Închide meniul

La mulţi ani, Mihai Neşu! Fostul internaţional a împlinit 41 de ani

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 19 februarie 2024, 16:51

La mulţi ani, Mihai Neşu! Fostul internaţional a împlinit 41 de ani

La mulţi ani, Mihai Neşu! Fostul internaţional a împlinit 41 de ani

Mihai Neşu, în timpul unei emisiuni / Antena Sport

La mulţi ani, Mihai Neşu! Fostul fundaş român , care a împlinit 41 de ani, îşi dedică acum timpul aproape în totalitate proiectului pe care l-a început la Oradea. Complexul de recuperare Sfântul Nectarie, adresat persoanelor cu dizabilităţi neuromotorii, este într-o continuă extindere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Născut la Oradea pe 19 februarie 1983, Mihai Neşu şi-a încheiat cariera de fotbalist în urma accidentului suferit pe 10 mai 2011, în timpul unui antrenament al celor de la Utrecht.

La mulţi ani, Mihai Neşu! Fostul internaţional a împlinit 41 de ani

Mihai Neşu a ajuns la FCSB (n.r echipa se numea Steaua la vremea respectivă) în anul 2001. El a evoluat la formaţia roş-albastră până în 2008, atunci când s-a transferat în Olanda, la Utrecht.

Fostul fundaş stângă, poreclit Bichonul, a făcut parte din echipa lui Cosmin Olăroiu care a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA în sezonul 2005/06. În primul său sezon la Utrecht, el a fost desemnat cel mai bun fundaş stânga din Eredivisie.

Mihai Neşu, care are 8 selecţii la echipa naţională a României, are 111 meciuri la FCSB şi 104 meciuri la Utrecht.

Reclamă

Pe 10 mai 2011, la un antrenament al celor de la Utrecht, cariera lui Mihai Neşu a luat sfârşit, în urma unei coliziuni cu Alje Schut, coechipierul său de la formaţia olandeză.

În anul 2015, Neşu a deschis un centru de recuperare pentru copii cu probleme neuromotorii, iar în 2019 a decis construirea Complexului de recupererare „Sfântul Nectarie”. Lucrările au început în 2021, iar Mihai Neşu a fost prezent aproape zilnic pe şantier.

„E o dorință comună pe care mi-o doresc și mie și tuturor celor de care sunt înconjurat, în special copii cu dizabilități. Îmi doresc din suflet să aibă cât mai mult șansă la o viață cât mai aproape de normalitate, cât mai independentă. Ne rugăm la Dumnezeu să putem să le oferim și noi sprijinul spre viața asta pe care și-o doresc toți părinții care au copii cu dizabilități.

Reclamă 4 / 0/3

Cam asta e dorința de opt ani de zile, de când avem centrul actual cu copii pentru dizabilități din Oradea. Deja am depășit 140 de copii care ne-au trecut și ne trec pragul an de an. A devenit cam neîncăpător. Dorința noastră, la fiecare Crăciun, este să reușim să mutăm centrul actual în noul complex de recuperare și să le oferim mult mai condiții. Să fie o oază de recuperare și de liniște sufletească și de relaxare”, a declarat Mihai Neșu în cadrul unui interviu.

Mihai Neșu nu și-a putut stăpâni emoțiile după calificarea României la EURO 2024. Dezvăluirea fostului fundaș

Mihai Neșu nu și-a putut stăpâni emoțiile după calificarea României la EURO 2024. Fostul fundaș a vorbit despre performanța echipei naționale, care este condusă de selecționerul Edi Iordănescu.

Chiar dacă Neșu a suferit o accidentare gravă în 2011 și a fost nevoit să renunțe la fotbal, acesta continuă să fie un susținător al echipei naționale. Fostul fundaș a dezvăluit faptul că a fost foarte emoționat după meciul cu Israel, care a adus calificarea „tricolorilor” la turneul final din Germania.

„Nu știu dacă lipsa lacrimilor e un instrument de măsură al faptului că ești puternic. Din contră, cred că cine are darul lacrimilor e un dar mare de la Dumnezeu care curăță sufletul.

De exemplu, m-a emoționat foarte tare când s-a calificat România la Campionatul European, aproape mi-au dat lacrimile. A fost o bucurie imensă văzând bucuria lor și faptul că nu se aștepta lumea să se califice. Multă lume i-a tot blamat și am fost cu sufletul alături de ei”, a spus Mihai Neșu, în vlogul „Altceva”.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:33 VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!” 23:18 „Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!” 23:16 Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant” 23:14 Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!” 23:00 Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!” 22:51 Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor 22:43 Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu 22:42 Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!” 22:31 FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României 22:23 Ce adversare poate întâlni FCSB în preliminariile UEFA Champions League! Cum arată traseul campioanei din Liga 1 Vezi toate știrile
Citește și