Închide meniul

Răsturnare de situaţie! Decizia anunţată acum de FIFA în privinţa noului regulament pentru agenţii de jucători

Reclamă

Publicat: 31 decembrie 2023, 15:03

Răsturnare de situaţie! Decizia anunţată acum de FIFA în privinţa noului regulament pentru agenţii de jucători

Decizia anunţată acum de FIFA în privinţa noului regulament pentru agenţii de jucători

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino / Profimedia Images

Răsturnare de situaţie! FIFA a luat o altă decizie în privinţa noului regulament pentru agenţii de jucători. Acesta va fi suspendat temporar, se arată într-un comunicat făcut public de Federaţia Română de Fotbal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ca urmare a mai multor litigii apărute, deschise de agenți și firme de impresariat sportiv, Biroul Consiliului FIFA a decis să suspende temporar, la nivel mondial, noul Regulament FIFA pentru agenții din fotbal, (FIFA Football Agents Regulation – FFAR), informează frf.ro, într-un comunicat.

Răsturnare de situaţie! FIFA a luat decizia privind noul regulament pentru agenţii de jucători

La finalul anului 2022, FIFA și-a schimbat poziția în ceea ce privește activitatea agenților de jucători. Până în 2015, FIFA a reglementat situația acestora, apoi a lăsat ca regulamentele să fie aplicabile exclusiv la nivel național. Începând din ianuarie 2023, FIFA intervine din nou și impune anumite reguli, revenindu-se practic la situația anterioară anului 2015, dar mult mai bine reglementată.

Prin acest nou regulament se încearcă inclusiv impunerea unor limite în ceea ce privește comisionul încasat de agenții din fotbal și se dorește o vizibilitate și o transparență mai mare în privința câștigurilor acestora, dar și posibilitatea ca FIFA să poată judeca spețe atunci când apar conflicte între părți în ceea ce privește transferul unor jucători.

Ulterior, FIFA a fost supusă unei strategii coordonate de atacare în justiție, care a implicat agenți și asociațiile de impresariat sportiv, prin deschiderea mai multor procese împotriva FIFA în toată Europa pentru a contesta legalitatea FFAR și a amâna intrarea în vigoare a noului regulament.

Reclamă

„Un caz deschis la Judecătoria Dortmund a primit decizia ca FIFA să suspende aplicarea noului regulament”

Deși până acum, FIFA a avut câștig de cauză în marea majoritate a acestor dispute, inclusiv la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), care a confirmat legalitatea FFAR, un caz deschis la Judecătoria Dortmund a primit decizia ca FIFA să suspende aplicarea noului regulament. Hotărârea este incompatibilă cu deciziile juridice luate anterior în alte țări europene, inclusiv în Germania, la alte judecătorii, precum și cu decizia TAS, iar FIFA a inițiat o procedură de recurs și o decizie este așteptată în primul semestru al anului 2024.

Până atunci, pentru a respecta decizia Judecătoriei Dortmund, FIFA a decis suspendarea FFAR pentru orice transfer, nu doar cele ce au legătură cu Uniunea Europeană pentru a evita o situație de standarde juridice inegale în cadrul sistemului de transfer internațional.

FIFA rămâne convinsă că FFAR este o reglementare necesară, proporțională și pe deplin legală, un regulament necesar pentru sistemul internațional de transferuri”, se mai arată în comunicatul citat.

Reclamă 4 / 0/3

 

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” Vezi toate știrile
Citește și