Rădoi a transmis că îşi doreşte în continuare să folosească o formulă ofensivă, dar că îşi va urmări mereu interesul. Îndeplinirea obiectivului va fi primordială.
Mirel Rădoi: "Să nu credeţi că trimitem şi portarul în atac"
"Eu nu o să îmi schimb principiile. Conducerea Federaţiei ştie lucrul ăsta. Dacă va fi să ajungem într-un moment în care depindem să mergem la Mondial, nu o să vedeţi 10 jucători în atac.
La ultima partidă, în Irlanda de Nord, în minutul 85-86, am aflat că în partea cealaltă, în Austria, Norvegia conducea cu 1-0. Noi şi dacă câştigam, tot nu terminam pe poziţia a doua. Dar în timpul ăla, mai erau 4 minute de joc plus prelungiri. În momentul ăla dacă primeam gol, riscam să nu mai fim în urna a doua.
Şi atunci am chemat câţiva jucători la margine şi le-am spus foarte clar, în momentul ăsta pe mine mă interesează ca cei trei fundaşi să rămână acolo, plus un mijlocaş în faţa apărării. Restul pot să participe la faza de atac, dar cei patru să rămână în permanenţă acolo, să nu primim gol, pentru că noi în momentul de faţă suntem în urna a doua valorică.
Adică dacă ştim că suntem foarte aproape de obiectiv, să nu credeţi că o să trimitem şi portarul în atac. Ok, încercăm să facem lucrurile în aşa fel încât noi credem în ele, să jucăm ofensiv şi să putem să facem presing de câte ori avem ocazia, dar asta nu înseamnă că mergem cu toţii nebuni în atac, doar ca să menţinem principiile astea.
Vrem să avem posesie, vrem să facem presing, vedem zonele unde putem să facem presing şi unde sunt ei mai slabi, dar asta nu înseamnă că vom sacrifica orice obiectiv doar de dragul de a juca ofensiv. Dar asta nu înseamnă că, de exemplu, la meciul cu Islanda, noi nu am vrut să atacăm", a declarat Mirel Rădoi pentru Telekomsport.
Pe 7 decembrie, România își va afla adversarele din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022, găzduit de Qatar. Naționala condusă de Mirel Rădoi va fi în urna a doua.
Cum arată urnele valorice pentru tragerea la sorţi a preliminariilor CM 2022
URNA 1: Belgia, Franța, Anglia, Portugalia, Spania, Italia, Croația, Danemarca, Germania, Țările de Jos
URNA 2: Elveția, Țara Galilor, Polonia, Suedia, Austria, Ucraina, Serbia, Turcia, Slovacia, ROMÂNIA
URNA 3: Rusia, Ungaria, Irlanda, Cehia, Norvegia, Irlanda de Nord, Islanda, Scoția, Grecia, Finlanda
URNA 4: Bosnia-Herțegovina, Slovenia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Albania, Bulgaria, Israel, Belarus, Georgia, Luxemburg
URNA 5: Armenia, Cipru, Insulele Feroe, Azerbaidjan, Estonia, Kosovo, Kazahstan, Lituania, Letonia, Andorra
URNA 6: Malta, Moldova, Liechtenstein, Gibraltar, San Marino