Închide meniul

Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, AUR pentru România la Campionatele Europene de canotaj

Dan Roșu Publicat: 27 aprilie 2024, 18:07

Reclamă
Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, AUR pentru România la Campionatele Europene de canotaj

Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, AUR pentru România la Campionatele Europene de canotaj

Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, AUR pentru România la Campionatele Europene de canotaj - Facebook Federaţia Româna de Canotaj

Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc au obţinut medaliile de AUR pentru România la Campionatele Europene de canotaj, în proba feminină de dublu vâsle, categorie uşoară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Româncele au fost cronometrate în 07 min 29 sec 63/100, fiind urmate de grecoaicele Dimitra Eleni Kontou şi Zoi Fitsiou (07:31.94) şi de italiencele Valentina Rodini şi Silvia Crosio (07:33.73).

„Suntem foarte fericite, aşteptam acest titlu de vreo opt ani. Am obţinut de două ori titlul mondial, dar niciodată pe cel european. Acum, în sfârşit, l-am obţinut, aşa că suntem foarte fericite. M-am retras timp de un an, iar acum am revenit. Asta înseamnă foarte mult”,  a spus Gianina.

Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, AUR pentru România la Campionatele Europene de canotaj

România a mai câştigat sâmbătă argintul prin echipajul de patru rame feminin, alcătuit din Mădălina Bereş, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş.

La patru vâsle feminin, România (Mariana Dumitru, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu şi Mădălina Moroşan) a ocupat locul şase în finală (06:53.17).

Reclamă

În finala probei de patru vâsle masculin, Cristian Nicoară, Bogdan Băitoc, Florin Horodişteanu şi Ioan Prundeanu s-au clasat pe cinci (06:06.96).

La ediţia 2023 a Campionatelor Europene, desfăşurată la Bled (Slovenia), România a câştigat şase medalii, dintre care cinci de aur şi una de argint.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:42 Probleme pentru FIFA! Forul condus de Gianni Infantino, somat de sindicatul fotbaliştilor: „Este dincolo de saturaţie” 11:16 Borussia Dortmund poate câştiga mai mulţi bani dacă pierde cu Real Madrid! Situaţie incredibilă înaintea finalei Champions League 11:10 „Nu a vrut să fie antrenor la Rapid!” Variantă şoc după ce Marius Şumudică nu s-a înţeles cu Dan Şucu 10:29 Bogdan Lobonţ, făcut praf de fanii de la Rapid: „Nu e în sufletul nostru!” „Trădarea” antrenorului nu a fost nici acum iertată 10:23 Suedia – SUA LIVE VIDEO (21:20) în AntenaPLAY! Programul zilei de la Campionatul Mondial de hochei! Primele meciuri sunt la 17:20 9:52 Mutarea de urgenţă pe care Dinamo a vrut să o facă! „Câinii”, loviţi de probleme înaintea etapei decisive din play-out 9:41 Mihai Stoica ştie de ce Dan Şucu nu a vrut să îl aducă pe Marius Şumudică la Rapid: „Discutăm despre un rapidist 100%” 9:11 „Îl are exemplu pe Tănase!” Verdictul lui Ilie Dumitrescu despre transferul lui Florinel Coman în Qatar 8:57 Xabi Alonso nu se opreşte după ce a intrat în istoria fotbalului cu Bayer Leverkusen: „Băieţii mei merită tripla” 8:30 Veşti proaste pentru FCSB şi Rapid! Anunţul făcut de Farul Constanţa în legătură cu Louis Munteanu” Vezi toate știrile
Citește și