Alexandra Duckadam / AntenaSport
Alexandra Duckadam a ţinut astăzi conferinţa de lansare a Cupei Duckadam, competiţie în memoria regretatului ei soţ, Helmut Duckadam, „Eroul de la Sevilla”. Văduva regretatului Helmut Duckadam, care a decedat pe 2 decembrie 2024, a subliniat că doreşte ca amintirea lui Helmut Duckadam să dăinuiască. Totodată, performanţa lui de neegalat, apărarea a 4 lovituri de departajare în finala Cupei Campionilor.
La conferinţa de presă, Alexandra Duckadam a fost însoţită de Mihai Stoica, preşedintele Consiliului de Administraţie al FCSB-ului. Mihai Stoica a precizat că echipe ale FCSB-ului vor participa şi ele la Cupa Duckadam.
Alexandra Duckadam, despre Cupa Duckadam: „Un licăr de lumină, într-o perioadă neagră a vieţii mele, marcată de multă suferinţă”
„Vă mulţumesc că aţi răspuns afirmativ invitaţiei noastre. Mulţumesc, de asemenea, domnului Mihai Stoica pentru că este astăzi alături de noi. Este o figură remarcantă pe scena fotbalistică din România.
Această conferinţă este ocazionată de organizarea primei ediţii a Cupei Duckadam, un turneu în memoria regretatului meu soţ Helmut Duckadam, prin care doresc să păstrez vie amintirea lui şi a performanţei sale unice.
Trebuie să vă mărturisesc că nu a fost ideea mea, într-o perioadă neagră a vieţii mele, marcată de multă suferinţă. Prietena mea, sora mea, Mona Ciobanu, a venit cu acest licăr de lumină, ideea organizării acestei competiţii, idee pe care am îmbrăţişat-o imediat.
Acest turneu, Cupa Duckadam, îl vom organiza an de an. Se doreşte a fi o competiţie de mare anvergură”, a spus Alexandra Duckadam la conferinţa de lansare a Cupei Duckadam.
Helmut Duckadam a avut o carieră fabuloasă
Fostul mare portar al echipei de fotbal Steaua Bucureşti, Helmut Duckadam, supranumit „Eroul de la Sevilla”, s-a născut în localitatea Semlac, judeţul Arad, la 1 aprilie 1959.
A început să joace fotbal în 1975, la Gloria din Arad. Până în 1983, când s-a transferat la Steaua Bucureşti, a mai evoluat la UTA (1977 şi 1978-1983) şi Constructorul Arad (1977-1978).