Închide meniul

Răsturnare de situaţie! Decizia anunţată acum de FIFA în privinţa noului regulament pentru agenţii de jucători

Publicat: 31 decembrie 2023, 15:03

Reclamă
Răsturnare de situaţie! Decizia anunţată acum de FIFA în privinţa noului regulament pentru agenţii de jucători

Decizia anunţată acum de FIFA în privinţa noului regulament pentru agenţii de jucători

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino / Profimedia Images

Răsturnare de situaţie! FIFA a luat o altă decizie în privinţa noului regulament pentru agenţii de jucători. Acesta va fi suspendat temporar, se arată într-un comunicat făcut public de Federaţia Română de Fotbal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ca urmare a mai multor litigii apărute, deschise de agenți și firme de impresariat sportiv, Biroul Consiliului FIFA a decis să suspende temporar, la nivel mondial, noul Regulament FIFA pentru agenții din fotbal, (FIFA Football Agents Regulation – FFAR), informează frf.ro, într-un comunicat.

Răsturnare de situaţie! FIFA a luat decizia privind noul regulament pentru agenţii de jucători

La finalul anului 2022, FIFA și-a schimbat poziția în ceea ce privește activitatea agenților de jucători. Până în 2015, FIFA a reglementat situația acestora, apoi a lăsat ca regulamentele să fie aplicabile exclusiv la nivel național. Începând din ianuarie 2023, FIFA intervine din nou și impune anumite reguli, revenindu-se practic la situația anterioară anului 2015, dar mult mai bine reglementată.

Prin acest nou regulament se încearcă inclusiv impunerea unor limite în ceea ce privește comisionul încasat de agenții din fotbal și se dorește o vizibilitate și o transparență mai mare în privința câștigurilor acestora, dar și posibilitatea ca FIFA să poată judeca spețe atunci când apar conflicte între părți în ceea ce privește transferul unor jucători.

Ulterior, FIFA a fost supusă unei strategii coordonate de atacare în justiție, care a implicat agenți și asociațiile de impresariat sportiv, prin deschiderea mai multor procese împotriva FIFA în toată Europa pentru a contesta legalitatea FFAR și a amâna intrarea în vigoare a noului regulament.

Reclamă

„Un caz deschis la Judecătoria Dortmund a primit decizia ca FIFA să suspende aplicarea noului regulament”

Deși până acum, FIFA a avut câștig de cauză în marea majoritate a acestor dispute, inclusiv la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), care a confirmat legalitatea FFAR, un caz deschis la Judecătoria Dortmund a primit decizia ca FIFA să suspende aplicarea noului regulament. Hotărârea este incompatibilă cu deciziile juridice luate anterior în alte țări europene, inclusiv în Germania, la alte judecătorii, precum și cu decizia TAS, iar FIFA a inițiat o procedură de recurs și o decizie este așteptată în primul semestru al anului 2024.

Până atunci, pentru a respecta decizia Judecătoriei Dortmund, FIFA a decis suspendarea FFAR pentru orice transfer, nu doar cele ce au legătură cu Uniunea Europeană pentru a evita o situație de standarde juridice inegale în cadrul sistemului de transfer internațional.

FIFA rămâne convinsă că FFAR este o reglementare necesară, proporțională și pe deplin legală, un regulament necesar pentru sistemul internațional de transferuri”, se mai arată în comunicatul citat.

Reclamă 4 / 0/3

 

Recomandări
Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:52 Formula 1, lider de audienţă cu Marele Premiu de la Imola. MP al Principatului Monaco, duminică, 15:45, Antena 1 şi AntenaPLAY 13:39 FotoMilionară celebră, acuzată că a furat mobilă şi mai multe covoare persane. Femeia de 32 de ani este căutată şi de Fisc 12:48 EXCLUSIVAryna Sabalenka, primul nume uriaş din circuit care vorbeşte despre situaţia Simonei Halep! Mesaj special pentru Simona 12:17 NEWS ALERTOvidiu Popescu a plecat de la FCSB! Anunţul oficial al campioanei 12:00 „Am avut nopţi nedormite!” Sacrificiul uriaş făcut de Răzvan Lucescu pentru titlul istoric cu PAOK Salonic: „Era o dramă!” 11:28 FCSB ar putea avea un duel de foc cu PAOK Salonic în preliminariile Ligii Campionilor! În ce tur se pot întâlni 10:51 Gigi Becali a anunţat când va pleca Florinel Coman de la FCSB! Obiectiv uriaş impus lui „Mbbape de România” 10:04 Reacţia lui Ladislau Boloni, după ce Metz s-a salvat după al 5-lea criteriu de departajare de retrogradarea directă 9:49 Simona Halep a urcat 10 locuri în clasamentul WTA! Cine este cea mai bine clasă româncă 9:43 Răzvan Lucescu, declaraţii incendiare la conferinţa de presă. „Acesta este al treilea meu titlu cu PAOK. Unul mi-a fost furat” Vezi toate știrile
Citește și