Închide meniul
Foto

Irina Deleanu, cea mai frumoasă şefă de Federaţie din România, anunţ uriaş: „Avem şanse!” Investiţia făcută

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 19 iunie 2023, 17:46

Irina Deleanu, cea mai frumoasă şefă de Federaţie din România, anunţ uriaş: „Avem şanse!” Investiţia făcută

Irina Deleanu este preşedintele Federaţiei Române de gimanstică ritmică

Colaj Instagram

Irina Deleanu, cea mai frumoasă şefă de Federaţie din România, a făcut un anunţ uriaş.  Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică (FRGR), Irina Deleanu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că delegaţia României îşi propune câştigarea a două medalii la Campionatele Mondiale de junioare care se vor defăşura în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în perioada 7-9 iulie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România va participa cu o echipă completă şi vom accesa toate clasamentele posibile, adică cel pe naţiuni, cele din finalele pe obiecte, precum şi cel pe ansamblu. Pentru că vom participa la ansamblu, dar şi cu două gimnaste la individual, Amalia Lică şi Lisa Garac.

Irina Deleanu, cea mai frumoasă şefă de Federaţie din România, anunţ uriaş

Noi o să ne luptăm pentru o medalie pe naţiuni… sunt 6 ţări cu care ne luptăm pentru poziţia a treia în clasamentul pe naţiuni, dar avem şanse. Iar la individual, ţinând cont că Amalia Lică a venit de la ultimul concurs cu 4 medalii de aur în finalele pe obiecte, suntem îndreptăţiţi să sperăm măcar la o medalie„, a spus preşedinta.

Costurile organizării competiţiei se ridică la peste 1,7 milioane de euro.

„Ne bucurăm să organizăm prima ediţie a Campionatelor Mondiale din gimnastica românească. Vom avea 62 de ţări participante şi peste 700 de sportive… 36 de ansambluri, un record pentru această competiţie. Legat de costurile cu organizarea, am depăşit 1,7 milioane de euro. E o competiţie cu nişte costuri foarte ridicate, de la chiria sălii până la ultimul detaliu. Dar am făcut eforturi, în ultimele 6 luni n-am dormit, am avut întâlniri cu diverşi sponsori care ne sprijină. Asta pe lângă ajutorul de la minister şi de la autorităţile locale„, a explicat Irina Deleanu pentru agerpres.ro.

Reclamă

Irina Deleanu a menţionat că în cazul în care competiţia va decurge bine, îşi doreşte ca România să primească organizarea Campionatelor Mondiale de senioare din 2025: „E foarte important pentru noi să ne punem pe harta lumii în gimnastica ritmică organizând competiţii de acest nivel. Apoi, dacă vom ieşi bine cu această competiţie de junioare, plănuim să organizăm şi o ediţie a Campionatelor Mondiale de senioare în 2025. E cam repede, dar e cam singurul an rămas nealocat la Federaţia Internaţională, pentru 2026 şi 2027 vor fi în Germania şi Azerbaidjan„.

La CM de junioare de la Cluj-Napoca nu vor participa Rusia şi Belarus, două ţări suspendate în urma conflictului armat din Ucraina. „Rusia şi Belarus nu vor participa la Cluj, sunt sportive care vă spun sincer nouă ne lipsesc ca valoare din competiţiile internaţionale. E un avantaj pentru noi în calificările pentru Jocurile Olimpice, pentru că sunt două şcoli foarte bune care domină topurile mondiale„, a precizat Deleanu.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a subliniat importanţa găzduirii de către România a unor competiţii internaţionale de un asemenea nivel.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru gimnastica ritmică urmează un eveniment extrem de important, o ediţie a Campionatelor Mondiale, ceea ce nu e deloc puţin lucru. Iar această competiţie se va desfăşura în capitala sportului din România, adică la Cluj-Napoca. Pentru că, aşa cum ne-am obişnuit, toate marile competiţii se desfăşoară la Cluj pentru că la Bucureşti nu avem încă o sală polivalentă care să îndeplinească toate condiţiile. Este foarte important să găzduim o competiţie de asemenea anvergură, pentru că sunt pe de o parte emoţiile constructive atunci când concurezi în faţa alor tăi şi apoi este vorba despre prestigiul pe care îl are România atunci când primeşte organizarea„, a spus Covaliu.

Acesta a adăugat că junioarele din lotul României vor fi senioare la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 2028 şi trebuie să acumuleze experienţă în competiţii internaţionale puternice.

Gimnastele noastre vin după rezultate foarte bune la Europene, aşa că ne aşteptăm la rezultate şi la Mondialele de la Cluj, chiar dacă va fi cu siguranţă o concurenţă foarte puternică. Putem spune că pentru tânăra generaţie această competiţie este un prim pas spre Los Angeles 2028. Desigur că mai este foarte, foarte mult până atunci,dar trebuie să ne fixăm acest obiectiv 2028. Important e să facem paşii cu răbdare şi încredere, pentru că până la urmă fiecare competiţie este un bun prilej de a câştiga o medalie”, a precizat Covaliu.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins Vezi toate știrile
Citește și