Închide meniul

Un an de la moartea sa: Kobe Bryant, nemuritorul!

Cătălin Oprișan Publicat: 26 ianuarie 2021, 9:13

Un an de la moartea sa: Kobe Bryant, nemuritorul!

Hepta

Kobe a evoluat din 1996 până în 2016 la LA Lakers. A fost campion NBA de cinci ori

  • Kobe a decedat în accidentul de elicopter pe 26 ianuarie 2020
  • Ultima sa partidă în NBA fusese pe 13 aprilie 2016

Pe 13 aprilie 2016, Kobe Bryant pune capăt unei cariere de 20 de două decenii. Avea 37 de ani, se retrăgea cu 60 de puncte marcate. Peste patru ani, pe 26 ianuarie 2020, baschetbalistul și fiica sa, Gianna, dispăreau în tragicul accident de elicopter. Însă lumea nu l-a uitat. Iar el continuă să ”trăiască”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La un an de la dispariție, Kobe Bryant rămâne cea de-a treia căutare pe ”Google”, în Statele Unite, cu 11.100.000 de ”cereri”, după cuvinte precum ”alegeri” ori ”coronavirus”. I-a ”inspirat” pe cei de la Los Angeles Lakers să cucerească cel de-al 17-lea titlu din istorie, primul fără Bryan în secolul XXI. Pau Gasol avea să spună că prietenul său dăduse drumul unei campanii ce să ajute copilașii defavorizați să ajungă în NBA. În 2013, grație prieteniei sale cu Jeff Stibel, pusese bazele unei alte companii, care să ajute firmele din domeniul tehnologiei și al analizei datelor să se dezvolte. 90.000.000 de dolari puși la bătaie. Își aducea aminte ce declarase în ”The Wall Stret Journal”, imediat după ce începuse să aibă succes: ”Acum, cel mai important lucru este să-i ajut și pe alții să aibă succes!”

”Bryant-Stibel” are, azi, un capital de două miliarde de dolari. Se află în spatele unor portaluri faimoase, precum ”The Players Tribune”, în spatele companiei de jocuri video ”Scopely” ori în spatele ”RingDNA”, o firmă de software pentru telemarketing.

Reclamă

Dar cel mai frumos pare a fi proiectul dezvoltat alături de actrița Olivia Munn. Kobe, primul sportiv din lume care a primit un Premiu ”Oscar”, pentru ”Dear Basketball”, pusese bazele Studiourilor ”Granity”, care produce filme, seriale tv și tipărește cărți legate de port. ”Istoria este cea mai bună sursă de inspirație”, spunea el.

Reclamă

”Kobe, three!”

Creator de conținut multimedia, idolul a milioane de suflete, un sportiv de excepție, pe care stele precum LeBron ori Anthony Davis îl au tatuat, cu statuie în ”Grădina Eroilor”, alături de Muhammad Ali ori Babe Ruth, Bryant pare că trăiește încă. ”Kobe, Kobe!”, a țipat Davis după o ”triplă” aducătoare de victorie, ca șincum omul s-ar fi aflat în tribune și l-ar fi privit ori auzit, ”Kobe, three!” urlă jucătorii de la Lakers înainte de a pătrunde pe parchet. 

Kobe face parte din memoria tuturor. ”Spiritul său întotdeauna va fi aici”, încheie ”Magic” Johnson.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:03 „E cel mai bun fotbalist român!” Mihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un „tricolor”: „De departe!” 22:58 Marius Șumudică a ales între George Pușcaș și Denis Drăguș, pentru atacul naționalei: „Niciodată nu e soluție înaintea lui!” 22:50 Lily Zhang – Eliza Samara, LIVE VIDEO în AntenaPLAY, de la 5:30! Românca luptă pentru optimile WTT Champions Incheon 2024 22:46 Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a „uitat” din nou pe bancă pe Ianis: „E de reflectat!” 22:17 Edi Iordănescu l-a vizitat pe Carlo Ancelotti! L-a avut alături pe tatăl lui şi a transmis un mesaj superb: „Doi titani!” 22:11 Tudor Giurgiu va fi invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE, de la 10:30. Povești de senzație din lumea filmului 21:47 Gică Hagi a fost la baza lui Real Madrid, înainte de Columbia – România: „M-am întâlnit cu Ancelotti!” 21:41 „Asta le mai lipsea!” Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo: „Va fi un dezavantaj!” 21:27 Bernadette Szocs, „o clasă peste” adversara ei de la WTT Champions Incheon 2024: „Nu m-a interesat pe cine am în faţă” 21:25 Mihai Stoica a reacționat, după ce Dinamo a decis să plece din București: „În Ștefan cel Mare juca cu stadionul gol!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Incident şocant la meciul de baschet al Rapidului!
Baschet • 11 mart., 18:18
Incident şocant la meciul de baschet al Rapidului! Antrenorul giuleştenilor a fost agresat de suporteri! Reacţia clubului
"Regele" LeBron James, moment istoric în NBA, la 39 de ani: primul jucător cu 40.000 de puncte
Baschet • 3 mart., 9:47
„Regele” LeBron James, moment istoric în NBA, la 39 de ani: primul jucător cu 40.000 de puncte
Duelul dintre Sabrina Ionescu şi Stephen Curry va fi transmis pe un ecran uriaş de peste 750 de metri pătraţi
Baschet • 6 feb., 12:27
Duelul dintre Sabrina Ionescu şi Stephen Curry va fi transmis pe un ecran uriaş de peste 750 de metri pătraţi
Stephen Curry a marcat 60 de puncte în 41 de minute, dar Golden State a pierdut
Baschet • 4 feb., 12:02
Stephen Curry a marcat 60 de puncte în 41 de minute, dar Golden State a pierdut. A egalat recordul lui Kobe Bryant
Stephen Curry - Sabrina Ionescu, duel uriaş de aruncări de la 3 puncte
Baschet • 31 ian., 9:41
Stephen Curry – Sabrina Ionescu, duel uriaş de aruncări de la 3 puncte, în timpul All Star Weekend