Închide meniul

Irina Begu, duel „de foc” în optimile Roland Garros 2022 cu Jessica Pegula, cea mai bogată jucătoare din lume

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 28 mai 2022, 17:57

Irina Begu, duel „de foc în optimile Roland Garros 2022 cu Jessica Pegula, cea mai bogată jucătoare din lume

Irina Begu - Jessica Pegula, în optimile Roland Garros 2022

Irina Begu se va lupta cu Jessica Pegula la Paris / Colaj Profimedia

Irina Begu va juca în optimile Roland Garros 2022 cu Jessica Pegula, cea mai bogată jucătoare din circuitul WTA. Românca a avut un parcurs de vis până acum și a reușit să-și egaleze cea mai bună performanță de la Grand Slam-ul de la Paris.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Irina Begu (31 de ani, 63 WTA) o va înfrunta pe Jessica Pegula (28 de ani, 11 WTA) în optimile de finală de la Roland Garros 2022. Jucătoarea noastră a trecut fără emoții de Leolia Jeanjean, scor 6-1, 6-4, în turul 3 de la Paris.

Irina Begu o va înfrunta pe Jessica Pegula în optimile Roland Garros 2022

Begu și-a egalat cea mai bună performanță la Roland Garros, iar acum se pregătește pentru meciul cu Pegula. Jucătoarea din Statele Unite a câștigat tot în două seturi duelul cu Tamara Zidansek, scor 6-1, 7-6, din turul 3.

Pentru parcursul de până acum, Irina Begu și viitoarea sa adversară vor încasa 189.000 de euro și 240 de puncte WTA.

Jessica Pegula, aflată pe locul 11 în clasamentul mondial, nu duce însă lipsă de bani. Americanca este cea mai bogată jucătoare din circuit. Jessica este fiica miliardarului Terrence Pegula, a cărui avere este estimată la 5,5 miliarde de euro.

Reclamă

Magnatul american se află pe locul 434 în clasamentul Forbes al celor mai bogați oameni din lume. El deține renumita echipă de fotbal american Buffalo Bills.

Până acum, Jessica Pegula a cucerit un singur titlu și a câștigat aproximativ 4 milioane de euro din tenis. Jucătoarea de 28 de ani se află la cea mai bună clasare a carierei, în WTA.

Irina Begu și Jessica Pegula s-au mai duelat de două ori, iar românca a avut câștig de cauză de fiecare dată. Prima oară s-a întâmplat la Indian Wells 2020, scor 7-5, 6-1, apoi la Melbourne Summer Set 2, la începutul acestui an, 7-6, 6-3.

Reclamă 4 / 0/3

Irina Begu, prima reacţie după calificarea în optimile de la Roland Garros 2022

Irina Begu nu i-a dat nicio şansă franţuzoaicei Leolia Jeanjean (26 de ani, 227 WTA), cea care o eliminase în turul precedent chiar pe favorita numărul 8, Karolina Pliskova.

În primul set a pierdut un singur game şi şi l-a adjudecat după 33 de minute. În actul secund, Begu a condus cu 5-1. A avut apoi mici emoţii, dar a închis, în cele din urmă, cu 6-4. De o oră şi 25 de minute a avut nevoie sportiva din București pentru a se califica.

Ea a făcut un meci bun. Scuze pentru vocea mea. Nicio dată nu este uşor să joci la un Grand Slam. Îi urez mult succes (n.r. Leoliei Jeanjean) şi să aibă mult succes în restul anului.

Cred că am jucat foarte bine, am fost foarte agresivă. Apoi am început să mă gândesc la victorie. Nu e uşor când publicul o încurajează aşa. Am avut emoţii pe final, a fost puţin mai complicat, dar am reuşit să mă calific.

Ştiam la ce să mă aştept, am urmărit meciurile ei. Am avut o tactică foarte bună încă de la început„, a fost prima reacţie a Irinei Begu după calificarea în optimile de la Roland Garros 2022, pentru eurosport.ro.

Begu este singura reprezentantă a noastră rămasă în proba de simplu a competiţiei de pe zgura pariziană. Simona Halep a fost eliminată, surprinzător, în turul 2.

Irina Begu a riscat să fie descalificată la Roland Garros 2022

Irina Begu a scăpat de descalificare la Roland Garros 2022, după un moment nefericit ce a avut loc în setul decisiv al meciului cu Ekaterina Alexandrova, atunci când românca era condusă cu 2-0. Din nefericire, Irina a dat cu racheta de pământ, lângă scaun, şi racheta a sărit în tribună, în primul rând şi a atins un spectactor.

Reclamă

După mai multe minute în care arbitrul stat de vorbă cu supervizorul, cei doi au ajuns la concluzia că a fost vorba doar de o neglijenţă şi Irina Begu a scăpat doar cu un avertisment.

Organizatorii au anunţat că Irina Begu a primit o amendă de 10.000 de euro, după ce a lovit, din greşeală, un copil.

 

 

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și