Închide meniul
Foto

Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!

Publicat: 1 mai 2024, 20:32 / Actualizat: 1 mai 2024, 22:12

Reclamă
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!

Averea lui Ionuţ Negoiţă a "explodat"! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!

Ionuţ Negoiţă este fostul patron al lui Dinamo / AS.ro

Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat” după ieşirea lui din acţionariatul lui Dinamo. Fostul patron al „câinilor” e în ascensiune în topul celor mai bogaţi români.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ionuţ Negoiţă are acum o avere estimată la 1,3 miliarde de lei (circa 260 de milioane de euro). Fostul patron al „câinilor” este clasat pe locul 21 în topul Forbes al celor mai bogaţi români.

Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!

Imediat după ieşirea din acţionariatul „câinilor”, Ionuţ Negoiţă avea o avere estimată la 102 milioane de euro. Rezultă, astfel, că în numai 4 ani averea lui Ionuţ Negoiţă a ajuns să fie de două ori şi jumătate mai mare decât atunci când omul de afaceri era acţionar majoritar la Dinamo.

Negoiţă a cedat pachetul majoritar de acţiuni lui Pablo Cortacero, situaţia declanşând ulterior un scandal uriaş după ce spaniolul nu a făcut decât investiţii pe hârtie. Dinamo a trebuit să gestioneze o situaţie foarte dificilă ulterior, jucătorii aduşi de grupul Cortacero fiind plătiţi cu salarii foarte mari.

Dinamo este deţinută acum de Red & White. Din acţionariatul „câinilor” face parte şi Eugen Voicu. Administrator special al clubului este Andrei Nicolescu.

Reclamă

Pe lângă construcții, Negoiță a fost de-a lungul timpului implicat și în fotbal. El a fost patronul echipei de fotbal Dinamo în perioada 2013-2020. În 2020, el a cedat pachetul majoritar de acțiuni la Dinamo și s-a retras din această industrie, pentru a se concentra pe afacerile imobiliare”, relatează forbes.ro, în articolul în care anunţă clasarea lui Ionuţ Negoiţă pe locul 21 în topul celor mai bogaţi români.

„Propagandă comunistă!” Ionuţ Negoiţă s-a năpustit asupra lui Mircea Lucescu şi i-a propus un pariu. Ce îi cere să facă la Dinamo

Ionuţ Negoiţă s-a năpustit asupra lui Mircea Lucescu, după ce a fost criticat în termeni duri de legenda lui Dinamo. Fostul patron al clubului din Ştefan cel Mare a răbufnit şi i-a propus un pariu antrenorului în vârstă de 78 de ani, care este liber de contract după despărţirea de Dinamo Kiev.

Negoiţă a distrus Dinamo! A dus echipa în faliment”, a fost declaraţia dată de Mircea Lucescu care l-a scos din minţi pe omul de afaceri. Acesta a avut o reacţie extrem de dură şi i-a cerut fostului jucător şi antrenor al alb-roşiilor să se implice financiar la Dinamo.

Reclamă 4 / 0/3

Mai mult, Ionuţ Negoiţă a anunţat că este dispus să cedeze zona renovată a bazei de la Săftica, pe care are acte, în cazul în care Mircea Lucescu şi Ion Ţiriac vor băga bani la Dinamo.

Eu mi-am dat cu părerea. Am dreptul? Unii oameni sunt foarte sensibili, mai ales din generaţia care îi place să fie lăudată. Nu am criticat pe nimeni, doar am spus că nu cred. Nu înţeleg de unde iritarea asta. Ok, a fost antrenor la Dinamo, şi-a primit toţi banii. Nu a rămas clubul dator la dânsul.

Sunt dispus să pun pariu că acest tandem nu va investi la Dinamo. Vine să îşi dea cu părerea pe banii altora… dacă doi ani de zile de aici încolo acest tandem va investi la Dinamo, eu voi ceda gratuit bucata aia care nu are legătură cu baza de antrenament.

N-am avut nicio problemă până în ultimul an”

La momentul ieşirii din insolvenţă trebuiau venituri la club. A fost o tranzacţie, cu evaluare. Acele două baze de cazare… una era părăsită şi alta era într-o stare deplorabilă. Pe ambele le-am renovat eu.

Eu cred că va fi un tandem bun, am spus la nivel provocator… eu nu cred, dar Doamne ajută să se întâmple. E dreptul meu să îmi dau cu părerea, nu înţeleg de unde iritarea şi aberaţiile astea pe care le-a rostit. Credeam că, odată cu trecerea anilor, oamenii devin înţelepţi, nu invers. Să baţi câmpii e prea mult.

Clubul e altceva. Înţeleg că suporterii sunt răi. N-am avut nicio problemă până în ultimul an. Nu e o treabă uşoară, suporterii au interesul lor, aşteptări. Foarte mulţi critică foarte uşor investitorii. Din fotbal nu a plecat nimeni pe plus. Se investeşte în fotbal pentru că e o poveste şi sunt oameni care se sacrifică. Dar să nu aruncăm cu noroi, mai ales din partea unor oameni care ştiu ce e un club.

E un fel de propagandă securisto-comunistă. Au ocazia, cei care sunt din fotbal… printre altele a spus că s-au implicat oameni care nu au treabă cu fotbalul. Să vină să demonteze teoria mea. Să vină o dată cei cu bani să scoată cluburile din criză, să le ducă unde trebuie. E o ocazie bună, Dinamo are nevoie de oameni din fotbal. În loc să aruncăm cu propagandă comunistă, sa vină să facă lucruri”, a declarat Ionuţ Negoiţă la digisport.ro.

Reclamă
Citește și:

E Alexandru Chipciu un transfer potrivit pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:37 Ianis Hagi, cel mai bun jucător de la Alaves, în duelul cu Real Madrid! Reacţia fiului „Regelui”, după evoluţia stelară 0:34 Nota primită de Radu Drăguşin în Tottenham – Manchester City 0-2! Fundaşul român a avut intervenţia serii la Londra 0:25 Real Madrid – Alaves 5-0! Campioana din La Liga, victorie categorică! Ianis Hagi, cel mai bun jucător al oaspeţilor 14
mai
23:57
Tottenham – Manchester City 0-2! „Cetăţenii”, pas uriaş spre titlul din Premier League! Radu Drăguşin a fost titular
14
mai
23:48
Răsturnare de situaţie în cazul transferului lui Florinel Coman! Anunţul lui Mihai Stoica: „Nu s-a primit nicio ofertă!”
14
mai
23:09
Jude Bellingham, gol spectaculos sub privirile lui Ianis Hagi! Englezul a ajuns la cifre fabuloase la Real Madrid
14
mai
23:04
Radu Drăguşin, intervenţie colosală în Tottenham – Manchester City! Jucătorii lui Spurs s-au bucurat ca la gol
14
mai
23:00
AS.ro | Gabriel Grecescu va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie din lumea şahului
14
mai
22:09
„Fiul unei legende!” Reacţia de milioane a spaniolilor de la Marca, după ce Ianis Hagi a fost titularizat contra lui Real Madrid
14
mai
22:05
Prima reacţie a FRT, după ce Simona Halep nu a primit wildcard la Roland Garros: „Nu este neapărat o nedreptate”
Vezi toate știrile
Citește și