Închide meniul

Ziua când Maradona a fost Mag negru. ”Nimeni nu vrea rolul lui Baltazar!”

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 16 noiembrie 2021, 14:13

Ziua când Maradona a fost Mag negru. ”Nimeni nu vrea rolul lui Baltazar!”

Maradona a acceptat, la rugămintea lui ”Cholo” Simeone, să fie Mag de la Răsărit pentru copilașii din Sevilla

El Grafico

După 15 luni de suspendare, Diego Armando Maradona ajunge de la Napoli la FC Sevilla. Anadaluzii plătesc 7,5 milioane italienilor și ”El Pibe” devine, pe 22 septembrie 1992, jucătorul celor de pe ”Ramon Sanchez Pizjuan”. Un sezon așa și așa, cu 30 de partide și șase goluri marcate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ianuarie 1993. Tradiția spune că în noaptea de 5 spre 6 ianuarie, Magii de la Răsărit (cunoscuți, în tradiția noastră, drept ”Craii de la Răsărit”), vin la pruncul Iisus spre a-i aduce daruri: aur, smirnă și tămâie. Melchior, rege al Persiei, Baltazar, rege al Arabiei, și Gașpar, rege sau savant indian.

”Inima e cea care contează, nu culoarea pielii”

La FC Sevilla există obiceiul ca cei mai reprezentativi dintre jucători dă meargă să ducă daruri la copilași în primele zile ale anului. Diego ”Cholo” Simeone e fotbalist acolo. Vorbește cu Diego Rodriguez, apoi spune să încerce și la Maradona, așa, ca între argentinieni. ”Butoiașul atomic” acceptă pe loc, cu o singură condiție: vrea să fie Baltazar! ”Vreau să fiu Mag de la Răsărit, dar îmi dați mie rolul lui Baltazar. E negru și cei precum el sunt priviți ciudați, din cauza valului de rasism existent în zilele noastre”, spune Maradona. ”Inima e cea care contează, nu culoarea pielii. Toți oamenii sunt egali”, spune, atunci, cel considerat, de mulți, cel mai mare jucător din lume.

Maradona, costumat în Mag de la Răsărit, machiat cu negru, merge, alături de colegii săi, la ”Sanatorio del Gran Poder”, unde lasă un camion de jucării. De aici, se pleacă, mai spre după-amiază, la stadionul ”Sanchez Pizjuan”, unde se găsește cu cei mai tineri fani ai Sevillei. ”A fost cea mai frumoasă zi din viața mea!”, avea să declare Diego Armando Maradona. De la a sa plecare se adună, în câteva zile, un an.

Reclamă
Recomandări

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:45 Florinel Coman, avertizat să nu se transfere în Qatar: „Nici pentru 50 de milioane de euro!” 9:13 Shaun Murphy a răbufnit după declaraţiile care au făcut praf teatrul de la Crucible, casa Campionatului Mondial de snooker 8:41 Mircea Rednic aşteaptă oferta lui Dan Şucu pentru a reveni la Rapid: „Un telefon de la domnul Șucu oricând e binevenit” 8:33 VIDEOInter a sărbătorit titlul pe muzică românească! Imagini fabuloase cu hora din vestiar. Piesa care a declanșat nebunia la Milano 8:13 Novak Djokovic, sportivul anului la gala Laureus! Premiu special pentru Jude Bellingham 7:54 FotoAdrian Mititelu Jr, la câteva minute de moarte! Dezvăluiri incredibile după 10 ore de comă. În ce stare se află acum 22
apr.
23:55
VIDEOMiddlesbrough – Leeds 3-4, în AntenaPLAY. Nebunie de meci în Championship. A „plouat” cu goluri spectaculoase!
22
apr.
23:55
VIDEOFarense – Benfica 1-3, în AntenaPLAY. „Vulturii” continuă să spere la titlul din Liga Portugal
22
apr.
23:54
FotoBucurie nebună după ce Inter a câștigat titlul în Serie A! Nerazzurri au depășit-o pe AC Milan la campionate câștigate
22
apr.
23:41
AC Milan – Inter 1-2! Inter a câștigat titlul în Serie A după ce și-a răpus marea rivală în „Derby della Madonnina”
Vezi toate știrile
Citește și