"Am dat niște mesaje procurorului. Am dat mesajele de prietenie, ca unui prieten i-am vorbit. A zis că sunt niște mesaje care nu sunt adecvate și nepotrivite și mi-a dat amendă 5.000, 5.000 5.000. Mai dădeam cât un mesaj, mai dădea cât o amendă și ultima amendă am contestat-o și atât nu mai am treabă cu el", a spus Gigi Becali, citat de antena3.ro.
Gigi Becali, amendat pentru anumite mesaje
Gigi Becali e anchetat de DNA pentru "spălare de bani", în acelaşi dosar fiind implicat şi Vasile Geambazi. Ar fi existat transferuri de peste 50 de milioane de euro între cei doi. "Nu gândesc rău despre procuror. Îi dau mesaje și îmi da amenzi. Îmi dă amendă câte o mie de euro. El vorbește cu mine câte două ore cu mine la telefon, dar când îi dau mesaje, îmi dă amendă. Eu îi spun că el nu este este de pe lumea asta, și el îmi dă amendă.
Nu pot să fac rugăciune că lumea, că ești în capul meu că un drac. Să respecte hotărârea judecatoarească, asta vreau de la el. Dar el… nu e băiat rău. Nu pot să suport așa să mă țină pe mine un procuror cu niște minciuni. Am 63 de ani și el este un copil. Nu mai suport nici eu. Îi spun: «Iartă-mă, dar… ești de pe altă planetă». Apoi îi spun: «Iartă-mă!»”, recunoştea Becali, la finalul lui 2020.
Gigi Becali, reabilitat
Gigi Becali a obţinut o victorie uriaşă în instanţă. ICCJ a decis ca patronul FCSB să fie reabilitat. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată, cu 3 săptămâni în urmă. Gigi Becali a mai făcut două cereri de reabilitare şi anul trecut, însă ambele au fost respinse. De această dată, Gigi Becali a avut câştig de cauză. Conform deciziei magistraţilor, Becali poate candida şi poate alege.
"Dispune reabilitarea judecătorească a persoanei condamnate Becali George cu privire la: -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.1476 din 19.10.2011, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție -Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.23 din 11 februarie 2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.588 din 17.04.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.156 din 04.06.2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.830 din 24.05.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.124 din 20.05.2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători contopite în pedeapsa rezultantă de 3 ani și 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.539 din data de 27 iunie 2013, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia penală, rămasă definitivă prin decizia penală nr.2179 din data de 26 noiembrie 2013, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti. După rămânerea definitivă a hotărârii de reabilitare se vor efectua mențiuni corespunzătoare pe ambele exemplare ale hotărârilor judecătorești prin care s-au pronunțat condamnările pentru care s-a dispus reabilitarea", se arată în decizia Curţii Supreme de Justiţiei.