Închide meniul

„Asta vreau să remarc!” Verdictul lui Ilie Dumitrescu, după ce România s-a calificat în optimi la EURO 2024

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 iunie 2024, 8:27

Reclamă
„Asta vreau să remarc! Verdictul lui Ilie Dumitrescu, după ce România s-a calificat în optimi la EURO 2024

Verdictul lui Ilie Dumitrescu, după ce România s-a calificat în optimi la EURO 2024

Ilie Dumitrescu, în timpul unui eveniment - Hepta

Acesta a fost verdictul lui Ilie Dumitrescu, după ce România a remizat cu Slovacia, scor 1-1, și s-a calificat în optimi la EURO 2024. Fostul atacant al Generației de Aur e convins că unitatea grupului a făcut diferența. L-a lăudat și pe Edi Iordănescu, pentru strategia gândită în meciul decisiv din Grupa E.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ilie Dumitrescu a amintit și de criticile primite de tricolori, chiar dacă au câștigat grupa din preliminarii. Fostul internațional este în extaz după ce România și-a îndeplinit obiectivul și s-a calificat din faza grupelor unui turneu final pentru prima dată după 24 de ani.

Verdictul lui Ilie Dumitrescu, după ce România s-a calificat în optimi la EURO 2024

Este un rezultat istoric! Această echipă națională avea nevoie să demonstreze la un turneu final, pentru că echipa noastră națională a terminat pe primul loc în grupă (n.r. grupa de calificare) și a fost neînvinsă. Au fost voci care spuneau că am jucat o repriză, că am jucat 10 minute, că am jucat 5 minute, că am prins Israelul în război, că am jucat cu Kosovo în 10 oameni. Au fost tot felul de voci.

Ceea ce vreau să remarc e că avem un grup unit, vedem o identitate de joc. Registrul și abordarea tactică e pentru ce jucători avem noi. Am avut o strategie foarte bine gândită. Am reușit să surprindem în multe momente Belgia, am scos un rezultat mare cu Ucraina, acolo a fost practic calificarea. Am avut un meci în care am ținut piept Slovaciei. Edi a fost extrem de inspirat la acest meci”, a spus Ilie Dumitrescu la digisport.ro.

Toate echipele din Grupa E de la EURO au fost la egalitate de puncte. România a avut cel mai bun golaveraj și s-a calificat de pe primul loc, iar Ucraina este OUT de la turneul final.

Reclamă
Reclamă 4

România – Olanda, în optimile de finală la EURO 2024

România – Olanda, în optimile de finală la EURO 2024. „Tricolorii” au avut ghinion după ce au câştigat grupa şi vor juca cu cel mai greu adversar care s-a calificat de pe locul 3. Portugalia a pierdut cu Georgia, scor 0-2, şi va juca cu Slovenia, cea cu care se putea duela naţionala României.

România şi-a aflat adversara în optimile de finală de la EURO 2024. Tricolorii vor juca cu Olanda, cea care s-a clasat pe locul 3 în grupa cu Austria şi Franţa.

În cazul în care Georgia nu câştiga cu Portugalia, România juca cu Slovenia pentru un loc în sferturile de finală de la EURO 2024. România – Olanda se va juca pe 2 iulie, de la 19:00, şi va fi în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Reclamă

România a avut ghinion teribil, deşi a câştigat grupa E. Olanda este cea mai puternică echipă ce s-a califica de pe locul 3. Slovenia, Slovacia şi Georgia sunt celelalte echipe care s-au calificat de pe locul 3. România şi Olanda s-au mai întâlnit o singură dată la un Campionat European. În 2008, Olanda s-a impus cu 2-0 în faza grupelor.

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
22:50

FotoGermania – Danemarca 0-0. Meciul, întrerupt de furtuna de la Dortmund. Jucătorii revin de la vestiare!

22:49

FotoMotivul incredibil pentru care s-a oprit meciul dintre Germania şi Danemarca în minutul 37! Ce s-a întâmplat la Dortmund

22:24

„Arată foarte bine, se poate bate la Mister Olympia!” Mihai Stoica e uluit de Ianis Hagi şi îl cere titular în România – Olanda

21:53

Video„E jenant!” Oscar Piastri a răbufnit, după ce i-a fost şters timpul în calificările Marelui Premiu al Austriei

21:35

„Lamentabil. Nu sunt scuze!” Mihai Stoica a dat de pământ cu jucătorii Italiei, după eliminarea de la EURO 2024: „Ruşinos!”

21:26

Presa din Italia şi-a făcut praf jucătorii, după eliminarea de la EURO 2024: „Dezastru” / „Fără suflet şi fără picioare”

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45)
Citește și