Închide meniul

EXCLUSIV AS.ro LIVE | 35 de ani de la Sevilla! 7 ”viteziști” pentru 7 mai. Legendele Stelei au rememorat meciul istoric cu Barcelona

Reclamă

Silviu Corneanu Publicat: 7 mai 2021, 12:12 / Actualizat: 12 mai 2021, 11:58

EXCLUSIV AS.ro LIVE | 35 de ani de la Sevilla! 7 ”viteziști” pentru 7 mai. Legendele Stelei au rememorat meciul istoric cu Barcelona

Facebook Helmut Duckadam

Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986

Emeric Ienei a dezvăluit, în cadrul emisiunii AS.ro LIVE, cum a încercat să îi facă pe fotbaliştii Stelei să uite de emoţii înaintea marelui meci cu Barcelona.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Măi, băieţi, voi aţi văzut ce maşini au ăştia?!”, le-a spus Emeric Ienei ca să-i ambiţioneze în timpul plimbării pe care au făcut-o înaintea finalei, lucru care se pare că a funcționat.

Cum au ajuns Marius Lăcătuș și Gabi Balint să execute lovituri de la 11 metri

Marius Lăcătuș a dezvăluit cum s-a ajuns ca el și Balint să bată lovituri de la 11 metri. ”Fiara” susține că jucătorii mai experimentați s-au dat loviți.

Când s-a ajuns la loviturile de departajare, unii au început să aibă cârcei, unii nu voiau să rişte pentru că îşi stricau probabil imaginea. Aici îl inţeleg perfect, nea Puiu i-a zis lui nea Imi "munca mea, pe care am depus-o să îmi fac un nume în fotbal, dacă voi rata şi pierdem finala vă daţi seama.

Am vorbit cu Gabi, "băi, te bagi?" Şi el zice "eu ma bag, dar nu vezi că nu ne întreabă nimeni?" M-am dus la nea Imi şi i-am spus "bre, nea Imi, vrei să fii cel mai tare antrenor din Europa în seara asta? Da. Mergi pe mâna noastră, nu vezi că ăştia se dau loviţi? Dacă prind poarta, la revedere, decât să râdă ăla de mine”, și-a amintit Marius Lăcătuș la AS.ro LIVE.

Reclamă

Gabi Balint a confirmat spusele lui Marius Lăcătuș

Gabi Balint a confirmat spusele lui Marius Lăcătuș și susține că ”Fiara” este cel care l-a făcut să bată penalty.

Aveam 23 de ani eu, 22 de ani el. Tot ce am scris eu, așa s-a întâmplat. Eu am bătut penalty pentru că m-a pus el. A zis el: hai. Am zis, eu mai mare ca el, ziceam să nu fiu eu mai așa, am zis: da, mă, bat, dar dacă nu mă întreabă nimeni. După, el a zis: nea Imi, hai că dăm noi”, a dezvăluit Gabi Balint la AS.ro LIVE.

Helmut Duckadam, aproape să rateze finala de la Sevilla

La 35 de ani distanță de la marea performanță, Duckadam a dezvăluit faptul că a fost aproape să rateze finala cu Barcelona, dacă problemele pe care le-a avut i se descopereau înainte.

Reclamă 4 / 0/3

Iau zilnic 24 de pastile, de 20 de ani. Bine că nu mi-au descoperit problemele înainte de 1986, că nu mai ajungeam la Sevilla, nu mai apăram penalty-urile şi nu mă mai chemai la emisiune. Îmi amorţea braţul uneori la antrenament. 

Totul se punea pe baza unui reumatism. Nu s-a descoperit acel cheag, dar mai bine. Altfel nu mai ajungeam la Sevilla. Fantastic cum a trecut timpul, parcă ieri a fost. 

Rămâi cu amintirile, din păcate vârsta nu iartă pe nimeni. Din păcate au plecat foarte mulţi din acea trupă”, a declarat Helmut Duckadam la AS.ro LIVE.

Victor Pițurcă, nostalgic după Steaua 86

Victor Pițurcă este nostalgic după Steaua 86 și susține că mereu și-a dorit să antreneze o echipă care să joace precum fosta câștigătoare a Cupei Campionilor. Fostul selecționer spune că nu a văzut nici până acum o formație care să evolueze precum Steaua 86.

Eu mi am dorit toată viața mea să am o echipă care să joace cum juca Steaua 86. Noi nu jucam tiki taka, Barcelona juca așa, că ei mai plimbau mingea, noi jucam perpendicular pe poartă. Aveam un stil de joc pe care nu l-am văzut la nimeni, nici acum.

Chiar vorbeam cu Valentin Ceaușescu și spuneam că nu am văzut nicio echipă care să joace ce juca Steaua în perioada aia, ăsta este adevărul. Mi-am dorit mereu să am o echipă ca aia”, s-a confesat Victor Pițurcă într-un interviu pentru AntenaSport, difuzat în cadrul emisiunii AS.ro LIVE.

Valentin Ceaușescu, principalul artizan al succesului

Preparatorul fizic al Stelei, din acea perioadă, Florentin Marinescu, susține că cel mai mare merit în cucerirea Cupei Campionilor Europeni, în 1986, îl are Valentin Ceaușescu.

Reclamă

Dacă nu exista Valentin Ceaușescu, nu exista trofeul. Prin prezența lui acolo a obligat jucători ca Bumbescu, care erau indisciplinați, să asculte ceea ce le spun eu, mă refer la strictețea unei pregătiri”, a declarat Sensei Florentin Marinescu la AS.ro LIVE.

Cum a sărbătorit Steaua victoria din Cupa Campionilor

Jucătorii de la Steaua nu au știut cum să se bucure după finala câștigată în fața celor de la Barcelona. Balint a dezvăluit că el și colegii săi au petrecut foarte puțin la hotel.

Nu am știut să ne bucurăm atunci. Noi am realizat atunci când am venit în țară, când am văzut puhoiul de lume la aeroport. Ne-am distrat puțin la hotel, acolo. 

Ne-au făcut spaniolii un tort, am avut niște vin de-al nostru. Nimeni nu ne știa pe acolo. Am ieșit puțin cu Belo la cumpărături”, a mai povestit Gabi Balint.

Securitatea cu ochii pe Miodrag Belodedici și Gabi Balint

La urechile securității din acea perioadă ajunsese vorba că Belodedici și cu Balint ar urma să se facă nevăzuți, astfel că un om de la Securitate a fost ca o umbră pentru ei.

Nu au încercat să ne despartă, dar tatăl lui Gabi Balint a venit la Sevilla, iar el s-a dus să doarmă cu taică-su. Domnul de la Securitate a zis că o să doarmă cu mine dacă tot sunt singur. Avea o grijă.

Mereu era unul pe hol şi unul în recepţie. Aşa era atunci. Am vrut să ies cu Balint, după meci, la o bere şi a ieşit şi domnul de la recepţie cu noi. Ne-am întors când am văzut că localurile erau închise. Au avut grijă, era sistemul de securitate maximă”, și-a amintit Miodrag Belodedici la AS.ro LIVE.

Barcelona – Steaua 0-0, 0-2 după penalty-uri. Echipele de start

FC Barcelona: Francisco Gonzalez Urruticoechea – Gerardo Miranda Concepcion, Miguel Bernardo Blanquetti, Jose Ramon Alexanco Ventosa, Julio Alberto Moreno Casas – Victor Munoz Manrique, Bernd Schuster (Jose Moratalla Claramunt – '85), Marcos Alonso Pena, Angel Pedraza Lamita – Steve Archibald (Angel 'Pichi' Alonso Herrera – '106), Francisco Jose Carrasco Hidalgo.

Steaua: Helmut Duckadam – Ştefan Iovan, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Ilie Bărbulescu – Lucian Bălan (Anghel Iordănescu – '75), Gavril Balint, Ladislau Boloni, Mihail Majearu – Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă (Marin Radu II – '107)

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și