Închide meniul

Decize istorică în fotbal! Ce se întâmplă cu regula henţului. Situaţiile în care va fi sancţionat

Antena Sport Publicat: 20 mai 2021, 13:09

Reclamă
Decize istorică în fotbal! Ce se întâmplă cu regula henţului. Situaţiile în care va fi sancţionat

Decize istorică în fotbal!

IFAB precizează că „nu orice contact al mingii cu mâna sau braţul constituie o infracţiune” şi menţionează trei situaţii în care henţul poate fi sancţionat, făcând un pas înapoi şi simplificând regula.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Decize istorică în fotbal! Astfel, se dictează henţ dacă un jucător:

  • – atinge intenţionat mingea cu mâna sau braţul, de exemplu prin deplasarea spre mingea a acestor părţi ale corpului;
  • – atinge mingea cu mâna sau braţul atunci când mâna sau braţul sunt poziţionate într-un mod nefiresc, determinând corpul să ocupe mai mult spaţiu. Se consideră că un jucător şi-a făcut corpul să ocupe mai mult spaţiu într-un mod nefiresc atunci când poziţia mâinii sau braţului său nu este o consecinţă a mişcării corpului său în acea acţiune anume sau nu poate fi justificată de o astfel de mişcare. Aşezând mâna sau braţul în această poziţie, jucătorul riscă lovirea mingii de către acea parte a corpului său şi aceasta constituie o infracţiune;
  • – înscrie un gol în poarta adversarului (direct cu mâna sau braţul, chiar dacă acţiunea are loc accidental, sau imediat după ce mingea îi atinge mâna sau braţul, chiar şi într-un mod întâmplător.

Decize istorică în fotbal! Ce nu se schimbă

Ceea ce nu se schimbă este ce parte a braţului este luată în considerare la henţ. Prin urmare, partea inferioară a umărului nu este henţ, în timp ce dacă mingea este atinsă cu o altă parte a braţului, poate fi dictată o sancţiune.

În legătură cu acest subiect, lucrurile se schimbă atunci când se determină dacă un jucător se află într-o poziţie de ofsaid, deoarece mâinile şi braţele jucătorilor nu vor fi luate în considerare, iar axila va fi luată ca referinţă pentru a trasa linia.

„Pentru a determina în mod clar infracţiunile de ofsaid, limita superioară a braţului coincide cu punctul inferior al axilei”, se arată în punctul 1 al regulii ofsaidului.

Modificarea regulamentelor va intra în vigoare de la 1 iulie, dar la competiţiile care încep în iunie, cum ar fi Euro-2020, se pot aplica noile reguli dacă se doreşte acest lucru.

Reclamă
Reclamă
Înapoi la Homepage
Reclamă
Recomandări

Cine va fi campioana de iarnă a Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:45

Jucătorul care l-a refuzat pe Gigi Becali! Motivul pentru care nu s-a realizat transferul la FCSB: „Nu-ţi dau bani la mişto!”

22:39

Gigi Becali a spus numele celor doi atacanţi din Liga 1 pe care îi vrea la FCSB: „Au forţă! Îmi place de ei”

22:31

„E fenomen!” Mihai Stoica, dat pe spate de un jucător de la FCSB după 0-0 cu Hoffenheim!

22:29

Gigi Becali a făcut praf un jucător după Hoffenheim – FCSB 0-0: „Săracul, a pierdut toate mingile!”

22:21

Elias Charalambous, cuvinte uriaşe după Hoffenheim – FCSB 0-0: „Aceşti jucători nu au limite!”

22:06

„Am jucat ca acasă!” Darius Olaru, prima reacţie după Hoffenheim – FCSB 0-0! Obiectivul stabilit, după remiza uriaşă din Europa League

1 „Am stabilit” Sepsi OSK a făcut anunţul despre viitorul lui Denis Ciobotariu. Ce se întâmplă cu transferul la Rapid 2 FotoCine este şi cu ce se ocupă iubita lui Charles Leclerc. Alexandra Saint Mleux este faimoasă pe reţelele de socializare 3 Wim Fissette, săgeţi către Simona Halep: „Nimeni nu va lucra cu ea mai mult de un an”. Marea problemă identificată la fostul lider WTA 4 OFICIAL | Un fost jucător al unei rivale, prezentat de Universitatea Craiova! Anunţul echipei patronate de Mihai Rotaru 5 Tragerea la sorţi a preliminariilor World Cup 2026 LIVE VIDEO pe Antena 1 şi în AntenaPLAY, vineri, de la ora 13:00. România e în urna a doua 6 „A fost greu” Fred Vasseur a dezvăluit unde a pierdut, de fapt, Ferrari titlul la constructori: „Puteam să facem o treabă mult mai bună”
Citește și