Închide meniul

Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!”

Viviana Moraru Publicat: 20 aprilie 2024, 9:30

Reclamă
Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!

Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial

David Popovici, în timpul unei probe/ Profimedia

David Popovici a dezvăluit cum a reacţionat, după ce i-a fost doborât recordul mondial, deţinut la proba de 100 de m liber. Campionul român a transmis că imediat după ce a aflat, i-a părut rău că nu mai este recordman, însă ulterior, a realizat că are din nou pentru ce să lupte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a deţinut recordul mondial la proba de 100 de m liber, după ce a înregistrat timpul de 46.86 secunde la Campionatul European de nataţie de la Roma, din 2022. Ulterior, în iarna acestui an, la Mondialele de la Doha, Pan Zhanle a doborât recordul stabilit de Popovici şi a înregistrat timp de 46.80 secunde, la 100 m liber.

Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial

David Popovici a declarat că antrenorul său a fost cel care i-a comunicat faptul că nu mai deţine recordul mondial la proba de 100 de m liber. După ce iniţial i-a părut rău, românul a dezvăluit că timpul lui Pan Zhanle a venit ca o eliberare şi acum îşi doreşte să devină din nou recordman, la proba „regină” a nataţiei.

„(Reporter: Când ai aflat că recordul tău mondial a fost depăşit?) Eram afară, mă urcam în troleu. Nu am aflat chiar imediat. Nu aveam Instagram, nici acum nu am, mi l-am dezinstalat. Adică îl am, există conturile, dar nu le folosesc în perioada asta, cel puţin până în Jocurile Olimpice. Vreau să stau cât mai departe de orice.

Am aflat, mi-a trimis antrenorul meu un screenshot pe whatsapp. La început, când am aflat că recordul mi-a fost doborât, bineînţeles că nu mi-a plăcut. Mi-ar fi plăcut să fie numai al meu. Da r după m-am bucurat pentru că mi s-a luat ceva de pe umeri, cumva! Şi am simţit din nou că am pentru ce să lupt. Nu mai eram David Popovici recordman-ul mondial, dublul campion mondial… eram David Popovici al cărui record mondial tocmai a fost detronat. Super, hai să-l iau din nou!

Reclamă

A fost un motivator excelent. Nu mai sunt chiar atât de perfect…ştiu că e un pleonasm… cu îi place mediei să mă portretizeze. Şi aşa că am simţit din nou că am ce să lupt şi mi s-a părut foarte frumos. Antrenamentele de atunci încolo au fost foarte productive”, a declarat David Popovici.

David Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal

David Popovici a cucerit medalia de AUR la 400 m liber, cu record personal. Înotătorul în vârstă de 19 ani a devenit campion naţional şi în proba pe care a dezvăluit că nu este pe placul lui.

„Nu am mai înotat de doi ani (n.r. 400 m liber), uitasem complet cum se simte şi în principiu de asta am vrut să-l înot. L-am tratat ca o provocare şi eram curios cum mai e să înot şi mai mult de 200 de metri, mai mult de patru bazine.

Reclamă 4 / 0/3

Mă ajută să îmi cresc şi să îmi îmbunătăţesc anduranţa şi rezistenţa la efort. Nu îmi place proba asta, dar antrenorul meu crede că pot fi foarte bun la ea. Şi nu că mă forţează să înot, dar mi-a propus, am fost de acord. Şi sunt destul de mulţumit de cum a ieşit. Urmează să analizăm.

La Roma am înotat doar în calificări şi nici atunci nu ştiam la ce să mă aştept, nici acum nu am ştiut la ce să mă aştept. Dacă am de gând să o înot pe viitor şi mai bine, trebuie să fac ce am făcut azi şi să exersez„, a declarat David Popovici.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:08 LIVE VIDEOCoreea de Sud – România se dispută ACUM. „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, în AntenaPLAY 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac 11:57 „O echipă ca oricare alta!” Dovada lui Florin Talpan că FCSB nu este continuatoarea Stelei: „Lucrurile sunt foarte clare” Vezi toate știrile
Citește și