Închide meniul

Obiectivul luptătorilor români pentru turneul de la Baku: „Să avem cât mai mulţi sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice”

Publicat: 4 aprilie 2024, 10:17

Reclamă
Obiectivul luptătorilor români pentru turneul de la Baku: „Să avem cât mai mulţi sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice

Obiectivul luptătorilor români pentru turneul de la Baku

Profimedia

Răzvan Pîrcălabu, preşedintele Federaţiei Române de Lupte, a anunţat obiectivul luptătorilor români pentru turneul de la Baku. Acesta speră în calificarea pentru cât mai mulţi sportivi români.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat, pentru AGERPRES, că merge cu sufletul deschis şi cu încredere la Turneul Preolimpic European de la Baku (Azerbaidjan), acolo unde speră ca un număr cât mai mare de sportivi români să obţină calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Turneul de la Baku este unul foarte, foarte puternic, dar îl aşteptăm cu optimism şi încredere. Sportivii noştri sunt într-o formă bună, au un mental bun, atmosfera de la lot e la fel, una foarte plăcută, aşa că mergem acolo cu sufletul deschis şi să ne calificăm cu cât mai mulţi sportivi la Jocurile Olimpice.

Rezultatele de la Campionatele Europene ne dau încrederea necesară să abordăm cu curaj acest turneu de calificare. Dar să nu uităm cât de puternică este competiţia, concurenţa este acerbă pentru că toată lumea vrea să ajungă la ‘Regina competiţiilor’, cum sunt numite Jocurile Olimpice. Însă dacă fetele şi băieţii noştri au abordat aşa cum trebuie perioada de pregătire şi verificare de până acum, atunci sigur vor face o figură frumoasă la Baku„, a afirmat Pîrcălabu.

Obiectivul luptătorilor români pentru turneul de la Baku

Obiectivul de care am mai vorbit, şase sportivi calificaţi, este unul realizabil, aşa îmi doresc. Acum depinde mult şi de sorţi, de starea şi forma sportivilor noştri în ziua concursului. Pentru că poţi să ai zile bune sau poţi să ai şi zile mai rele. Dar eu am mare încredere în aceşti copii. Ştiu că şi ei îşi doresc enorm de mult să participe la Jocurile Olimpice„, a adăugat el, conform agerpres.ro.

Reclamă

Preşedintele a explicat că turneul de la Baku este unul extrem de dificil şi pentru că mulţi sportivi valoroşi din Europa nu sunt calificaţi încă la Jocurile Olimpice.

Deşi pare că acest turneu preolimpic european este mai simplu ca următorul, care este mondial, nu este tocmai aşa. Asta pentru că sunt foarte, foarte mulţi sportivi valoroşi, cu multe medalii în spate, care nu s-au calificat la Campionatele Mondiale. Şi un exemplu este cel mai mare luptător din lume la momentul actual, Abdulraşid Sadulaev, care nu e calificat. La fel Maria Stadnik din Azerbaidjan, care e de patru ori medaliată la Jocurile Olimpice şi nu e calificată. Aşa că vă daţi seama că sunt mulţi sportivi valoroşi care nu au obţinut până acum biletele pentru Paris şi se prezintă la acest turneu european. Dar vom vedea acolo. Pentru că aşa cum noi putem prinde zile mai slabe şi ei pot să le prindă„, a menţionat oficialul FRL.

Andreea Ana, campioană europeană la 55 de kilograme în urmă cu o lună şi jumătate la Bucureşti, va concura la Baku la categoria 53 de kilograme.

Reclamă 4 / 0/3

Categoria de 55 de kilograme la care concurează Andreea Ana nu este olimpică. Noi am înscris-o la Campionatele Europene de la Bucureşti la 55 kg pentru a o menaja, pentru că dacă slăbeşti de prea multe ori organismul rămâne fără energie. Iar acum luptă la 53 kg, categorie olimpică. Ana e o sportivă valoroasă şi am mare încredere în ea că va reuşi la acest turneu. Aşa cum am încredere în toţi sportivii noştri, absolut toţi. Şi chiar mă aştept la surprize plăcute de la unii sportivi cărora alţii nu le dau acum şanse de calificare. Dar eu am un ‘feeling’ că vom avea parte de surprize plăcute la Baku„, a mai afirmat Răzvan Pîrcălabu.

România va fi reprezentată la Turneul Preolimpic European de la Baku de 15 sportivi, după cum urmează:

lupte libere: Răzvan Kovacs (cat. 57 kg), Ştefan Coman (cat. 65 kg), Zurab Kapraev (cat. 74 kg), Georgian Tripon (cat. 97 kg);

lupte greco-romane: Răzvan Arnăut (cat. 60 kg), Mihai Mihuţ (cat. 67 kg), Ilie Cojocari (cat. 77 kg), Nicu Ojog (cat. 87 kg), Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg);

lupte feminine: Ana Pîrvu (cat. 50 kg), Andreea Ana (cat. 53 kg), Kateryna Zhydachevska (cat. 57 kg), Kriszta Incze (cat. 62 kg), Alexandra Anghel (cat. 68 kg), Cătălina Axente (cat. 76 kg).

Turneul Preolimpic European se desfăşoară la Baku, Azerbaidjan, în perioada 5-7 aprilie şi oferă un total de 36 de cote pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Conform regulamentului, se vor califica câştigătorii celor două semifinale de la fiecare categorie, cu menţiunea că la această competiţie nu se vor disputa finale. În total, vor participa 301 sportivi la cele 18 categorii de la cele trei stiluri.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și