Închide meniul

Decizie în cazul de dopaj de la Astra. Ce suspendări au primit Ioniţă, Fatai şi Takayuki Seto

Reclamă

Antena Sport Publicat: 9 aprilie 2021, 13:14

Decizie în cazul de dopaj de la Astra. Ce suspendări au primit Ioniţă, Fatai şi Takayuki Seto

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Alex Ioniţă, unul dintre cei trei jucători de la Astra suspendaţi în cazul de dopaj

Alex Ioniţă şi Kehinde Fatai au fost suspendaţi un an, în timp ce Takayuki Seto a primit o sancţiune de 8 lun. Aceasta este sentinţa dictată în prima instanţă. Cei trei fotbalişti au executat deja şase luni de suspendare. Atât s-a scurs de când a fost declanşată investigaţia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce suspendări au primit Fatai, Ioniţă şi Takayuki pentru dopaj

"Nici după atâta timp, nu a existat unanimitate în luarea deciziei. O instituţie importantă s-a retras de la judecare. Au rămas patru membri. Doi au decis într-un fel, doi în alt fel. A contat tabăra celor doi din care făcea parte şi preşedintele Comisiei", a spus avocatul fotbaliştilor, Paul Mincu, la Digi Sport. 

Reprezentantul jucătorilor a anunţat că va depune apel. Ioniţă a fost pedepsit un an, deşi a făcut o mărturie în faţa Comisiei ANAD. El şi-a retras însă declaraţia în urmă cu câteva zile şi a acuzat că a fost supus unor presiuni şi că i-a fost dictat ce să scrie.

Ioniţă, Fatai şi Takayuki au fost surprinşi în toamna anului trecut într-o clinică, în timp ce li se administrau vitamine intravenos. Practica este considerată dopaj de WADA (Agenţia Mondială Anti-Doping), dacă este vorba despre cantităţi mai mari de 100 de mililitri.

Astra nu riscă nicio sancţiune potrivit avocatului celor trei fotbalişti. Asta deşi un articol din Legea Antidoping prevede descalificarea şi pierderea punctelor, dacă un club are doi sau mai mulţi jucători găsiţi vinovaţi de dopaj.

Reclamă

Decizia comunicată de ANAD

”Decide în baza art. 64 din Legea 227/2006 cu modificările și completările ulterioare, art. 10.6.1.1. cu referire la art. 4.2.2 fraza a doua și cu aplicarea art. 27.2 din Codul Mondial Anti-Doping, ediția 2021, și a Ordinului nr. 180/2020 al președintelui ANAD, privind aprobarea Listei interzise pentru anul 2021: ”Metode specifice pentru anul 2021” interzise permanent: 

-Suspendă din activitatea sportivă pe sportivii Fatai Kehinde Feyi și Ioniță Alexandru pe câte o perioadă de 1 an pentru abaterile prevăzute din art. 2, alin. 2, lit. b) din Legea 227/2006, de la data prezentei

-Suspendă din activitatea sportivă pe sportivul Seto Takayuki pe o perioadă de 8 luni pentru abaterea prevăzută de art. 2, alin. 2, lit. b) din Legea 227/2006, de la data prezentei

Reclamă 4 / 0/3

-În baza art.60, alin. 7 din Legea 227/2006 deduce din perioada suspendării durata suspendării provizorii cu începere de la 30 septembrie 2020”, se arată în decizia ANAD.

Recomandări
  • Jucătorii Astrei au primit suspendările de la ANAD
  • Reacţia dură a avocatului lor

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 Vezi toate știrile
Citește și