Închide meniul

Elisabeta Lipă, după ce Simona Halep a pierdut primul meci de la revenire: „Cred că a fost conştientă că nu avea cum să câştige”

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 20 martie 2024, 23:34

Elisabeta Lipă, după ce Simona Halep a pierdut primul meci de la revenire: „Cred că a fost conştientă că nu avea cum să câştige

Elisabeta Lipă, după ce Simona Halep a pierdut primul meci de la revenire

Elisabeta Lipă / Profimedia Images

Elisabeta Lipă a făcut declaraţii după ce Simona Halep a pierdut primul meci de la revenire. Românca a câştigat fără drept de apel primul set cu Paula Badosa, cu 6-1. Din păcate, a cedat următoarele două seturi, cu 6-4 şi 6-3.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS) a spus că i-a plăcut meciul Simonei Halep, dar că se vede că ea a suferit în ultima perioadă.

Elisabeta Lipă, după ce Simona Halep a pierdut primul meci de la revenire: „Cred că a fost conştientă că nu avea cum să câştige”

Am văzut partida Simonei, mi-a plăcut. Simona a spart gheaţa. Ar fi fost foarte frumos să câştige, dar cred că a fost conştientă că nu avea cum. Pentru că oricât de tare ai fi şi oricât de bine ai avea antrenat psihicul, totuşi ea a stat un an şi ceva într-o incertitudine dacă stă patru ani şi iese definitiv din activitate sau i se reduce pedeapsa. Aşa că este mare lucru că a avut curaj să participe. Că a luat ‘bătaie’ este normal, dar un sportiv trebuie să ştie să şi piardă, aşa cum trebuie să ştie să şi câştige.

Eu îi doresc să fie sănătoasă şi să se apuce serios de muncă pentru că din punctul meu de vedere se vede că a suferit, nu este în tonus, e slăbuţă… nu e uşor să treci prin ce a trecut ea. Doamne-ajută să o văd şi la Paris. Nu ştiu care sunt criteriile de calificare, dar probabil că acum, având elanul necesar de a se antrena, cu siguranţă că poate să se califice. Dacă ea doreşte să continue şi doreşte să participe la Jocurile Olimpice trebuie să se califice şi noi trebuie să o ajutăm fiecare cu ce putem”, a declarat Elisabeta Lipă.

Preşedinta ANS a subliniat că nu este îngrijorată înaintea ultimelor calificări pentru Jocurile Olimpice.

Reclamă

Nu ştiu de ce ar fi îngrijorător, nu a trecut aşa de mult timp de la Forumul Olimpic unde federaţiile şi-au asumat 15 medalii. Deci dacă îţi asumi medalie, nu cred că se pune problema de calificare. Nu ştiu dacă laţul se strânge, dar calificările sunt din ce în ce mai greu de obţinut. Din această cauză eu recomand tuturor că e cel mai bine să te califici atunci când ai prima ocazie, ca să stai liniştit apoi să îţi faci planul de pregătire pentru Jocurile Olimpice cu obiectiv de medalie”, a subliniat Elisabeta Lipă.

Simona Halep a tras concluziile, după ce a fost învinsă de Paula Badosa la revenirea pe teren

Simona Halep a tras concluziile, după ce a fost învinsă de Paula Badosa, la revenirea pe teren, la Miami. Românca a transmis că a fost foarte dificil primul meci oficial, după o pauză de un an şi jumătate, mărturisind însă că nu are un obiectiv pentru următoarea perioadă.

„Oricât te-ai antrena nu este ca un meci oficial. A fost dificil azi să intru în ritm. Dar m-am menținut în formă în special în sala de forță. Nu am jucat mult tenis în ultima perioadă, eram obosită mental. Am fost în sala de forță în fiecare zi, nu am pus kilograme pe mine. Asta e bine și mă simt OK fizic. Desigur, nu sunt la cel mai înalt nivel.

Reclamă 4 / 0/3

Este mult prea devreme. Nu știam ce să mă aștept de la decizia TAS, deci nu am planificat nimic. Aici am venit în special din dragoste pentru tenis. Totul s-a întâmplat repede, au trecut doar câteva zile de la decizie. Mă duc acasă și va trebui să mă antrenez mai intens. Nivelul este foarte ridicat în acest moment în circuit. Apoi vom vedea.

Fizic am obosit un pic, era normal. Și mental”

Da, o adversară foarte bună. Cu un nivel de tenis foarte ridicat. Eu m-am bucurat de prezența mea pe teren, de faptul că m-am întors în tenis și de faptul că atâția oameni mă susțin și îmi transmit atâtea sentimente frumoase, iubire și apreciere. A fost o zi specială.

A fost un meci greu, mă așteptam. E o jucătoare foarte bună. Fizic am obosit un pic, era normal. Și mental… nu am mai jucat un meci oficial de aproape doi ani. Dar per total eu cred că m-am descurcat bine și am jucat tenis la un nivel ridicat. Nu mă așteptam atât de bine, dar a fost un lucru bun să mă aflu pe teren și să joc atât de bine”, a declarat Simona Halep, la conferinţa de presă.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și