Închide meniul

Gabriela Ruse s-a calificat în semifinalele de la Transylvania Open! Românca, revenire superbă după un set pierdut la 0

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 20 octombrie 2023, 18:57

Gabriela Ruse s-a calificat în semifinalele de la Transylvania Open! Românca, revenire superbă după un set pierdut la 0

Gabriela Ruse s-a calificat în semifinalele de la Transylvania Open

Gabriela Ruse, în timpul unui meci la Transylvania Open/ Profimedia

Gabriela Ruse s-a calificat în semifinalele turneului Transylvania Open. Românca a avut o revenire superbă, şi a învins-o în trei seturi pe Emiliana Arango, scor 6-1, 0-6, 6-1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Turneul Transylvania Open se desfăşoară la Cluj-Napoca. Competiţia este dotată cu premii totale în valoare de 259.303 dolari.

Gabriela Ruse s-a calificat în semifinalele de la Transylvania Open

Ruse (25 ani, 188 WTA), beneficiara unui wild card, a obţinut victoria într-o oră şi 45 de minute, în care seturile au fost câştigate fără drept de apel.

Românca a reuşit cel mai bun rezultat al său în acest an, în faţa unei adversare care a avut evoluţii apreciate în ultima vreme. Jucătoarea columbiană (22 ani, 118 WTA) venea după un sfert de finală la turneul WTA 1.000 de la Guadalajara, la care le-a învins pe Anastasia Potapova, Sloane Stephens şi Taylor Townsend.

Gabriela Ruse şi-a asigurat un cec de 11.275 de dolari şi 110 puncte WTA, iar în penultimul act o va înfrunta pe Ana Bogdan sau pe Rebeka Masarova (Spania).

Reclamă

Ruse va juca vineri seara şi în sferturi la dublu, alături de americanca Alycia Parks, pe care a învins-o în primul tur la simplu.

În cealaltă semifinală vor juca sportiva din Germania Tamara Korpatsch, locul 105 WTA, şi câştigătoarea confruntării Eva Lys (Germania, 133 WTA) – Ekaterina Makarova (Rusia, 213 WTA), notează news.ro.

Semifinalistele şi-au asigurat un premiu de 11.275 de dolari şi 110 puncte. Câştigătoarea turneului va obţine 34.228 de dolari şi 280 de puncte, iar finalista învinsă va primi 20.226 de dolari şi 180 de puncte.

Reclamă 4 / 0/3

Ana Bogdan s-a calificat în sferturile de finală de la Transylvania Open

Ana Bogdan s-a calificat în sferturile de finală de la Transylvania Open! Favorita numărul 5 a turneului de la Cluj-Napoca merge mai departe după victoria cu Nikola Bartunkova, numărul 289 WTA, scor 4-6, 7-6(5), 7-5, după un meci maraton, de 3 ore şi 15 minute.

Jucătoarea din Sinaia a pierdut primul set cu 6-4, set în care cele două jucătoare au cedat împreună de cinci ori pe propriul serviciu.

Ana Bogdan a reuşit însă să rămână montată în setul al doilea. A reuşit primul break al setului secund, recuperat imediat de jucătoarea din Cehia. Manşa secundă s-a decis în cele din urmă la tie-break, acolo unde românca s-a impus cu 7-5.

În decisiv, Ana Bogdan a început cu un nou break, dar Bartunkova a reuşit să restabilească echilibrul în set. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la 4-3, când Ana Bogdan servea, dar momentul care a decis partida a avut loc la 5-5. Românca a făcut al treilea break, după care a reuşit să îşi facă serviciul şi să obţină calificarea în sferturi, după un meci maraton, de 3 ore şi 15 minute.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și