
Gigi Becali, însoţit de preoţi pe străzile din Bucureşti / Profimediaimages
S-a aflat care este afacerea cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura în afara ţării. Latifundiarul din Pipera este tentat să investească sume importante de bani în Africa. Este soluţia pe care a găsit-o pentru a aduce jucători de mare perspectivă la FCSB.
Milionarul român are un teren în Uganda şi şi-ar dori să pună acolo bazele unei baze de fotbal. În cazul în care planul îi va reuşi, vrea să le impună un program extrem de strict juniorilor.
Afacerea cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura în afara ţării
Singurul impediment pe care îl vede patronul FCSB-ului este acela că trebuie să trimită în Uganda antrenori.
„(Reporter: Veţi aduce şi dumneavoastră mai mulţi fotbalişti africani, la fel ca Nordsjaelland?) Eu m-am gândit. Şi aşa eu în Uganda am cumpărat vreo 30 de hectare. Mă gândeam să fac academie acolo, dar e greu. Trebuie să ducem antrenori acolo.
Ştii care e treaba cu ăştia? Pentru că acolo e sărăcie îi iei la 14-15 ani şi îi dai program: 8 ore de somn, 3 ore de mâncare şi 13 ore mingea! Nici televizor, nimic. Mingea o iei, dormi cu ea. Când te scoli, începi să pasezi. Când mănânci, ţii mingea în dreapta. Aşa cred că le face, asta e deprindere. Să pasezi aşa, e numai exerciţiu.
Dacă era Neymar sau Mbappe vedeai talent. Dar ei nu driblau, ca să zici că au talent din naştere. Ei erau pasatori, deci exerciţiu. Logic, zic şi eu! Cu europenii nu poţi să faci aşa, că ei nu vin din sărăcie. Ăia săracii au 7-8 fraţi şi îi trimit la fotbal. Dacă văd că au puţin talent îi ţine acolo. Şi fac ce îi zici, sunt obişnuiţi supuşi. Sărăcia te face să munceşti!„, a declarat Gigi Becali la Palat.
Finanţatorul vicecampioanei României ar avea de gând să investească mai multe milioane de euro pentru a urma exemplul lui Nordsjaelland. S-a convins după ce i-a văzut pe jucătorii danezilor în meciul din Ghencea.
La începutul anului trecut, Gigi anunţase că a trimis ajutoare uriașe în Africa, acolo unde ajută 2.000 de copii și ridică biserici. A plătit echipe întregi de ingineri, arhitecți și artiști plastici. Latifundiarul din Pipera a recunoscut că a plătit, dintr-un foc, 450.000 de euro.