Ana Maria Brânză, mesaj pentru Simona Halep. Campioana olimpică a fost invitata lui Dan Pavel la AS.ro LIVE, acolo unde i-a transmis un mesaj Simonei Halep.
Dubla campioană de Grand Slam, care împlineşte 32 de ani, a primit o suspendare de patru ani în cazul de dopaj, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat. Simona Halep va ataca această decizie la TAS.
Ana Maria Brânză, mesaj pentru Simona Halep: „O să vină şi seninul”
Ana Maria Brânză este convinsă că Simona Halep va trece peste această perioadă nefericită a carierei sale şi nu crede că există persoane în măsură care să comenteze situaţia în care se află fostul lider din clasamentul WTA.
„La mulţi ani, Simona! O să vină şi seninul. Nu îmi permit să vorbesc sau să aduc altă părere despre perioada prin care trece Simona. Nu este de dorit. Este greu, este solicitant să te duci seara la culcare şi să te gândeşti că nici mâine nu ai voie să fii acolo şi tu să îţi doreşti treaba asta.
Nu cred că este vreunul dintre noi în măsură să dea vreun sfat, să spună vreo părere, să se gândească prin ce trece Simona acum. Şi nu ajută, nu văd cum ar ajuta-o, atâta timp cât fiecare dintre noi îşi dă cu părerea”, a declarat Ana Maria Brânză, exclusiv la AS.ro LIVE.
Ana Maria Brânză, despre testele anti-doping: „Te simţi tot timpul urmărit”
Ana Maria Brânză a vorbit şi despre stresul pe care sportivii îl au atunci când vine vorba despre testele anti-doping. Şi în scrimă, sportivii trebuie să actualizeze mereu locaţia pentru Agenţia Mondială Anti-Doping. De asemenea, campioana olimpică a dezvăluit că a învăţat să trăiască cu durerea, deoarece se temea de pastile:
„Ajungi la un moment dat să fii paranoia. Mie mi s-a întâmplat acest lucru, deşi am fost sportivul care a funcţionat mult timp pe bază de apă. Preferam să nu mă ating de nimic. Am învăţat să trăiesc cu durerea decât să iau vreo pastilă. După ce m-am retras, m-a luat panica efectiv că nu îmi notasem în aplicaţie de la Agenţia Mondială Anti-Doping locaţia. Tu trebuie să le dai o oră din ziua ta. De obicei alegem între 6 şi 7 dimineaţa, doar ca să fii sigur că eşti undeva. Preferi să te trezească cineva. Mie mi s-a întâmplat a doua zi de Paşte, să mă trezesc la uşă cu o doamnă din Suedia.
Rămâi cu acest lucru. Te simţi tot timpul urmărit. Îţi e teamă să mergi să mănânci undeva. La mine exista o regulă: doar antrenorul sau kinetoterapeutul aveau voie să uble cu sticlele de apă şi dacă deschideam o sticlă de apă şi nu o aveam în vizor, nu mai beam din ea. La un moment dat te gândeşti, chiar dacă în scrimă sunt puţine cazuri de dopaj. Şi asta e un consum de energie. În loc să te asculţi ce spune antrenorul că trebuie aplicat pe planşă, te gândeşti că ţi-a adus o sticlă desigilată, nu se poate aşa ceva. Te scoate din ritm, dar înveţi să trăieşti cu toate aceste frici”, a mai spus Ana Maria Brânză.