Închide meniul

Decize istorică în fotbal! Ce se întâmplă cu regula henţului. Situaţiile în care va fi sancţionat

Antena Sport Publicat: 20 mai 2021, 13:09

Comentarii
Decize istorică în fotbal! Ce se întâmplă cu regula henţului. Situaţiile în care va fi sancţionat

Decize istorică în fotbal!

IFAB precizează că “nu orice contact al mingii cu mâna sau braţul constituie o infracţiune” şi menţionează trei situaţii în care henţul poate fi sancţionat, făcând un pas înapoi şi simplificând regula.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Decize istorică în fotbal! Astfel, se dictează henţ dacă un jucător:

  • – atinge intenţionat mingea cu mâna sau braţul, de exemplu prin deplasarea spre mingea a acestor părţi ale corpului;
  • – atinge mingea cu mâna sau braţul atunci când mâna sau braţul sunt poziţionate într-un mod nefiresc, determinând corpul să ocupe mai mult spaţiu. Se consideră că un jucător şi-a făcut corpul să ocupe mai mult spaţiu într-un mod nefiresc atunci când poziţia mâinii sau braţului său nu este o consecinţă a mişcării corpului său în acea acţiune anume sau nu poate fi justificată de o astfel de mişcare. Aşezând mâna sau braţul în această poziţie, jucătorul riscă lovirea mingii de către acea parte a corpului său şi aceasta constituie o infracţiune;
  • – înscrie un gol în poarta adversarului (direct cu mâna sau braţul, chiar dacă acţiunea are loc accidental, sau imediat după ce mingea îi atinge mâna sau braţul, chiar şi într-un mod întâmplător.

Decize istorică în fotbal! Ce nu se schimbă

Ceea ce nu se schimbă este ce parte a braţului este luată în considerare la henţ. Prin urmare, partea inferioară a umărului nu este henţ, în timp ce dacă mingea este atinsă cu o altă parte a braţului, poate fi dictată o sancţiune.

În legătură cu acest subiect, lucrurile se schimbă atunci când se determină dacă un jucător se află într-o poziţie de ofsaid, deoarece mâinile şi braţele jucătorilor nu vor fi luate în considerare, iar axila va fi luată ca referinţă pentru a trasa linia.

“Pentru a determina în mod clar infracţiunile de ofsaid, limita superioară a braţului coincide cu punctul inferior al axilei”, se arată în punctul 1 al regulii ofsaidului.

Modificarea regulamentelor va intra în vigoare de la 1 iulie, dar la competiţiile care încep în iunie, cum ar fi Euro-2020, se pot aplica noile reguli dacă se doreşte acest lucru.

Reclamă
Reclamă
Înapoi la Homepage
Reclamă

Se va califica FCSB în turul doi preliminar din Champions League?
Loading ... Loading ...
Citește și:
Reclamă
0:24
Detalii despre Louis Munteanu, după ce Dan Petrescu a spus că nu se antrenează cu echipa! Anunțul lui Cristi Balaj
0:19
Dan Petrescu, verdict după victoria cu Slobozia: “Important e doar rezultatul” Ce se întâmplă cu Louis Munteanu
23:52 13 iul.
Cele mai tari transferuri din vara din 2025 | Florian Wirtz, transferat de Liverpool. Trent Alexander-Arnold, la Real Madrid
23:35 13 iul.
CFR Cluj – Unirea Slobozia 2-1! Echipa lui Dan Petrescu, salvată în prelungiri
22:53 13 iul.
Carlos Alcaraz, marcat după înfrângerea de la Wimbledon 2025! Ce i-a transmis lui Jannik Sinner: “E greu”
22:43 13 iul.
Edi Iordănescu a reacționat după ce a câștigat Supercupa Poloniei cu Legia: “Îmi felicit echipa”
1 “Te mai întorci la Rapid?” Marius Șumudică a dat răspunsul pe loc! Ce a spus despre relația cu Dan Șucu 2 Neluțu Varga i-a dat replica lui Gigi Becali! Ce oferte uriașe a refuzat CFR Cluj pentru Louis Munteanu: “Să stea liniștit” 3 “Îl urmezi pe Dennis Politic la FCSB?” Răspunsul categoric dat de Cătălin Cîrjan. Mesaj direct pentru fanii lui Dinamo 4 Denis Drăguş pleacă de la Trabzonspor. Marius Şumudică a anunţat transferul: “Azi semnează” 5 Sorin Cârțu s-a dezlănţuit! A desfiinţat arbitrajul din meciul cu UTA: “Ai băgat în joc o echipă” 6 Gigi Becali a anunţat echipa FCSB-ului pentru returul cu Inter d’Escaldes: “Nu am ce să fac”
Citește și