Închide meniul

Simona Halep, mesaj superb pentru toţi cei de la Miami Open după primul meci jucat de la decizia TAS!

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 20 martie 2024, 23:12

Simona Halep, mesaj superb pentru toţi cei de la Miami Open după primul meci jucat de la decizia TAS!

Simona Halep s-a retras din turneul de la Madrid

Simona Halep la Miami Open / Profimedia Images

Simona Halep a avut un mesaj superb pentru toţi cei de la Miami Open după primul meci jucat de la decizia TAS. Românca le-a mulţumit jucătorilor, fanilor şi organizatorilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a părăsit turneul de la Miami în primul tur, după ce a fost învinsă de Paula Badosa. Halep a câştigat primul set cu 6-1, dar le-a pierdut pe următoarele două, cu 6-4 şi 6-3.

Simona Halep, mesaj superb pentru toţi cei de la Miami Open după primul meci jucat de la decizia TAS!

Pentru fanii, jucătorii şi staff-ul turneului de la Miami – vă mulţumesc pentru că aţi făcut ca revenirea mea să fie atât de specială”, a transmis Simona Halep pe Facebook.

Simona Halep a venit cu un sfat pentru jucătoarele din circuit după ce a revenit pe teren. Suspendarea primită după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat a fost redusă la 9 luni.

Reclamă

Halep a vorbit deschis despre perioada în care a fost suspendată şi le-a dat şi un sfat preţios colegelor din circuit: să aibă grijă ce consumă.

„Mereu am susţinut un sport curat, am spus-o clar şi tare, trebuie să fie atenţi la tot ce mănâncă, ce fac, uneori se poate întâmpla ceva neaşteptat, este un stres, dar trebuie să credem că ceea ce mi s-a întâmplat mie nu li se va întâmpla şi lor.

A fost teribil pentru mine, a fost stresant din punct de vedere psihic, sfatul meu este să verifice tot ce iau şi să fie atenţi la orice, este greu să dau un sfat, nu vreau să treacă nimeni prin ce am trecut eu.

Reclamă 4 / 0/3

Păriniţii mei mi-au spus că adevărul învinge întotdeauna şi mereu am crezut asta. Am ştiut că sunt curată, că nu am făcut nimic rău şi am crezut că este imposibil să fiu suspendată patru ani pentru ceva ce nu am făcut. Momentul cel mai greu a fost când am auzit că am fost suspendată patru ani pentru ceva ce nu am făcut, a fost greu de gestionat, decizia m-a distrus puţin”, a spus Halep, la conferinţa de presă.

Oficialii WTA iau în calcul schimbarea regulamentului, după cazul Simonei Halep. Pot apărea „clasamentele speciale”

Oficialii WTA iau în calcul schimbarea regulamentului, după cazul Simonei Halep. Oamenii de la conducerea tenisului feminin ar dori implementarea unor „clasamente speciale”. Acestea ar deveni valide pentru jucătoarele găsite nevinovate în cazurile de dopaj.

WTA a început o revizuire a regulilor sale. Jucătoarele achitate de acuzaţiile de dopaj sau cărora le-a fost redusă suspendarea ar reveni în circuit cu „clasamente speciale”. Anunţul a fost făcut miercuri, pentru Reuters, de forul care guvernează tenisul feminin.

Schimbarea regulilor este luată în considerare după cazul foarte mediatizat al Simonei Halep. Românca a revenit marţi la Miami Open cu un wildcard, după ce suspendarea de patru ani pentru dopaj i-a fost redusă la nouă luni de TAS.

Jucătoarele suspendate pentru dopaj nu beneficiază în prezent de un clasament protejat la întoarcere. Atunci când au accidentări grave sau revin după concediul de maternitate, tenismenele sunt protejate.

Am început un proces de revizuire a acestei reguli, deoarece credem că este oportun să analizăm acest aspect”, a declarat un purtător de cuvânt al WTA. „Calendarul exact pentru orice potenţială modificare a regulilor şi implementarea ulterioară a acestora va depinde de feedback-ul primit de la membrii noştri”, a mai susţinut el.

Ce spune Tara Moore, fost număr 1 mondial la dublu

Deocamdată, Halep va trebui să se bazeze pe wildcard-uri pentru a participa la cele mai mari turnee. Ea nu are încă niciun loc în clasament.

Reclamă

Britanica Tara Moore spunea pe Twitter că s-ar putea să îi fie mai greu româncei să îşi reînvie cariera. Deşi ea a fost exonerată de încălcarea regulilor antidoping.

„Este grozav că @Simona_Halep reuşeşte să se repună pe picioare atât de repede. Păcat că nu este la fel pentru mine şi pentru alte jucătoare care au fost exonerate şi care nu sunt atât de sus pe totem”, a spus Moore. Ea se afla pe locul 77 în carieră la dublu în iunie 2022. Atunci a fost forţată să se retragă din activitate timp de 19 luni după ce a picat un test antidoping.

„WTA are nevoie de o regulă conform căreia, dacă o jucătoare este găsită FĂRĂ VINĂ sau NEGLIJENŢĂ, ar trebui să primească măcar un clasament)de protecţie”, a adăugat jucătoarea de 31 de ani. Ea a fost exonerată de dopaj în decembrie anul trecut. S-a dovedit că sursa testului său pozitiv a fost carnea contaminată.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și