Închide meniul
Foto

Miliardarul Ion Țiriac va plăti o sumă modică, drept taxă de lux, pentru „bijuteria” de aproape 800.000 de euro

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 septembrie 2024, 9:15

Reclamă
Miliardarul Ion Țiriac va plăti o sumă modică, drept taxă de lux, pentru „bijuteria” de aproape 800.000 de euro

Miliardarul Ion Țiriac va plăti o sumă modică drept taxă de lux

Ion Ţiriac, în timpul unui interviu / Hepta

Miliardarul Ion Țiriac a aflat că va plăti o sumă modică, drept taxă de lux, pentru ultima „bijuterie” pe care și-a adăugat-o în colecție. Cel mai bogat român nu va avea mult de suferit după ce s-a luat decizia ca, din 30 septembrie, să achite taxe suplimentare pentru mașinile și casele de sute de mii de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Taxa pe lux le va fi percepută contribuabililor din România care dețin case de peste 500.000 de euro și bolizi de peste 75.000 de euro. Fostul mare jucător de tenis este proprietarul unei colecții fabuloase de mașini, unică în Europa.

Miliardarul Ion Țiriac va plăti o sumă modică drept taxă de lux

Ion Țiriac a devenit, de curând, posesorul unui model spectaculos. A plătit aproape 800.000 de euro pentru un Ferrari 812 Competizione Aperta. Miliardarul în vârstă de 85 de ani a surprins când a vorbit despre noua achiziție.

790.000 (euro n.r.)? Gratis! Nu știu de ce n-am luat două, ca să am pereche”, a declarat Ion Țiriac.

Reclamă
Reclamă

Potrivit hotnews.ro, afaceristul român va fi nevoit să achite o taxă de lux de 2.155 de euro pentru acest model de Ferrari. Ion Țiriac are o avere estimată de Forbes la 2.2 miliarde de dolari!

La mașinile de lux se aplică o cotă de 0,3% asupra diferenței dintre valoarea de achiziție și plafonul de 375.000 lei. În România, în anul 2023, erau înregistrate 453 de mașini Ferrari, 5.619 Porsche, 172 Lamborghini și 214 Rolls-Royce.

Pe ce a cheltuit două milioane de euro Ion Țiriac

Ion Țiriac are și mai multe apartamente de lux. Pe două dintre ele ar fi plătit aproximativ două milioane de euro, în 2021.

Reclamă

Cele două apartamente se află la 50 de metri de Marea Neagră, chiar pe plaja din Mamaia, acolo unde miliardarul a fost surprins în această vară. Un apartament în acel bloc costă de la 400.000 de euro la un milion de euro, Ţiriac reţinând primele două locuinţe de lux, puse la vânzare la finalul lui 2020.

În momentul de faţă mai este disponibil un singur apartament cu 3 camere tip duplex, iar preţul este de 890.000 de euro, deţine terasă, iar locul de parcare este subteran şi costă 30.000 de euro. Preţurile nu sunt fixe, nu v-aş putea spune acum cât costă un apartament cu două camere, fiindcă depinde de perioada achiziţiei. Preţul imobilelor creşte pe parcursul finalizării construcţiei”, a spus pentru Click, un reprezentant al companiei care a construit blocul în care Ţiriac a cumpărat cele două apartamente.

Miliardarul Ion Ţiriac, dezvăluire fabuloasă despre averea lui

Ion Ţiriac a transmis că el a ştiut că a ajuns cu adevărat bogat în momentul în care a intrat într-un restaurant şi nu s-a mai uitat la preţurile din meniu. Miliardarul a transmis însă că nu întotdeauna oamenii deştepţi ajung să deţină milioane de dolari în conturi, ci mai degrabă oamenii mai norocoşi.

În primul rând cu bogăţia, v-am mai spus-o şi o repet. Eu am fost bogat în ziua în care am intrat în restaurant şi nu m-am mai uitat la preţul meniului, atunci am fost bogat. În rest, după aceea, aduni bani pentru că munceşti sau eşti mai norocos decât alţii, nu mai deştept, asta când ajunge? Se spune că nu ajunge niciodată bogat, bogat„, a declarat Ion Ţiriac, conform gsp.ro.

Totodată, Ion Ţiriac a transmis şi că este extrem de zgârcit. Acesta a dezvăluit ce sacrificii a făcut pentru a avea averea fabuloasă pe care o are în prezent.

(Sunteți un om zgârcit?) Aaaaa! Eu sunt foarte zgârcit. Da, sigur că da, așa este!

Eu am muncit într-o fabrică la 16 ani și aveam 375 de lei pe lună. Deci știu ce înseamnă să câștigi o bucată de pâine. Eu când am împlinit 15 ani aveam 30 de bani în buzunar. Și m-am dus și am cumpărat 2 felii de franzelă. Deci eu știu ce e banul și cum îl câștigi. De asta sunt zgârcit!„, a mai spus Ion Ţiriac.

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
10:27

Mesaj superb primit de Răzvan Lucescu de la patronul Ivan Savvidis, înainte de PAOK – Aris (duminică, 20:30, AntenaPLAY)

10:13

Cristiano Ronaldo a făcut show în fața lui Alexandru Crețu! Cum s-a descurcat românul în Al Nassr – Al Wehda

9:53

„Comportament ofensator!” Suspendarea primită de Emiliano Martinez, după ce a repetat gestul incredibil făcut la Cupa Mondială

9:11

Max Verstappen râde de FIA alături de fani! Ironiile triplului campion mondial în mediul online

8:45

Mihai Stoica nu a mai rezistat și l-a criticat public pe Gigi Becali: „Niciodată nu o să înțeleg de ce trebuie să faci asta!”

8:24

Fanii lui Dinamo i-au luat la țintă pe jucătorii lui FC Botoșani: „Dădeau cu pahare, cu brichete. I-a adus în direcția asta”

1 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 2 FotoAdelina Chivu, dezvăluiri tulburătoare despre cea mai cumplită accidentare a lui Cristi Chivu: „Era într-o euforie că n-a murit” 3 VIDEOAdina Diaconu, victorie clară cu Balazova la China Smash 2024! Competiţia este exclusiv în AntenaPLAY 4 „Un moment greu!” Vlad Chiricheş, dezvăluiri despre suferinţa prin care a trecut la FCSB. Cât l-au afectat criticile lui Becali 5 VIDEOAl Ahly – Zamalek 1-1 (3-4 d.l.d). Zamalek a câştigat Supercupa CAF după un meci nebun. Dramatism total în AntenaPLAY 6 Daniel Bîrligea, în extaz după ce a marcat primul său gol la FCSB: „Asta am vrut să arăt!”. Cui a dedicat victoria
Citește și