-a numit Pan Zhanle pe David Popovici atunci când nu era filmat de camerele TV! 6 UPDATEOleg Nuţă şi Ilie Sprîncean au câştigat finala B de la canoe dublu 500 metri! Românii s-au clasat pe 9 în proba de la JO 2024!
Citește și