Ca preţ, putem să spunem că este cel mai mare transfer din istoria fotbalului românesc. Mă bucur pentru acest copil, pentru acest transfer, sincer, îl ştiu de dinainte de a-l aduce la Regal Sport, el juca la Sportul Studenţesc. Mi-a plăcut extraordinar de mult acest copil, de când juca la Sportul Studenţesc şi evolua contra noastră îl urmăream. Îmi plăcea să stau în spatele porţii şi să-l văd cum loveşte mingea cu capul, avea o lovitură de cap extraordinară. Avea nişte calităţi fizice foarte bune, acum nu mai spun, ce alură de atlet are, are tot ce îi trebuie pentru fotbalul mare.
„Am stat de vorbă cu Vasi Geambazi, dar când a fost întrebat dacă vrea să vină la FCSB el a spus nu”
A fost o muncă titanică să îl aduc la mine. Eu o cunoşteam de foarte mult timp pe mama lui, care era foarte legată de antrenorul pe care îl avea Radu în acel moment, un antrenor foarte bun de copii şi juniori.
Am făcut un marcaj strâns mamei lui şi norocul meu, ghinionul celor de la Sportul Studenţesc, a fost că echipa s-a desfiinţat. Eu i-am făcut o ofertă antrenorului. Din acea generaţie făcea parte şi Cătălin Cîrjan. Radu şi Cătălin Cîrjan au jucat împreună.
Eu spuneam că s-a născut cu banderola pe mână. Din punctul meu de vedere, e făcut să fie lider. De mic a fost făcut să ajungă în fotbalul mare.
Atletico nu a beneficiat de clauza pe care o avea şi Radu a ajuns la Juventus. FCSB-ul era un club care se interesa de jucătorii buni din Bucureşti şi nu numai din Bucureşti. Radu, chiar dacă gândul lui nu era să meargă la FCSB, a fost la bază, am stat de vorbă cu Vasi Geambazi (n.r.: nepotul lui Gigi Becali). Am fost în bază, dar în momentul în care l-au întrebat dacă vrea să vină la FCSB, el a spus că nu, vrea să joace afară”, a declarat Mihai Badea pentru AntenaSport.
Reacţia lui Mihai Stoichiţă după ce Radu Drăguşin a ales Tottenham şi devine cel mai scump fotbalist român din istorie
Mihai Stoichiţă a vorbit, în exclusivitate pentru AntenaSport, despre transferul lui Radu Drăguşin la Tottenham. Fundaşul naţionalei semnează pe 5 ani şi jumătate cu Tottenham, suma de transfer fiind de circa 30 de milioane de euro.
Tottenham a oferit 25 de milioane de euro, 5 milioane ca bonusuri şi îl şi împrumută pe Djed Spence la Genoa, jucător cotat de transfermarkt.com la 8 milioane de euro. Genoa va avea şi opţiune de transfer definitiv pentru Spence.
„(Cum aţi primit vestea transferului lui Drăguşin?) Mă aşteptam, eu îl cunosc de copil, pe el, familia lui, impresarul, mă aşteptam să aibă evoluţia asta. Nu ştiam că o să ajungă la Tottenham, mă aşteptam să ajungă la o echipă foarte bună.
(S-a sfătuit şi cu selecţionerul, ce ştiţi?) Nu, nu cred că era cazul să se sfătuiască cu noi. Singurul lucru pe care ni-l dorim din toată inima este să joace aşa cum juca la Genoa. Aici, la Tottenham, a ales bine. Nu se bate cu Van Dijk sau cu cei de la Bayern.
La nivelul la care a ajuns el, le va pune problemele titularilor de acum de acolo.
„Este un transfer excepţional pentru români”
(n.r.: despre suma de transfer, 30 de milioane de euro) Este un transfer excepţional pentru români, ecourile internaţionale sunt foarte importante şi acest lucru trebuie să îl înţeleagă jucătorii. Pentru naţională înseamnă confirmarea că naţionala a crescut. Odată cu naţionala, au crescut şi jucătorii.
Radu Drăguşin reprezintă o generaţie de excepţie, 2002. Care a avut neşansa să nu joace la un Campionat European. Mă întâlneam cu el, cu Grameni şi îi întrebam: ‘Mă, câştigăm Campionatul European?’ Cum să nu te gândeşti? Îţi spun nişte exemple, Sava, care a fost în Italia şi la fosta campioană CFR Cluj, Grosu de la Farul, Drăguşin, Grameni, Pitu, Ianis Stoica, Bani, Louis Munteanu şi mai sunt. O generaţie de excepţie, au crescut împreună, au fost bine educaţi din punct de vedere fotbalistic şi uite că au ajuns (n.r: fotbalişti).
Îmi pare bine că Drăguşin este şeful de promoţie, care a spart toate plafoanele”, a declarat directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, în exclusivitate pentru AntenaSport.