Închide meniul

Asta mai lipsea! Pădurile de lângă zona radioactiva de la Cernobîl au luat foc!

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 20 aprilie 2020, 12:15

Asta mai lipsea! Pădurile de lângă zona radioactiva de la Cernobîl au luat foc!

Hepta

Cernobîl

Locuitorii Kievului se află în carantină în case, însă acest lucru nu este cea mai mare problema a orașului. Capitala Ucrainei este acoperită de un fum toxic și de ceață de câteva zile. Mai multe incendii pornite în apropierea zonei interzise de la Cernobîl au produs panică printre locuitorii Ucrainei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Focul mistuie pădurile din apropierea zonei radioactive, ajungând chiar până lângă reactorul care a explodat în 1986.

Ministrul de Interne al Ucrainei, Anton Heraschschenko, a anunțat că s-au luat măsuri de tăiere a mai multor copaci din jurul fostului reactor nuclear. De asemenea, le-a cerut locuitorilor Kievului să stea cu geamurile închise!

Chiar dacă Guvernul dă asigurări că nu există niciun pericol radioactiv pentru oameni, măsurătorile spun altceva. Kiev a devenit al patrulea cel mai poluat oraș din lume, fiind la un momentdat chiar cel mai poluat oraș.

Acest lucru este cauzat de vânturile puternice din ultima perioadă, ce au adus cenușa și reziduurile provenite în urma incendiului de la o distanță de 100 de kilometri, de la Cernobîl până în capitală.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:36 Programul României de la Campionatul European de handbal! Când va avea loc meciul de debut al „tricolorelor” 18:16 Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării 18:10 LIVE VIDEOLamia – PAOK 1-0 este acum în AntenaPLAY. Lovitură de teatru! Echipa lui Răzvan Lucescu a primit gol în minutul 45+4 17:59 Bogdan Lobonţ, „revoluţie” în primul 11 la Rapid! Jucătorul titularizat în premieră în acest sezon, pentru duelul cu Gică Hagi 17:55 Farul – Rapid LIVE TEXT (19:00). Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene. Echipe de start 17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 16:43 Cum i s-au mărit şansele lui Alexandru Mitriţă să fie convocat la EURO 2024, după accidentarea lui Olimpiu Moruţan Vezi toate știrile
Citește și