Răzvan Burleanu şi-a dezvăluit salariul. Preşedintele FRF a spus, fără menajamente, ce venituri lunare are de la Federaţia Română de Fotbal.
Aflat la al treilea mandat de preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu nu face un secret din salariul lui.
Răzvan Burleanu şi-a dezvăluit salariul!
„(n.r. Ce salariu aveți?) Aproximativ 5000 de euro. (n.r. încă nu l-ați publicat) Încă nu, dar o voi face. Întotdeauna când am fost întrebat, am răspuns imediat. Iar veniturile federației, 26,5 milioane, de două ori mai mult față de 2014, iar în anul acesta se vor atinge, pentru prima dată, peste 31 milioane de euro. Diurna este aceeași pe care și fostul președinte a avut-o. 250 de euro!”, a declarat Răzvan Burleanu pentru digisport.ro.
Răzvan Burleanu a fost reales anul trecut. La ultimele alegeri pentru şefia FRF, din aprilie 2022, Răzvan Burleanu nu a avut contracandidat.
Anterior, în 2018, Răzvan Burleanu l-a învins pe Ionuţ Lupescu în lupta pentru şefia FRF.
Răzvan Burleanu a obţinut primul mandat de preşedinte al FRF în 2014. Atunci l-a învins în turul 2 pe Vasile Avram, fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. La alegerile pentru şefia FRF din 2014 îşi anunţase candidatura şi Gică Popescu. Acesta a fost condamnat definitiv în „Dosarul Transferurilor” cu o zi înaintea alegerilor, aşa că nu a mai putut participa la scrutin.
Ce spune Răzvan Burleanu despre posibila modificare a Legii Sportului
Răzvan Burleanu a evitat să se pronunţe pe tema modificării Legii Sportului. Răzvan Burleanu nu s-a poziţionat nici pro, nici contra acestei modificări. Preşedintele FRF a precizat că, în acest moment, clubul CSA Steaua nu poate promova în Liga 1. Burleanu a explicat că CSA Steaua are nevoie, pentru a promova în Liga 1, ori de schimbarea Legii Sportului, ori de schimbarea formei de organizare.
„Ar trebui să clarificăm aspectul acesta al promovării cluburilor de drept public. Lucrurile nu sunt atât de clare. CSA Steaua este un club de drept public, iar conform Legii Sportului nu poate intra în Liga Profesionistă. În momentul de față ai două posibilități de a ajunge în Liga 1: ori se modifică legea, ori se modifică forma de organizare.