Mo Salah, copleșit de emoție după prima victorie a Egiptului la un Mondial: „Parcă am jucat acasă!”

Sebastian Ujica Publicat: 22 iunie 2026, 6:39

Comentarii
Mo Salah, copleșit de emoție după prima victorie a Egiptului la un Mondial: Parcă am jucat acasă!”

Mo Salah a dat un gol și o pasă de gol în prima victorie din istoria Egiptului la Mondial / Getty Images

Google News As.roAdaugă-ne ca sursă preferată în Google Google News As.roUrmărește AS.ro pe Discover

Egipt a câștigat pentru prima dată în istorie la un Campionat Mondial! La Vancouver, echipa africană a reușit să revină de la 0-1 cu Noua Zeelandă și să înscrie în trei rânduri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Egipt este prima în grupa G cu 4 puncte, urmată de Belgia și Iran cu câte 2 puncte, iar Noua Zeelandă a rămas cu un punct.

Salah s-a simțit „ca acasă”

Eroul Egiptului a fost unul dintre jucătorii reprezentativi pentru fotbalul din această țară în ultimul deceniu: Mohamed Salah, cel care a înscris golul de 2-1 și a pasat decisiv la cea de-a treia reușită. Salah a vorbit după meci de emoția care l-a încercat după acest prim succes al Egiptului în istoria sa la World Cup.

„Este incredibil. Nu știu cum să exprim ceea ce simt, este o realizare grozavă pentru toți jucătorii, pentru tot staff-ul, sperăm să continuăm astfel în grupă. Am reușit calificarea, în anii care vor urma lumea își va aduce aminte de această realizare. Dar hai să ne bucurăm astăzi și mâine de reușită, iar apoi să ne gândim la meciul care urmează.

A părut că jucăm în Egipt. Toții fanii astăzi erau îmbrăcați în roșu și asta ne-a oferit entuziasm. Este o victorie grozavă și am simțit că am jucat acasă. A fost un sentiment grozav în aer, toată lumea s-a bucurat de acest meci.

Reclamă
Reclamă

Avem patru puncte acum, suntem pe primul loc în grupă. Dar următorul joc este foarte important” a spus Mohamed Salah după partida cu Noua Zeelandă.

Reclamă
Înapoi la Homepage
Comentarii

Reclamă

Merită Istvan Kovacs să arbitreze finala Cupei Mondiale?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
9:28

Schimbare radicală la Campionatul Mondial! Anunţul făcut de FIFA

9:24

Răsturnare de situaţie. Alex Băluță nu mai merge la Timişoara. Semnează tot în România

9:03

Denis Drăguş, liber spre FCSB. Anunţul din Turcia care îi dă speranţe lui Gigi Becali

8:54

Rayo i-a găsit înlocuitor lui Andrei Raţiu, care e dorit de Liverpool! Ce jucător de la Mondial vrea să transfere

8:25

Primul transfer a ajuns la antrenamente. FCSB s-a reunit

8:18

Ce reprezintă gestul făcut de Lamine Yamal după ce a marcat primul lui gol la Cupa Mondială!

1 Moment controversat în startul meciului istoric arbitrat de Istvan Kovacs la Mondial. Japonia a cerut penalty 2 Campionatul Mondial 2026 | Rezultate, program şi clasamente de la turneul final din Statele Unite, Canada şi Mexic 3 Cele mai dure reacții, după debutul lui Istvan Kovacs la Cupa Mondială: „Concediați-l” 4 Suma cu care s-a ales Istvan Kovacs după ce a arbitrat meciul 1.000 din istoria Cupei Mondiale 5 Leo Messi, negocieri pentru revenirea în tricoul Barcelonei! Totul s-ar putea petrece după Cupa Mondială 6 Primul 10 de la Cupa Mondială! Cea mai mare notă de la turneul final după o prestație istorică
Citește și