Închide meniul

Novak Djokovic şi Carlos Alcaraz luptă şi pentru primul loc ATP la Australian Open! Toate calculele de la Melbourne

Alex Masgras Publicat: 8 ianuarie 2024, 14:02

Reclamă
Novak Djokovic şi Carlos Alcaraz luptă şi pentru primul loc ATP la Australian Open! Toate calculele de la Melbourne

Novak Djokovic şi Carlos Alcaraz luptă şi pentru primul loc ATP la Australian Open

Novak Djokovic şi Carlos Alcaraz, după finala de la Wimbledon 2023 / Profimedia

Novak Djokovic şi Carlos Alcaraz luptă şi pentru primul loc ATP la Australian Open! Primul turneu de Grand Slam al anului începe pe 14 ianuarie, iar lupta pentru poziţia de lider în ierarhia masculină este foarte strânsă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic a început anul pe primul loc, dar Carlos Alcaraz vine tare din spate. Spaniolul nu a avut un final de 2023 grozav şi speră ca la Melbourne, un loc în care nu a avut rezultate extraordinare până în acest moment, să revină pe primul loc în clasamentul ATP.

Novak Djokovic şi Carlos Alcaraz luptă şi pentru primul loc ATP la Australian Open!

Ca în fiecare an, Novak Djokovic porneşte din postura de principal favorit la Australian Open, turneu pe care l-a câştigat de 10 ori. Rămâne însă de văzut starea în care se va afla sârbul, după ce a acuzat probleme la încheietură săptămâna trecută, la United Cup.

Din urmă vine tare Carlos Alcaraz, cel care l-a învins pe Djokovic în finala de la Wimbledon de anul trecut. În 2023, Djokovic a câştigat trei din cele patru turnee de Grand Slam.

Djokovic are de apărat 2000 de puncte, el fiind campionul din urmă cu un an de la Melbourne. De partea cealaltă, Carlos Alcaraz nu are de apărat puncte, el neparticipând la ediţia din 2023 de la Antipozi.

Reclamă

Novak Djokovic rămâne pe primul loc în clasamentul ATP dacă:

Carlos Alcaraz va urca pe locul 1 ATP dacă:

Supremaţia lui Novak Djokovic, ameninţată de Holger Rune!

Holger Rune, unul dintre cei mai promiţători jucători din circuitul ATP, are deja două victorii în faţa campionului sârb. Prima a venit în finala turneului ATP Masters 1000 de la Paris din 2022, iar a doua a venit în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1000 de la Roma.

Reclamă 4 / 0/3

Rune speră acum să poată câştiga în faţa sârbului şi într-un turneu de Grand Slam. Cei doi s-au întâlnit o singură dată la un asemenea turneu, în 2021, la US Open, când Nole s-a impus în patru seturi.

Danezul a lansat un apel înainte de Australian Open, spunând că toţi jucătorii din circuit trebuie să încerce să oprească supremaţia sârbului şi să îl „dea jos” de pe primul loc ATP.

„Trebuie să-l învingem pe Djokovic nu doar o dată, ci regulat. Am demonstrat că se poate, l-am învins încă din 2022, Sinner l-a învins și el, dar Novak încă câștigă trei din cele patru turnee de Grand Slam. Și a fost la un pas să ia și Wimbledonul. Deci nu este suficient ceea ce facem, trebuie să facem tot ce ne stă în putere ca să-l scoatem de acolo, de pe primul loc.

Nu l-am învins niciodată într-un Grand Slam, dar nimic nu este imposibil. Cred însă că e mai dificil, se simte confortabil în turneele de Grand Slam, în care se joacă după sistemul cel mai bun din cinci seturi, are experiență superioară. Știe şi el, chiar dacă e condus cu două seturi la zero, tot poate întoarce soarta meciului”, a declarat Holger Rune, potrivit express.co.uk.

Holger Rune vine după o finală pierdută în faţa bulgarului Grigor Dimitrov. Duminică, în ultimul act de la Brisbane, Dimitrov s-a impus cu 7-6(5), 6-4, după 2 ore şi 19 minute de joc.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și