
Jucătorii României, cu noul echipament al echipei naţionale / FRF.ro
România are haine noi pentru preliminariile World Cup 2026. „Tricolorii” se pregătesc pentru debutul în meciurile de calificare, urmând să joace vineri, împotriva Bosniei, pe Arena Naţională. Meciul va începe la ora 21:45 şi va fi transmis în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.
Sponsorul tehnic al naţionalei a lansat trei tricouri ale naţionalei României pentru meciurile din preliminariile World Cup 2026, în culorile drapelului.
România şi-a prezentat tricourile cu care va evolua în preliminariile World Cup 2026
„Tricoul care ne face văzuţi” este conceptul campaniei, potrivit frf.ro. Andrei Burcă, Ianis Hagi, Daniel Bîrligea, Nicolae Stanciu, Dennis Man şi Răzvan Marin se numără printre jucătorii care au participat la şedinţa foto prin care au fost prezentate noile echipamente de joc.
Obiectivul principal al „tricolorilor” este calificarea la World Cup 2026, turneu final găzduit de Statele Unite ale Americii, Canada şi Mexic. România vine după un parcurs foarte bun la EURO 2024, acolo unde a ajuns până în optimile de finală.
Rezultatele bune au fost continuate şi în toamnă, în Nations Leage, sub comanda lui Mircea Lucescu. România a încheiat pe primul loc, cu şase victorii în şase meciuri, şi a promovat în Liga B.
Noul echipament este inspirat de cel purtat de jucătorii Generaţiei de Aur în 1994, la Cupa Mondială. Atunci, naţionala lui Anghel Iordănescu a ajuns până în sferturile de finală.
„Elementul central al noii colecții este tricoul galben, simbol al tradiției și pasiunii suporterilor români. Inspirat de modelul iconic purtat la World Cup 1994 – un moment de referință în istoria fotbalului românesc – noul design combină estetica modernă cu puterea simbolică a trecutului. Tricolorul este evidențiat subtil prin dungi laterale, vizibile din orice unghi, amintind că identitatea națională rămâne mereu prezentă, indiferent unde ne aflăm.
Acest echipament spune o poveste despre ce înseamnă să fii român, fie că ești în țară sau în diaspora. Tricolorul devine un pod către rădăcinile noastre culturale, un simbol al mândriei și perseverenței”, potrivit frf.ro.
