Închide meniul
Foto

Eduard Novak l-a așteptat pe aeroport pe David Popovici și i-a făcut o promisiune solemnă: „Mă voi ocupa personal!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 19 august 2022, 11:52 / Actualizat: 19 august 2022, 13:49

Eduard Novak l-a așteptat pe aeroport pe David Popovici și i-a făcut o promisiune solemnă: „Mă voi ocupa personal!”

Eduard Novak l-a așteptat pe aeroport pe David Popovici și i-a făcut o promisiune solemnă

Eduard Novak, alături de David Popovici și Camelia Potec / Facebook Eduard Novak

David Popovici s-a întors în țară după performanțele uriașe obținute la Campionatele Europene de Natație de la Roma. Înotătorul de 17 ani a cucerit medalia de aur atât în proba de 100 de metri liber, cât și în cea de 200 de metri liber. Eduard Novak l-a așteptat la aeroport pe Popovici și i-a făcut o promisiune solemnă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ministru Sportului a fost însoțit de Camelia Potec și a dezvăluit că a purtat o discuție cu David Popovici. I-a promis că se va ocupa personal de reabilitarea bazinului preferat al campionului nostru.

Eduard Novak l-a așteptat pe aeroport pe David Popovici și i-a făcut o promisiune solemnă

A revenit în țară dublul nostru campion european și recordmen mondial, desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine în urma evoluțiilor de excepție de la Europenele de la Roma.

L-am așteptat într-un cadru restrâns, cu doamna președinte a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec. Dincolo de felicitări, am folosit acest prilej pentru a discuta despre dezvoltarea înotului și i-am promis lui David că mă voi ocupa personal de reabilitarea bazinului „Lia Manoliu”.

Este bazinul lui preferat și cred că atât el, cât și cei pe care i-a inspirat să îi calce pe urme, merită să aibă un bazin performant, unde să fie asigurate toate condițiile de antrenament și pregătire„, a transmis Eduard Novak pe contul său de Facebook.

Reclamă

David Popovici a devenit cel mai rapid înotător din istorie în proba de 100 de metri liber. Acesta a stabilit un nou record în finala de la Campionatul European de la Roma. Ulterior, la 200 metri liber, David a bifat al treilea timp din istorie – 1:42:96 secunde.

David Popovici nu a avut avea parte de festivitate oficială la revenirea în România

David Popovici s-a calificat și în finala de la 400 metri liber, dar s-a retras înaintea cursei pe motivul oboselii acumulate și al programului extrem de solicitant.

David Popovici s-a întors în țară, însă nu a avut parte de vreo festivitate oficială la aeroportul Otopeni. Motivul a fost dezvăluit de Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație.

Reclamă 4 / 0/3

Decizia anulării ceremoniei a fost luată de anturajul lui David. Atât familia, cât și antrenorul său, Adrian Rădulescu, au ajuns la concluzia că este mai bine ca noul „rege” al natației să „sară” peste festivitatea de la aeroport și să se odihnească înaintea următoarei competiții: Campionatele Mondiale de juniori, de la Lima (Peru).

Faptul că nu va fi o primire oficială publică e dorința părinților și a antrenorului Adrian Rădulescu. Ei au vrut să sărim peste conferința de presă și primirea oficială.

David e foarte obosit și urmează o perioadă grea. Peste câteva zile va răspunde unor întrebări, cu echipa Federației, la un antrenament”, a spus Camelia Potec, pentru Digisport.

Câți bani va primi David Popovici

Suma pe care o primeşte David Popovici de la MTS pentru cele două medalii de aur de la Campionatele Europene de Nataţie este una importantă.

Astfel, după evoluţiile de pe altă planetă de la Foro Italico, David Popovici va încasa câte 37.000 de lei pentru fiecare din cele două medalii, ceea ce duce la un total de 74.000 de lei, adică puţin peste 15.000 de euro.

Campionul nostru de 17 ani a primit o sumă mult mai mare după cele două medalii de aur obţinute la Campionatele Mondiale de la Budapesta, acolo unde a fost campion la 100 şi 200 metri liber. Atunci, Nicolae Ciuca a luat decizia să îl recompenseze pe David cu un milion de lei (200.000 de euro) din fondul de rezerva al Guvernului.

Pe de altă parte, guvernul a atunci premierea lui David Popovici de către CS Dinamo cu suma de 500.000 de lei. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că această sumă se adaugă la cea 1.000.000 de lei oferită de Executiv, prin intermediul Ministerului Sportului.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:16 Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării 18:10 LIVE VIDEOLamia – PAOK 1-0 este acum în AntenaPLAY. Lovitură de teatru! Echipa lui Răzvan Lucescu a primit gol în minutul 45+4 17:59 Bogdan Lobonţ, „revoluţie” în primul 11 la Rapid! Jucătorul titularizat în premieră în acest sezon, pentru duelul cu Gică Hagi 17:55 Farul – Rapid LIVE TEXT (19:00). Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene. Echipe de start 17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 16:43 Cum i s-au mărit şansele lui Alexandru Mitriţă să fie convocat la EURO 2024, după accidentarea lui Olimpiu Moruţan 16:37 „O discuţie foarte toxică!” Dan Şucu, anunţ ferm despre revenirea lui Marius Şumudică la Rapid Vezi toate știrile
Citește și