Decize istorică în fotbal! Ce se întâmplă cu regula henţului. Situaţiile în care va fi sancţionat

De Antena Sport
Publicat: 20 mai 2021, 13:09

Decize istorică în fotbal! După un sezon afectat de problema henţului, International Football Association Board (IFAB), organismul care stabileşte Legile Jocului, a decis să simplifice reglementările în legătură cu acest subiect, informează sportsfinding.com.

Reclamă
Decize istorică în fotbal!

Profimediaimages

IFAB precizează că „nu orice contact al mingii cu mâna sau braţul constituie o infracţiune” şi menţionează trei situaţii în care henţul poate fi sancţionat, făcând un pas înapoi şi simplificând regula.

Decize istorică în fotbal! Astfel, se dictează henţ dacă un jucător:

Decize istorică în fotbal! Ce nu se schimbă

Ceea ce nu se schimbă este ce parte a braţului este luată în considerare la henţ. Prin urmare, partea inferioară a umărului nu este henţ, în timp ce dacă mingea este atinsă cu o altă parte a braţului, poate fi dictată o sancţiune.

Reclamă

În legătură cu acest subiect, lucrurile se schimbă atunci când se determină dacă un jucător se află într-o poziţie de ofsaid, deoarece mâinile şi braţele jucătorilor nu vor fi luate în considerare, iar axila va fi luată ca referinţă pentru a trasa linia.

„Pentru a determina în mod clar infracţiunile de ofsaid, limita superioară a braţului coincide cu punctul inferior al axilei”, se arată în punctul 1 al regulii ofsaidului.

Reclamă

Modificarea regulamentelor va intra în vigoare de la 1 iulie, dar la competiţiile care încep în iunie, cum ar fi Euro-2020, se pot aplica noile reguli dacă se doreşte acest lucru.

Reclamă

EMISIUNI

Mihai Petre, la AS.ro LIVE

Pe același subiect
Preşedinţii FIFA şi UEFA la finala Euro 2020
Fotbal • 17 iul., 23:00
„Fotbalul va muri!” Schimbări radicale testate de FIFA! Cum ar putea arăta fotbalul în curând
IFAB
Fotbal • 8 mai, 13:53
IFAB a schimbat Legile Jocului. Echipele din Liga 1 primesc un ajutor nesperat pe durata pandemiei
FIFA Gianni Infantino
Fotbal • 27 apr., 14:36
Pandemia schimbă una dintre cele mai importante reguli din fotbal. Soluția de criză gândită de FIFA
Ultimele știri
18
ian.
23:11
„El s-a mulţumit cu puţin!” Nicolae Dică a dezvăluit de ce Budescu a refuzat oferta de la Sepsi: „Când eram la FCSB, el făcea naveta!”
18
ian.
22:45
Jucătorul adus la Dinamo la insistențele lui Florin Răducioiu. „Transferul i se datorează lui!” Ce rol are legenda „câinilor” la echipa din Ștefan cel Mare
18
ian.
22:31
Mihai Stoica a dezvăluit care este echipa din Liga 1 la care poate ajunge Dragoş Nedelcu: „A avut patronul nişte discuţii!”
18
ian.
22:00
MERCATO 2022 | Barcelona ”a spart banca” pentru Ferran Torres. Catalanii au cedat un jucător în Premier League. Cele mai tari transferuri sunt AICI
18
ian.
21:44
Prima reacție de la FC Voluntari după ce s-a spus că l-ar fi transferat pe Constantin Budescu. „A fost o discuție!”
18
ian.
21:37
NEWS ALERTDeian Sorescu a plecat de la Dinamo! Anunţul lui Iuliu Mureşan: „Tocmai am semnat actele de transfer!”
18
ian.
21:10
Bombă! Kylian Mbappe, gata să o refuze pe Real Madrid. De ce ar fi tentat să rămână la PSG
18
ian.
20:55
Anunţul care îi dă fiori lui Novak Djokovic. Mesajul transmis de autorităţile din Spania: „Trebuie să se vaccineze, ar fi cel mai bun lucru de făcut! Nu e suficient să fii bun pe teren!”
18
ian.
20:13
Rapid a transferat un jucător din naţionala Estoniei. Fotbalistul a fost cucerit de fanii rapidişti: „Le-am arătat familiei și logodnicei imagini cu ei”
18
ian.
20:12
„Va trebui să treacă Stoichiță pe bancă!” Gică Popescu, val de ironii pentru șefii FRF. Ce a spus despre șansele României în Nations League
Top citite
MERCATO 2022 | Barcelona ”a spart banca” pentru Ferran Torres. Catalanii au cedat un jucător în Premier League. Cele mai tari transferuri sunt AICI
1
MERCATO 2022 | Barcelona ”a spart banca” pentru Ferran Torres. Catalanii au cedat un jucător în Premier League. Cele mai tari transferuri sunt AICI
Close