Închide meniul

Daniil Medvedev, victorie clară cu Andy Murray la Miami Open! Rusul, la un pas să devină din nou lider mondial

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 27 martie 2022, 10:25 / Actualizat: 27 martie 2022, 12:14

Daniil Medvedev, victorie clară cu Andy Murray la Miami Open! Rusul, la un pas să devină din nou lider mondial

Daniil Medvedev a jucat finala la Australian Open 2022

Profimedia

Daniil Medvedev, locul 2 ATP şi cap de serie numărul 1, l-a învins, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-2, pe britanicul Andy Murray, locul 85 ATP, beneficiar al unui wild card, în turul al doilea de la Miami Open.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Medvedev s-a impus după un meci care a durat o oră şi jumătate şi, în absenţa liderului mondial Novak Djokovic, este la trei victorii de recucerirea locului 1 ATP, pe care îl poate ocupa din nou după două săptămâni prin calificarea în semifinale.

Daniil Medvedev, aproape să devină din nou lider mondial

În faza următoare, rusul va evolua cu spaniolul Pedro Martinez, locul 47 ATP.

Stefanos Tsitsipas, locul 5 ATP, a avut nevoie de o victorie în trei seturi, scor 6-4, 6-7, 6-1, obţinută în puţin peste două ore, cu americanul J.J. Wolf, locul 167 ATP, venit din calificări. În turul al treilea, grecul, cap de serie numărul 3, va evolua cu Alex de Minaur, locul 28 ATP şi cap de serie numărul 35.

Şi germanul Alexander Zverev, locul 4 ATP, a avut nevoie de trei seturi, scor 6-4, 3-6, 6-3, şi tot de două ore pentru a trece de Borna Ciorici din Croaţa, locul 166 ATP, şi a ajunge în turul al treilea.

Reclamă

În schimb, Andrei Rublev, locul 7 ATP şi cap de serie numărul 5, a fost eliminat în turul al doilea de australianul Nick Kyrgios, locul 102 ATP, beneficiar al unui wild card, cu scorul de 6-3, 6-0. Kyrgios s-a impus în 52 de minute.

Un alt jucător de Top 10 ATP, canadianul Felix Auger-Aliassime, locul 9 mondial şi cap de serie numărul 7, a părăsit competiţia în manşa secundă, învins fiind de sârbul Miomir Kecmanovici, locul 48 ATP, scor 6-4, 6-2, în 93 de minute.

Ce trebuie să facă rusul Daniil Medvedev pentru a participa la Wimbledon

Pe plan sportiv, Rusia est izolată din cauza invadării Ucrainei. Echipele naționale și de club au fost excluse din competiții la fotbal, baschet și handbal feminin.

Reclamă 4 / 0/3

Turneul de la Wimbledon are loc între 27 iunie şi 10 iulie, iar Daniil Medvedev, dar şi ceilalţi sportivi ruşi, pot fi nevoiţi să ofere garanţii că nu îl susţin pe Vladimir Putin, care a pornit războiul în Ucraina.

„Multe țări au convenit deja că nu vor permite reprezentanților Rusiei să concureze. În plus, există probleme de viză. Când vine vorba de indivizi, aceasta este o procedură mai complicată. Avem nevoie de un fel de garanție că ei nu sunt susținători ai lui Putin și luăm în considerare ce cerințe ar putea fi necesare pentru a obține acest tip de asigurare”, a transmis Nigel Huddleston, citat de sport.ua.

Dacă nu participă la Wimbledon, sportivii ruși pot pierde premiile uriașe pregătite de organizatori. Anul trecut, Novak Djokovic, câștigătorul Grand Slam-ului londonez a fost recompensat cu 2 milioane de euro.

Medvedev a şters steagul Rusiei de pe reţelele de socializare

Daniil Medvedev, noul lider al ierarhiei ATP, a provocat un scandal uriaș în Rusia. Medvedev și-a șters drapelul Rusiei de la contul de Instagram, în semn de protest față de invazia ordonată de Vladimir Putin în Ucraina. Medvedev a oferit o primă reacţie după scandalul provocat.

Daniil Medvedev a spus că a decis să şteargă steagul Rusiei de pe reţelele de socializare pentru a putea juca la turneele de tenis. Tot mai mulţi sportivi au fost excluşi din competiţii după ce Vladimir Putin a decis să atace Ucraina.

„Scopul nostru este să dezvoltăm tenisul în țările din care provenim și în întreaga lume. Pentru asta, trebuie să joci tenis săptămână de săptămână, la fiecare turneu. În prezent, singura modalitate de a continua să joc este fără steag, iar eu voi respecta această regulă. Sper însă ca această măsură să fie temporară.

Aștept momentul în care vom putea purta din nou steagul lângă numele noastre, ale sportivilor ruși„, A spus Daniil Medvedev, potrivit celor de la agenția RIA Novosti.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și