Închide meniul

Măsurile de izolare, un coșmar pentru fotbaliști: 13% dintre ei au intrat în depresie!

Reclamă

Antena Sport Publicat: 21 aprilie 2020, 12:36

Măsurile de izolare, un coșmar pentru fotbaliști: 13% dintre ei au intrat în depresie!

Abaca Press / AA via Hepta

Jucătorii de fotbal sunt predispuși la depresie în timpul izolării

Studiul a avut loc în perioada 22 martie – 14 aprilie și a avut ca subiecți 1.602 fotbaliști profesioniști din țări care au implementat măsuri drastice de izolare pentru a preveni răspândirea coronavirusului. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

1.134 de bărbați, cu media de vârstă de 26 de ani și 468 de femei, cu media de vârstă de 23 de ani au fost chestionați. S-a ajuns la concluzia că 13% dintre bărbați au avut simptome de depresie, în timp ce 18% dintre femei și 16% dintre bărbați au acuzat stări de axientate generalizată. 

"Tinerii se confruntă dintr-o dată cu izolarea și devin îngrijorați în privința viitorului"

Procentele sunt într-o vizibilă creștere față de ultimul studiu, care a fost realizat în lunile decembrie și ianuarie. Atunci, doar 11% dintre jucătoarele de fotbal și 6% dintre fotbaliști aveau simptome de depresie. 

"Aceste date ne arată jucători care suferă de anxietate și depresie, după ce coronavirusul a oprit activitatea și mă tem că este cazul întregii societăți, care se confruntă cu o situație de urgență fără precedent.

În fotbal, tinerii fotbaliști se confruntă cu izolarea, cu suspendarea activității lor și devin îngrijorați în privința viitorului. Unii dintre ei ar putea să nu fie pregătiți pentru a confrunta aceste schimbări și îi încurajăm să caute ajutorul la persoane de încredere sau la specialiști", a spus Dr. Vincent Gouttebarge, conducătorul studiului realizat de FIFPRO.

Reclamă

În cadrul acestui studiu au fost implicați jucători și jucătoare de fotbal din Australia, Belgia, Botswana, Danemarca, Anglia, Finlanda, Franța, Irlanda, Malta, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Scoția, Africa de Sud, Elveția și SUA. 

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali Vezi toate știrile
Citește și