Închide meniul
Foto

Câţi bani poate lua Francisc Vaştag lună de lună de la statul român. Primeşte mai mulţi bani decât Doroftei

Valentin Pîrcălabu Publicat: 19 decembrie 2023, 13:33

Reclamă

Câţi bani poate lua Francisc Vaştag lună de lună de la statul român. Primul campion mondial român la box amator primeşte o indemnizaţie de merit uriaşă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Francisc Vaştag este primul boxer român care a câştigat centura supremă la categoria sa. A înregistrat şi un record la box amatori: 385 victorii, 17 înfrângeri.

Câţi bani poate lua Francisc Vaştag lună de lună de la statul român

Astfel, Francisc Vaştag primeşte o rentă viageră de 11.479 de lei pe lună de la statul român. S-a născut la Reşiţa, jud. Caraş-Severin, la 26 noiembrie 1968. Prin comparaţie, Leonard Doroftei primeşte lunar de la statul român suma de 9232 de lei.

Şi-a început cariera de pugilist la CSM Reşiţa, fiind descoperit de antrenorul Vasile Bala, potrivit ”Enciclopediei Educaţiei Fizice şi Sportului din România” (vol. I, Bucureşti 2002). A boxat sub culorile cluburilor Metalul Bocşa, Dinamo Bucureşti, „Selena” Bacău şi „Freedom Star Farul” Constanţa, obţinând cinci titluri de campion naţional la categoria 71 kg, în anii 1989, 1990, 1991, 1992 şi 1993.

Cine este Francisc Vaştag

Despre Francisc Vaştag, cel mai bun produs al boxului amator din România, s-a spus că este un talent uriaş. El ar fi putut deveni un mare campion indiferent ce sport ar fi practicat. A fost atras la început de fotbal, ajungând chiar în echipa de juniori a clubului FCM din Reşita, oraşul său natal.

Reclamă

Într-o sală de box a intrat pentru prima oară la 14 ani, mai mult la insistenţele prietenilor de joacă. Întâlnirea cu antrenorul Vasile Bala avea să-i schimbe definitiv viaţa. Reputatul tehnician şi-a dat seama imediat ce diamant neşlefuit i-a căzut în mână şi l-a convins să lase fotbalul în favoarea boxului, care i se potrivea ca o mănuşă, mai notează sursa citată mai sus.

A concurat la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice (Seul 1988, Barcelona 1992 şi Atlanta 1996) ajungând în sferturi de finală în 1992, scrie agerpres.ro.

În anul 2000 a fost numit pentru prima oară antrenor al lotului naţional de box, unde a activat până la sfârşitului anului 2002, pentru ca la începutul anului 2005 să fie readus la lot ca antrenor coordonator, dându-şi demisia în 2006. A fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box.

Reclamă 4 / 0/3

I s-a acordat, în anul 2000, titlul de Maestru Emerit al Sportului şi i-a fost decernat Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în Grad de Cavaler.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:29 Ovidiu Ionescu – Wang Chuqin LIVE VIDEO (13:35, AntenaPLAY). Duel infernal la Saudi Smash 2024 contra liderului mondial 11:13 Verdictul lui Săpunaru, după ce Dan Şucu a anunţat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu la Rapid: „Îl cunoaşte toată lumea!” 10:36 FotoTransformarea radicală a lui Sabin Ilie! Fratele său l-a dat de gol: „Îl mai lua somnul, dar acum nu mai e aşa!” 10:24 Ofertă spectaculoasă din Liga 1 pentru Laurenţiu Reghecampf 10:23 Alexandru Băluţă, devastator înainte de Universitatea Craiova – FCSB: „Nu vreau să mai am vreodată o discuţie cu Rotaru” 9:51 FotoMădălina Ghenea a anunţat de Paşte că s-a despărţit de iubitul său milionar: „Vă rog să ne respectaţi intimitatea” 9:42 VIDEONebunie la Lisabona după titlul câştigat de Sporting! Cum au sărbătorit jucătorii 8:55 VIDEOReacţia de mare campion a lui Max Verstappen, după ce a fost învins de Lando Norris în Marele Premiu de la Miami 8:55 Marius Şumudică a anunţat ce l-ar face să renunţe la Rapid fără cel mai mic regret: „Aș face 5 paşi în spate” 1:04 VIDEOBucurie nebună la McLaren, după ce Lando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami! Pilotul, copleșit de emoții Vezi toate știrile
Citește și