Închide meniul

Decize istorică în fotbal! Ce se întâmplă cu regula henţului. Situaţiile în care va fi sancţionat

Antena Sport Publicat: 20 mai 2021, 13:09

Reclamă
Decize istorică în fotbal! Ce se întâmplă cu regula henţului. Situaţiile în care va fi sancţionat

Decize istorică în fotbal!

IFAB precizează că „nu orice contact al mingii cu mâna sau braţul constituie o infracţiune” şi menţionează trei situaţii în care henţul poate fi sancţionat, făcând un pas înapoi şi simplificând regula.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Decize istorică în fotbal! Astfel, se dictează henţ dacă un jucător:

  • – atinge intenţionat mingea cu mâna sau braţul, de exemplu prin deplasarea spre mingea a acestor părţi ale corpului;
  • – atinge mingea cu mâna sau braţul atunci când mâna sau braţul sunt poziţionate într-un mod nefiresc, determinând corpul să ocupe mai mult spaţiu. Se consideră că un jucător şi-a făcut corpul să ocupe mai mult spaţiu într-un mod nefiresc atunci când poziţia mâinii sau braţului său nu este o consecinţă a mişcării corpului său în acea acţiune anume sau nu poate fi justificată de o astfel de mişcare. Aşezând mâna sau braţul în această poziţie, jucătorul riscă lovirea mingii de către acea parte a corpului său şi aceasta constituie o infracţiune;
  • – înscrie un gol în poarta adversarului (direct cu mâna sau braţul, chiar dacă acţiunea are loc accidental, sau imediat după ce mingea îi atinge mâna sau braţul, chiar şi într-un mod întâmplător.

Decize istorică în fotbal! Ce nu se schimbă

Ceea ce nu se schimbă este ce parte a braţului este luată în considerare la henţ. Prin urmare, partea inferioară a umărului nu este henţ, în timp ce dacă mingea este atinsă cu o altă parte a braţului, poate fi dictată o sancţiune.

În legătură cu acest subiect, lucrurile se schimbă atunci când se determină dacă un jucător se află într-o poziţie de ofsaid, deoarece mâinile şi braţele jucătorilor nu vor fi luate în considerare, iar axila va fi luată ca referinţă pentru a trasa linia.

„Pentru a determina în mod clar infracţiunile de ofsaid, limita superioară a braţului coincide cu punctul inferior al axilei”, se arată în punctul 1 al regulii ofsaidului.

Modificarea regulamentelor va intra în vigoare de la 1 iulie, dar la competiţiile care încep în iunie, cum ar fi Euro-2020, se pot aplica noile reguli dacă se doreşte acest lucru.

Reclamă
Reclamă
Înapoi la Homepage
Reclamă
Recomandări

Va rămâne Radu Drăguşin titular la Tottenham după ce revin Romero şi Van de Ven?

Loading ... Loading ...
Citește și:
1:01 17 ian.

Real Madrid – Celta Vigo 5-2. „Nebunie” de meci în optimile Cupei Regelui! Echipa lui Ancelotti s-a descătuşat în prelungiri

0:59 17 ian.

Haos la Rapid! Aaron Boupendza a refuzat să se întoarcă în Bucureşti! Motivul pentru care e supărat pe giuleşteni

0:41 17 ian.

Manchester United a învins-o cu 3-1 pe Southampton, după ce a revenit de la 0-1. Diallo a reuşit un hattrick

23:43

Mihai Stoica, mesaj vehement despre Luis Phelipe: „Dacă e copilul bolnav nu prea pui poze râzând cu gura până la urechi”

23:36

Echipa lui Andrei Raţiu a fost eliminată în optimile Cupei Spaniei

23:29

Moment controversat în Real Madrid – Celta Vigo! Oaspeţii au reclamat un penalty, iar la faza imediat următoare Kylian Mbappe a deschis scorul

1 A murit Vasile Ardeleanu! Jucătorul căruia i-a rupt piciorul Marius Lăcătuş avea 50 de ani 2 Pe ce loc a urcat Jaqueline Cristian în clasamentul WTA. Va fi cel mai bine clasată jucătoare din România 3 Jaqueline Cristian, performanţa carierei la un turneu de Grand Slam. Suma uriaşă pe care a câştigat-o la Australian Open 4 Jaqueline Cristian și-a aflat adversara din turul 3 de la Australian Open 2025! Posibil meci de gală pentru româncă în optimi 5 Suma încasată de Gabriela Ruse după ce a fost eliminată în turul 2 de la Australian Open. Românca a fost învinsă de Madison Keys 6 Ange Postecoglou a răbufnit după Arsenal – Tottenham 2-1, cu Radu Drăguşin integralist: „E inacceptabil”
Citește și