Închide meniul

Uniformele sportivilor din Mongolia pentru Jocurile Olimpice fac senzaţie pe reţelele de socializare: „Au câştigat deja”

Publicat: 17 iulie 2024, 11:23

Reclamă
Uniformele sportivilor din Mongolia pentru Jocurile Olimpice fac senzaţie pe reţelele de socializare: „Au câştigat deja

Uniformele sportivilor din Mongolia pentru Jocurile Olimpice fac senzaţie pe reţelele de socializare

Colaj Twitter

Uniformele sportivilor din Mongolia pentru Jocurile Olimpice fac senzaţie pe reţelele de socializare. Uniformele reprezentanţilor Mongoliei pentru ceremoniile de deschidere şi închidere de la Jocurile Olimpice au primit numeroase aprecieri în social media, mai mulţi utilizatori afirmând că mongolii se pot considera câştigători ai competiţiei de la Paris la nivelul ţinutelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu veste cu broderii, robe plisate şi accesorii inspirate din îmbrăcămintea tradiţională, ţinutele pentru ceremoniile de deschidere şi de închidere ale ţării au luat cu asalt reţelele sociale de când au fost dezvăluite.

Uniformele sportivilor din Mongolia pentru Jocurile Olimpice fac senzaţie pe reţelele de socializare

Modelele sunt opera Michel&Amazonka, o marcă cu sediul în Ulan Bator care produce articole de îmbrăcăminte couture şi prêt-à-porter care ”exprimă esenţa tradiţiei şi culturii mongole” în ceea ce marca numeşte o ”lumină contemporană”.

Firma şi-a dezvăluit modelele printr-o serie de fotografii şi o filmare video care duce cu gândul la o campanie de modă de lux. Ţinutele sportivelor includ cercei ceremoniali şi genţi brodate, în timp ce purtătorii de drapel  vor purta o pălărie de arcaş, o curea şi cizme mongole tradiţionale, scrie news.ro.

Modelele includ culorile naţionale albastru, roşu şi alb, precum şi diverse modele şi motive tradiţionale, inclusiv simbolul „Soyombo” care apare în steagul ţării. De asemenea, sunt prezente motive asociate cu Parisul şi cu Jocurile, şi anume Turnul Eiffel şi flacăra olimpică.

Reclamă
Reclamă 4

Confecţionarea ţinutelor a durat în medie 20 de ore fiecare, potrivit Comitetului Naţional Olimpic Mongol.

Uniformele au atras atenţia pe reţelele de socializare – în special pe TikTok, unde comentatorii de modă şi sport au aplaudat modelele. ”Tocmai au câştigat Jocurile Olimpice înainte ca acestea să înceapă”, a declarat stilistul Ryan Yip într-un videoclip vizionat de peste 2 milioane de ori.

Reclamă

Într-un alt videoclip TikTok, vizionat de aproape 300.000 de ori, utilizatorul australian Bee Jamieson a spus: ”Detaliile sunt foarte frumoase… se pare că totul a fost foarte bine gândit.”

Pe pagina de Instagram a brandului, utilizatorii au adus laude suplimentare ţinutelor. ”,Cea mai frumoasă uniformă de până acum”, se arată într-un comentariu. ”Asemenea modele complicate şi frumoase!”, a scris un alt utilizator.

Fondat de surorile Michel Choigaalaa şi Amazonka Choigaalaa, Michel&Amazonka a proiectat anterior ţinutele echipei mongole pentru Jocurile Olimpice de Iarnă Beijing 2022 şi Jocurile Olimpice de Vară Tokyo 2020, unde ţara a obţinut o medalie de argint şi trei de bronz.

Mongolia a participat la toate Jocurile Olimpice de vară, cu excepţia uneia, începând din 1964. Naţiunea a câştigat primele – şi, până în prezent, singurele – medalii de aur (la judo şi box) la jocurile de la Beijing 2008.

În acest an, ţara trimite peste 30 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor începe pe 26 iulie. Sportivii mongoli vor concura în nouă sporturi diferite, inclusiv ciclism, tir şi lupte.

În alte ţări, Berluti a creat uniformele pentru ceremoniile de deschidere şi de închidere ale Franţei, iar Ralph Lauren va îmbrăca din nou echipa SUA, după ce a făcut acest lucru la toate Jocurile Olimpice din 2008. Marea Britanie a apelat la marca de îmbrăcăminte pentru bărbaţi Ben Sherman.

Sportivii români vor defila la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024 sub noua emblemă Team Romania aprobată de Comitetul Internaţional Olimpic, în uniforme create de designerul român Gyarfas Olah şi fabricate în România de Pandora Fashion.

 

Se va califica FCSB în turul trei preliminar al Ligii Campionilor după dubla cu Maccabi Tel Aviv?

Loading ... Loading ...
Citește și:
16:35

Sergio Perez, ultimatum înaintea Marelui Premiu al Ungariei: „E foarte greu. Vor fi nevoiţi să îl scoată din echipă”

16:27

Ionuţ Negoiţă se întoarce la Dinamo! Se va implica din nou la echipă, după patru ani! Anunţ de ultim moment

15:54

Nino Salukvadze va participa la a zecea ei ediţie la Jocurilor Olimpice, la Paris

15:38

Programul complet al Ligii a 2-a! Steaua – FC Argeş, în prima etapă

15:17

Luka Modric şi-a prelungit contractul cu Real Madrid, la 38 de ani. Anunţul oficial al „galacticilor”

14:35

Phil Bauhaus şi Elmar Reinders au abandonat miercuri, în Turul Franţei

1 FotoAndrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei 2 FotoCine e iubita lui Lamine Yamal, noua senzaţie din fotbalul mondial. Tânăra este de o frumuseţe răpitoare 3 Kylian Mbappe a fost prezentat la Real Madrid. Primele declaraţii ale starului francez şi gestul uriaş făcut 4 Suma uriaşă pe care Gigi Becali a putut să le-o dea lăutarilor pentru dedicaţii la nunta lui Ianis Hagi 5 EXCLUSIVEdi Iordănescu pleacă de la naționala României! Când a luat selecționerul decizia și ce l-ar fi putut determina să rămână 6 FCSB – Virtus 4-0. Antrenament cu public în Ghencea pentru campioană. Urmează Maccabi Tel Aviv
Citește și