Închide meniul

AS.ro LIVE | Ştefan Birtalan a fost invitatul lui Dan Pavel. Legenda handbalului din România şi-a spus povestea

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 mai 2023, 11:15

AS.ro LIVE | Ştefan Birtalan a fost invitatul lui Dan Pavel. Legenda handbalului din România şi-a spus povestea

AS.ro LIVE | Ştefan Birtalan a fost invitatul lui Dan Pavel

Ştefan Birtalan, alături de alte legende ale României / SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

AS.ro LIVE | Ştefan Birtalan a fost invitatul special al lui Dan Pavel la ediţia de joi, care a putut fi urmărită de la ora 10:30. Fostul mare handbalist a venit la AS.ro LIVE cu poveşti de senzaţie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În vârstă de 74 de ani, Birtalan a scris istorie pentru handbalul din România. A devenit de două ori campion mondial în tricoul tricolorilor, la ediţiile din 1970 şi 1974. A obţinut o performanţă remarcabilă şi în tricoul celor de la Steaua, cu care a câştigat Cupa Campionilor Europeni.

AS.ro LIVE | Ştefan Birtalan este invitatul lui Dan Pavel

Fostul inter stânga a marcat nu mai puţin de 993 de goluri pentru România, fiind depăşit numai de Vasile Stângă (1414) și Robert Licu (1054).

Performanţele uriaşe obţinute de Ştefan Birtalan:

Ştefan Birtalan a primit titlul de Maestru emerit al sportului şi i-a fost acordată medalia naţională „Serviciul Credincios” clasa I.

Reclamă

România s-a calificat la turneul final al CE 2024, după 28 de ani de la ultima participare

Naţionala de handbal masculin a României va juca la Campionatul European după 28 de ani de la ultima participare, tricolorii antrenaţi de Xavi Pascual obţinând calificarea, în pofida înfrângerii cu Ucraina, scor 26-31 (13-12), în ultimul meci din grupa preliminară 4. Meciul s-a jucat în Germania, iar principalii marcatori ai României au fost Stanciuc 6 goluri, Negru 6, Humet 5.

Minutul 11 a adus eliminare direct cu cartonaş roşu pentru Alexandru Tărîţă, care l-a lovit direct în cap pe portarul advers, de la 7 metri. Tot Tărîţă a bifat negativ şi prima aruncare de la 7 metri pentru România, el călcând linia de la care trebuia să execute, iar golul a fost anulat.

Austria a încheiat grupa neînvinsă (12 puncte), iar România pe locul 2 (4 puncte), ambele fiind calificate la turneul final al CE2024. Pe locul 3 se află Insulele Feroe (4) şi pe ultimul, Ucraina (4).

Reclamă 4 / 0/3

Rezultatele României în grupa 4 sunt: 26-28 şi 25-17 cu Insulele Feroe, 32-36 şi 30-35 cu Austria, 34-26 şi 26-31 cu Ucraina.

Din cele 32 de echipe naţionale aflate la startul calificărilor, 20 obţin ”biletul” pentru turneul final din 2024, găzduit de Germania, între 10-28 ianuarie. Primele două clasate din cele opt grupe preliminare, plus alte patru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament se vor afla între cele 32 de echipe de la turneul final.

Patru echipe sunt calificate direct: gazda Germania, alături de medaliatele din 2022 – Suedia, Spania şi Danemarca. Franţa a obţinut şi ea calificarea, sâmbătă seară, după 30-27 cu Polonia, urmând să evolueze la turneul final pentru a 16-a oară consecutiv.

Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

Recomandări
  • Ştefan Birtalan a fost invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE
  • Emisiunea a putut fi urmărită de la ora 10:30

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” Vezi toate știrile
Citește și