Închide meniul

Noi declarații tari făcute de Cornel Dinu! ”Cei de la Real Madrid le-au dat în vestiar arbitrilor ceasuri de aur cu emblema clubului”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 26 aprilie 2020, 5:00

Noi declarații tari făcute de Cornel Dinu! ”Cei de la Real Madrid le-au dat în vestiar arbitrilor ceasuri de aur cu emblema clubului”

SportPictures / Cosmin Iftode via Hepta

Cornel Dinu, declarații despre fotbalul din anii `60

”Mulți comentează fără să fi citit interviul pana la capăt sau l-au citit și nu au priceput, fiindcă nu au habar despre situația din vremurile acelea. Episoadele pe care le-am povestit eu constituiau practici curente în cupele europene. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când Dinamo a jucat cu Real Madrid în anii '60, spaniolii le-au dus arbitrilor în vestiar câte un ceas din aur cu emblema clubului. Pentru că toată lumea proceda așa, cadourile pentru arbitri erau ca o metodă de apărare, ca să ai șanse în Europa. 

Detaliile despre meciul nostru cu Bordeaux le-am aflat cand l-am întâlnit, dupa '90, pe Claude Bez, fost președinte al francezilor. Mi-a confirmat că banii noștri nu mai ajunseseră la arbitrul scoțian și mi-a spus «Care era suma pe care o pregătiserăți? 25.000 de dolari? Oricum n-ati fi avut șanse, că noi am mers cu 35.000 de dolari»", a spus Dinu, pentru gsp.ro

Cornel Dinu: Am dus gențile cu bani și la Tbilisi

Dinu susține că Dinamo a mituit arbitrii anumitor meciuri disputate în cel mai bun sezon european, 1983-1984, când echipa s-a oprit în semifinalele Cupei Cupelor, după 0-1 și 1-2 în fața lui Liverpool.

"N-am putut să mai umblăm la arbitri, așa cum făcuserăm în precedentele jocuri europene. N-a mai mers fiindcă nu mai era loc pentru căței! Erau semifinalele Cupei Campionilor, nu prea mai era loc pentru Dinamo din Est!

Reclamă

Înainte de Liverpool jucaserăm cu Dinamo Minsk. Am dus gențile cu bani și la Tbilisi, unde s-a jucat turul, și la București. În URSS a fost mai complicat, fiindcă arbitrul Castillejo era păzit de KGB, dar am reușit. La București, au fost momente în care sovieticii ne dominau atât de rău încât arbitrul a venit la margine și mi-a spus: 'Mai ține-i în picioare un pic, că mai mult de atât nu pot să fac!'”, a spus Dinu, pentru sursa citată. 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:22 Mohamed Salah şi Jurgen Klopp, conflict aprins în timpul meciului! Liverpool, OUT din cursa pentru titlu 17:15 LIVE VIDEOPalermo – Reggiana se joacă ACUM în AntenaPLAY. Ionuț Nedelcearu e titular și luptă pentru promovare 16:39 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare. Echipele de start 16:37 „E cel mai bun din campionat” Elias Charalambous îi ia apărarea lui Ștefan Târnovanu! Ce a spus despre gafa din meciul cu Sepsi 16:16 VIDEOValentin Mihăilă, gol superb pentru Parma! Echipa românului, tot mai aproape de revenirea în Serie A 15:59 LIVE VIDEOBlackburn – Coventry se joacă ACUM, în AntenaPLAY! Hull City – Ipswich (22:00)! Spectacol în Championship 15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal Vezi toate știrile
Citește și