Închide meniul

Echipa care vrea să fie surpriza la Campionatul Mondial de Hochei are planuri mari: „Suntem ambiţioşi”

Alex Masgras Publicat: 9 mai 2024, 20:46 / Actualizat: 16 mai 2024, 14:32

Reclamă
Echipa care vrea să fie surpriza la Campionatul Mondial de Hochei are planuri mari: „Suntem ambiţioşi

Echipa care vrea să fie surpriza la Campionatul Mondial de Hochei are planuri mari: "Suntem ambiţioşi"

Jucătorii naţionalei Poloniei de hochei, înaintea unui meci / Profimedia

Echipa care vrea să fie surpriza la Campionatul Mondial de Hochei are planuri mari. Polonia a revenit după 22 de ani în elita hocheiului mondial. Polonezii se vor duela cu cele mai tari naţionale ale lumii la turneul din Cehia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campionatul Mondial de Hochei pe gheaţă 2024 se vede LIVE în AntenaPLAY.

Echipa care vrea să fie surpriza la Campionatul Mondial de Hochei are planuri mari: „Suntem ambiţioşi”

„Febra hocheiului revine în Polonia”. Aşa a început materialul celor de la IIHF despre Polonia, echipă care a revenit în Grupa Mondială după o pauză de 22 de ani. Selecţionerul slovac Robert Kalaber a readus entuziasmul, odată cu cele două promovări succesive. Mai întâi, Polonia a promovat în Divizia IA în 2022, după care a urmat promovarea în Grupa Mondială.

Krystian Dziubinski, căpitanul polonezilor, ajuns la 35 de ani, a luat parte la această călătorie. Înaintea turneului din Cehia, el a vorbit despre obiectivul echipei, acela de a rămâne în Grupa Mondială:

„Oamenii ne acordă mai multă atenţie. Au venit şi mai mulţi sponsori la federaţie. După numai un an, totul arată mai bine, dar trebuie să rămânem încă un an, apoi încă un an. Asta ar da şansa tinerilor noştri să joace în campionate mai puterice”, a spus Dziubinski.

Reclamă

Portarul polonezilor, John Murray, este născut în Statele Unite, dar activează în Polonia de 10 ani. La fel ca Dzuinski, el vede schimbările din hocheiul polonez, dar este conştient că echipa sa va avea o misiune dificilă la turneul organizat de Praga şi Ostrava:

„Nu putem spune că jucăm spectaculos, dar suntem ambiţioşi. Aşteptăm scânteia. În acest moment este vorba despre proces, nu despre rezultate. Suntem destul de realişti. Vrem să facem suficient pentru a ne menţine în Grupa Mondială. Ştim că ne trebuie puncte cu echipe precum Kazahstan sau Franţa. Poate câteva puncte şi cu alte echipe”, a spus şi Murray.

Reclamă 4 / 0/3

Polonia va juca meciurile de la Campionatul Mondial de Hochei la Ostrava, foarte aproape de graniţă. Polonezii se aşteaptă la o susţinere masivă la acest turneu:

„Va fi plin de polonezi. Va fi o nebunie şi asta ne va ajuta. Publicul va fi foarte zgomotos şi asta ne va ajuta să luăm puncte”, a mai spus Dzuinski.

Polonia se află în Grupa B de la Campionatul Mondial din Cehia, alături de Franţa, Germania, Letonia, Slovacia, Suedia, Kazahstan şi Statele Unite ale Americii. Polonezii vor debuta sâmbătă, de la ora 17:20, cu Letonia.

Totul despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților 5 canale TV live si peste 12 canale liniare exclusive, o selecție de filme pe gustul fiecăruia, atât producții românești, cât și internaționale, seriale pentru toată familia, de la k-dramas la seriale polițiste, comedie, acțiune sau dragoste. Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop.

Ai sport in AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi, pentru că ai sport live în AntenaPLAY. În 2024, competițiile de Formula 1, Fomula 2, Formula 3, se vad live integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live, AS LIVE, dar si pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marele premiu de Formula 1 vor putea fi urmărite live online. Pe lângă acestea, abonații pot urmări și F1 Academy, Liga Campionilor Asiei, meciurile din Liga Portugal, Cupa Franței sau evenimente de MMA și box. Plus multe alte competiții exclusive. Platforma AntenaPLAY îți pune la dispoziție 3 tipuri de abonamente: lunar, de 6 luni și de 1 an. Hai în AntenaPLAY!

Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:00 „Am avut nopţi nedormite!” Sacrificiul uriaş făcut de Răzvan Lucescu pentru titlul istoric cu PAOK Salonic: „Era o dramă!” 11:28 FCSB ar putea avea un duel de foc cu PAOK Salonic în preliminariile Ligii Campionilor! În ce tur se pot întâlni 10:51 Gigi Becali a anunţat când va pleca Florinel Coman de la FCSB! Obiectiv uriaş impus lui „Mbbape de România” 10:04 Reacţia lui Ladislau Boloni, după ce Metz s-a salvat după al 5-lea criteriu de departajare de retrogradarea directă 9:49 Simona Halep a urcat 10 locuri în clasamentul WTA! Cine este cea mai bine clasă româncă 9:43 Răzvan Lucescu, declaraţii incendiare la conferinţa de presă. „Acesta este al treilea meu titlu cu PAOK. Unul mi-a fost furat” 8:48 Pep Guardiola, la un pas să plângă atunci când a vorbit despre plecarea lui Jurgen Klopp de la Liverpool: „Îmi va fi dor de el” 8:40 EXCLUSIVMircea Lucescu, discurs emoţionant după ce Răzvan Lucescu a câştigat titlul cu PAOK: „Îi mulţumesc! A fost ceva extraordinar!” 8:12 Gigi Becali şi-a ales super-atacantul de Liga Campionilor pentru FCSB! „Îl iau peste capul staff-ului” 0:15 Gigi Becali, impresionat de titlul uriaş câştigat de Răzvan Lucescu cu PAOK. „E posibil să fie mai tare decât taică-su” Vezi toate știrile
Citește și