Închide meniul
Foto

Afacerea cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura în afara ţării: „Îi iei la 14-15 ani. Sărăcia te face să munceşti!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 11 august 2023, 12:45

Afacerea cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura în afara ţării: „Îi iei la 14-15 ani. Sărăcia te face să munceşti!”

Afacerea cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura în afara ţării

Gigi Becali, însoţit de preoţi pe străzile din Bucureşti / Profimediaimages

S-a aflat care este afacerea cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura în afara ţării. Latifundiarul din Pipera este tentat să investească sume importante de bani în Africa. Este soluţia pe care a găsit-o pentru a aduce jucători de mare perspectivă la FCSB.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Milionarul român are un teren în Uganda şi şi-ar dori să pună acolo bazele unei baze de fotbal. În cazul în care planul îi va reuşi, vrea să le impună un program extrem de strict juniorilor.

Afacerea cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura în afara ţării

Singurul impediment pe care îl vede patronul FCSB-ului este acela că trebuie să trimită în Uganda antrenori.

(Reporter: Veţi aduce şi dumneavoastră mai mulţi fotbalişti africani, la fel ca Nordsjaelland?) Eu m-am gândit. Şi aşa eu în Uganda am cumpărat vreo 30 de hectare. Mă gândeam să fac academie acolo, dar e greu. Trebuie să ducem antrenori acolo.

Ştii care e treaba cu ăştia? Pentru că acolo e sărăcie îi iei la 14-15 ani şi îi dai program: 8 ore de somn, 3 ore de mâncare şi 13 ore mingea! Nici televizor, nimic. Mingea o iei, dormi cu ea. Când te scoli, începi să pasezi. Când mănânci, ţii mingea în dreapta. Aşa cred că le face, asta e deprindere. Să pasezi aşa, e numai exerciţiu.

Reclamă

Dacă era Neymar sau Mbappe vedeai talent. Dar ei nu driblau, ca să zici că au talent din naştere. Ei erau pasatori, deci exerciţiu. Logic, zic şi eu! Cu europenii nu poţi să faci aşa, că ei nu vin din sărăcie. Ăia săracii au 7-8 fraţi şi îi trimit la fotbal. Dacă văd că au puţin talent îi ţine acolo. Şi fac ce îi zici, sunt obişnuiţi supuşi. Sărăcia te face să munceşti!„, a declarat Gigi Becali la Palat.

Finanţatorul vicecampioanei României ar avea de gând să investească mai multe milioane de euro pentru a urma exemplul lui Nordsjaelland. S-a convins după ce i-a văzut pe jucătorii danezilor în meciul din Ghencea.

La începutul anului trecut, Gigi anunţase că a trimis ajutoare uriașe în Africa, acolo unde ajută 2.000 de copii și ridică biserici. A plătit echipe întregi de ingineri, arhitecți și artiști plastici. Latifundiarul din Pipera a recunoscut că a plătit, dintr-un foc, 450.000 de euro.

Reclamă 4 / 0/3

Am dat 200.000 (n.r. euro) în Uganda, 150.000 în Congo, 100.000 în Rwanda și Burundi. Fac biserici ortodoxe acolo. Fac acolo misiune creștină„, spunea atunci Becali. La Palatul său, din Aleea Alexandru, a fost vizitat chiar de de stareța mănăstirii din Uganda.

Gigi Becali are o avere estimată la 425 de milioane de euro şi este cel mai bogat finanţator din fotbalul românesc.

FCSB – Nordsjaelland 0-0

FCSB a remizat alb cu Nordsjaelland, în UEFA Conference League. Meciul de pe Stadionul Steaua a început cu o veste proastă pentru FCSB. Unul dintre titularii echipei, Adrian Şut, s-a accidentat chiar la încălzire şi a fost înlocuit cu Ovidiu Popescu. Compagno a trimis primul şut spre poartă încă din minutul 2, dar fără precizie, apoi Târnovanu a intervenit bine la lovitura de cap a lui Frese, din minutul 5.

După o primă repriză echilibrată, partea secundă a avut un moment culminant în minutul 60, când Adamo Nagalo a primit al doilea cartonaş galben – după o intervenţie la Octavian Popescu – fiind eliminat. Cu avantajul unui jucător în plus, bucureştenii au cerut de două ori penalti, la Olaru şi Djokovic, însă arbitrul muntenegrean Boskovic nu a acordat nimic. Nygren a trimis în bară o lovitură liberă în minutul 90+3, iar FCSB încheie meciul fără să trimită nici un şut pe spaţiul porţii.

Returul se joacă în Danemarca, joi, 17 august.

FCSB: Târnovanu – Pantea, Dawa, Chiricheş, Radunovic – Ov. Popescu, Djokovic (Edjouma 74), Olaru – Cordea (Octavian Popescu 46), Compagno (Valentin Gheorghe 61), Fl. Coman. ANTRENOR: Elias Charalambous

NORDSJAELLAND: A. Hansen – Villadsen, Nagalo, Jensen-Abbew (Marxen 82), Frese – Diomande, Tverskov, Bocha (D. Svensson 49) – Nuamah (Coulibaly 82), Ingvartsen (Nygren 56), Osman (Antman 56). ANTRENOR: Johannes Hoff Thorup

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și