Închide meniul

„Nu l-aş ţine nici măcar în prima ligă”! Adrian Porumboiu îl atacă dur pe Istvan Kovacs! De ce crede că acesta merge la EURO 2024

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 7 februarie 2024, 21:20 / Actualizat: 7 februarie 2024, 23:16

„Nu l-aş ţine nici măcar în prima ligă! Adrian Porumboiu îl atacă dur pe Istvan Kovacs! De ce crede că acesta merge la EURO 2024

Adrian Porumboiu îl atacă dur pe Istvan Kovacs!

Adrian Porumboiu și Istvan Kovacs / Hepta și Profimedia

Adrian Porumboiu îl atacă dur pe Istvan Kovacs. Fostul arbitru şi, ulterior, fostul patron al lui FC Vaslui nu îl menajează pe Istvan Kovacs, după Sepsi – Universitatea Craiova 1-3.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu este prima oară când Adrian Porumboiu face declaraţii dure la adresa lui Istvan Kovacs. Porumboiu crede că Istvan Kovacs va fi prezent la EURO 2024 fiindcă Ovidiu Haţegan nu este încă refăcut complet după infarctul suferit.

Adrian Porumboiu îl atacă dur pe Istvan Kovacs

N-am văzut meciul dintre Sepsi şi Craiova, aveam şi alte treburi. Dar eu nu mă uit la Istvan Kovacs, indiferent de nivelul la care arbitrează. Eu ştiu ce a făcut înainte, multe chestiuni ştiu, deci mă aştept la orice de la el. Locul la EURO era al lui Haţegan, nu al lui Kovacs. Eu pe Istvan Kovacs nu l-as ţine nici măcar în prima ligă.

Dar nu pot să îl înjur pe Vassaras pentru că politica asta a lui avantajează arbitrii români. Probabil nu e refăcut complet Haţegan”, a declarat Adrian Porumboiu pentru orangesport.ro.

Universitatea Craiova i-a dat replica lui Sepsi, după scandalul provocat de Istvan Kovacs: „Suntem echipa cea mai dezavantajată”

Universitatea Craiova i-a dat replica lui Sepsi, după scandalul de la Sf. Gheorghe. Istvan Kovacs a fost în centrul atenţiei în partida câştigată duminică de olteni cu 3-1. Oficialii celor de la Sepsi l-au pus la zid pe arbitrul din Carei pentru prestaţia sa.

Reclamă

Attila Hadnagy, directorul sportiv al covăsnenilor, a avut un discurs dur la adresa lui Kovacs. Hadnagy a numit arbitrajul din meciul cu Universitatea Craiova „penibil” şi a declarat că nu înţelege cum acesta este delegat la meciuri importante din cupele europene.

A doua zi, Universitatea Craiova a ieşit cu un comunicat prin care îi răspunde lui Hadnagy. Oltenii susţin că echipa lor este cea mai dezantajată dintre echipele din Liga 1 şi l-au contrazis pe oficialul covăsnenilor în ceea ce priveşte fazele controversate din timpul partidei.

„Având în vedere nenumăratele luări de poziție ale d-lui Hadnagy, oficial al Sepsi OSK, clubul Universitatea Craiova face următoarele precizări:

Reclamă 4 / 0/3

„Am înțeles că greșeala este umană”

Deși, în opinia noastră, Universitatea Craiova este echipa cea mai dezavantajată de deciziile brigăzilor de arbitri comparativ cu echipele ce luptă pentru play off atât în acest campionat, cât și în toate edițiile ce au curs de la momentul la care acest sistem a fost implementat, am încercat, întotdeauna, să păstrăm un discurs civilizat, obiectiv. Am înțeles că greșeala este umană și că, pe parcursul unui întreg campionat, erorile de arbitraj apar în favoarea sau în defavoarea fiecărei echipe, cu anumite excepții, pe care le cunoaștem cu toții din istoricul ultimelor 5-6 ediții de campionat.

În opinia noastră, „verdictele” d-lui Hadnagy (preluate drept adevăruri absolute de unii reprezentanți ai presei sportive din România) sunt eronate în mai multe privințe. Menționăm aici doar două dintre „plângerile“ oficialului covăsnean: pretinsul penalty neacordat la Păun și cartonașul galben obligatoriu la Silva. Distinsul domn ignoră faptul că, foarte devreme în meci, fundașul central al echipei reprezentate de dânsul, Ninaj, având deja un cartonaș galben, îl lovește cu cotul, din săritură, pe jucătorul echipei noastre, Markovic, acțiune neobservată de brigada de arbitri și, evident, nesancționată cu un al doilea cartonaș galben.

„Ar fi trebuit să primim un penalty”

Tot ca o opinie, noi credem cu tărie că ar fi trebuit să primim un penalty la faultul asupra lui Mitriță din meciul cu Farul, iar penalty-ul acordat FCSB-ului în ultimul meci direct este cel puțin discutabil. Cu toate acestea, clubul nostru nu a monopolizat discursul public cu “verdicte” care să aibă pretenția de adevăr absolut.

Considerăm că existența sistemului VAR este un foarte mare pas înainte pentru a avea o competiție în care câștigătorul nu este cunoscut de la începutul campionatului, iar toate celelalte echipe aleargă pe culoare „moarte”. Evident că pot apărea greșeli chiar și cu acest sistem, dar existența acestuia ne da măcar speranța că participăm la o competiție sportivă în care cea mai bună și mai constantă echipă va și câștiga la sfârșit.

Acestea fiind spuse, ne reiterăm poziția constantă pe care am avut-o de-a lungul ultimilor 11 ani, aceea de a nu „judeca” evoluția brigăzilor de arbitri în favoarea sau defavoarea unei echipe la finalul fiecărui meci, considerând că este mai corect să avem această analiză la finalul unei întregi ediții de campionat”, a anunţat Universitatea Craiova, prin intermediul unui comunicat.

Oficialii lui Sepsi s-au năpustit asupra lui Istvan Kovacs, după greșelile din meciul cu Universitatea Craiova

Attila Hadnagy l-a atacat pe Istvan Kovacs după meciul din Covasna. Acesta a spus că, în opinia sa, arbitrajul de la această partidă a fost penibil și că nu înțelege cum centralul este delegat la meciuri europene, în aceste condiții.

Totuși, oficialul formației din Sf. Gheorghe a recunoscut și că echipa pe care o reprezintă a avut o prestație modestă în fața Universității Craiova:

Reclamă

„Sincer, și noi am fost slabi în repriza a doua, dar pot să zic că arbitrajul a fost penibil. Nu slab, penibil!

Cartonaș roșu la Silva în prima repriză, apoi înainte de primul lor gol a fost fault pentru noi. În repriza a doua, la faza cu Markovic, nici nu s-a uitat, a dat penalty direct, n-a văzut că Markovic a simulat. Trebuia să dea «galben!», nu s-a dat.

„Domnul Kovacs a fost depășit total după acest meci!”

Domnul Kovacs a fost depășit total după acest meci! Nu știu cine-l vede pe domnul Kovacs în Europa, dar toți conducătorii, în toate meciurile în care arbitrează el, vorbesc rău despre el. Înseamnă că noi suntem proști? Cine-l vede un arbitru bun? Sincer, nu știu. Mie mi se pare un arbitru slab, care nu merită să arbitreze în Liga 1!

Este prea arogant, credeți-mă! Nu știu de ce, nu știu ce-i cu aroganța astaa lui, toată lumea spune că este arogant, numai domnul Vassaras și ceilalți nu văd.

Omul crede că este cel mai bun arbitru, dar s-a văzut și la meciul de astăzi… Multe, multe greșeli, a enervat pe toată lumea. Și a fost un meci frumos, dar în care a enervat pe toată lumea”, a spus Attila Hadnagy, potrivit gsp.ro.

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:40 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano Vezi toate știrile
Citește și