Închide meniul
Foto

Câţi bani poate primi Leonard Doroftei lună de lună de la statul român. Campionul a plecat umilit din România

Valentin Pîrcălabu Publicat: 16 decembrie 2023, 16:33

Reclamă
Câţi bani poate primi Leonard Doroftei lună de lună de la statul român. Campionul a plecat umilit din România

Umilit şi numit "cerşetor" în România, Leonard Doroftei a făcut dezvăluiri uimitoare despre fiica sa şi averea fiului său

Leonard Doroftei, în timpul unei emisiuni

S-a aflat câţi bani poate primi Leonard Doroftei lună de lună de la statul român. Pentru perfomanţele fantastice pe care le-a avut în cariera sa, Leonard Doroftei primeşte lunar o rentă viageră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Leonard Doroftei este unul dintre sportivii care au scris istorie pentru România. Campion mondial la box, Doroftei are în palmares şi două medalii olimpice, ambele de bronz, în 1992 la Barcelona şi în 1996 la Atlanta.

Câţi bani poate primi Leonard Doroftei lună de lună de la statul român

Conform documentelor de la site-ul Agenţiei Naţionale pentru Sport, Leornard Doroftei primeşte o rentă viageră de 9232 de lei. După ce s-a retras din box, Leonard Doroftei s-a implicat în afaceri. Din păcate, marelui campion nu i-au ieşit planurile de afaceri după ce a avut nişte neînţelegeri cu Administraţia locală din Ploieşti.

Astfel, Leonard Doroftei a decis să se mute definitiv în Canada, alături de frumoasa sa soţie, Monica, şi alături de cei 3 copii ai săi: Adrian, Alexandru şi superba Vanessa. (VEZI ÎN GALERIA FOTO IMAGINI DE SENZAŢIE CU FIICA LUI LEORNARD DOROFTEI)

Leonard Doroftei, umilit şi numit cerşetor de români

Plecarea lui Doroftei din România a venit după episodul cu pub-ul din Ploieşti, unde fostul pugilist a investit sume mari de bani, spaţiul fiind al Primăriei din Ploieşti.

Reclamă

Apoi, după 10 ani, a primit notificare de evacuare. Fostul mare campion a luat atunci decizia radicală de a părăsi România pentru Canada. Atunci, el dezvăluia că era numit „cerşetor” de către românii săi.

”Nu am cerut ceva. Primăria mi-a oferit, asta a fost durerea mea, mi-a dat, apoi mi-a luat, mi-am băgat banii acolo și apoi au dispărut. M-am trezit cu nea Titi ( – antrenorul Titi Tudor) acasă și mi-a spus să mergem la Primărie. A vorbit cu primarul și i-a cerut acestuia o afacere.

Mi-au dat acel spațiu pentru 25 de ani. După 10 ani am primit notificare să-l evacuez pentru că au pus bulina roșie pe clădire. Acolo au fost ultimii mei bani. Nici casa nu am terminat-o, iar proiectantul a cerut de zece ori mai mult decât a spus inițial. Cine vrea să înțeleagă bine, cine nu, să fie sănătos.

Reclamă 4 / 0/3

Am încercat să lupt pentru investiţia mea, pentru spaţiul acela oferit pe 25 de ani şi unii m-au făcut cerşetor. Când un ploieştean a scris un articol prin care spunea că sunt cerşetor … Atunci am simţit că e gata!Un articol cu titlul dureros. Când luptam pentru ce era al meu! Atunci am spus gata, nu mă mai lupt. Plec!

În condiţiile în care atunci cand am venit acasă obţinusem cetăţenia canadiană. Am lăsat Canada şi am venit acasă. Nu mă poate acuza cineva că aş fi trădător. Mi-a fost greu şi trebuia să fac o schimbare, obligaţia de a face pentru familia mea.”, spunea Doroftei, în trecut.

Doroftei a scris istorie în România

Doroftei a scris istorie în box pentru România. Acesta a fost campion mondial de box la amatori în 1995, la Berlin. De asemenea, boxerul din Ploiești are 2 medalii olimpice de bronz, în 1992 și 1996.

Cea mai importantă performanță a fost însă la profesioniști. Doroftei a fost al doilea campion mondial din istoria României, după Mihai Leu. Acesta a cucerit centura WBA în 2002, după meciul cu Raul Balbi. Doroftei a fost și singurul care a luptat pentru unificare, terminând la egalitate cu Spadafora în 2003, americanul având centura IBF.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:42 Canelo Alvarez şi-a păstrat titlul unificat la categoria supermijlocie: „Nu cred că sunt cel mai bun din istorie” 13:33 EXCLUSIVDarius Olaru, pregătit pentru sărbătoarea de titlu a FCSB-ului. Mesajul căpitanului pentru fani: „Un stadion plin!” 13:03 Parma – Cremonese și Palermo – Ascoli, 16:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Man și Mihăilă sărbătoresc promovarea în fața fanilor 12:26 Ladislau Boloni s-a prăbușit emoțional după ce a ajuns aproape de retrogradare: „Nu știu dacă să urlu! Luăm două zile somnifere” 12:22 VIDEOEliza Samara şi Andreea Dragoman, victorie clară în proba de dublu la Saudi Smash 2024. Competiţia e exclusiv în AntenaPLAY 11:34 Iga Swiatek a câştigat turneul de la Madrid, după o revenire fabuloasă în finala cu Sabalenka 11:09 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami va fi în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY, de la ora 23:00 10:56 EXCLUSIVVictor Pițurcă, anunț surprinzător despre CSA Steaua: „Mai bine că a rămas în Liga 2”. Avertisment pentru șefii Armatei 10:32 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou record uriaş după ce a reuşit un hattrick pentru Al Nassr. Obiectivul uriaş al starului portughez 10:17 Lionel Messi, gol și cinci pase decisive într-o singură repriză! A „distrus” două recorduri și i-a uluit pe americani Vezi toate știrile
Citește și