Închide meniul

O nouă sportivă din România a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice 2024: „Felicitări, noul membru Team Romania”

Bogdan Stănescu Publicat: 6 aprilie 2024, 18:11

Reclamă
O nouă sportivă din România a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice 2024: „Felicitări, noul membru Team Romania

O nouă sportivă din România a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice 2024

Andreea Ana / Facebook Comitetul Olimpic şi Sportiv Român

O nouă sportivă din România a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice 2024. Andreea Ana şi-a asigurat biletele pentru Paris.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ea va concura la lupte feminin, categoria 53 kg. Andreea Ana s-a calificat în finala Turneului Preolimpic European, la Baku. Ea a învins-o în semifinale pe luptătoarea germană Wendle Anika.

O nouă sportivă din România a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice 2024

Ana Andreea Beatrice – calificare la Jocurile Olimpice de la Paris! Prima luptătoare care se alătură #TeamRomania este sportiva Lotului Femin – Ana Andreea Beatrice (cat. 53 kg)!

Sportiva noastră a obținut la Baku calificarea în finala Turneului Preolimpic European și implicit biletele pentru Paris, după ce a învins-o pe Wendle Anika (Germania) printr-o dăruire exemplară, scor 5-4.

Pentru Ana Andreea Beatrice va fi a doua participare la Jocurile Olimpice Paris 2024, după ediția Tokyo 2021.

Reclamă

O nouă performanță ce îi încununează talentul, munca și sacrificiile, iar nouă ne aduce o satisfacție deplină.

Felicitări, Andreea – noul membru #TeamRomania! Felicitări antrenorilor Andriy Stadnik, Marin Filip, Carp Fanel precum și tuturor celor care au contribuit la pregătirea și parcursul ei.

Hai, România!”, a reacţionat Federaţia Română de Lupte, pe Facebook, după performanţa Andreei Ana.

Reclamă 4 / 0/3

Team Romania a ajuns la 77 de sportivi calificaţi pentru Jocurile Olimpice 2024 de la Paris

Calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024!

Team Romania – 77 sportivi calificați

Andreea Ana s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024 la lupte feminin, categoria 53 kg. La Turneul Preolimpic European de la Baku, Andreea a reușit să obțină biletul pentru Paris 2024 după ce a câștigat în calificari cu Tatiana Debien (Franța), scor 4-1, iar în sferturile de finala a învins-o pe Veronika Rjabovolova (Macedonia), prin superioritate tehnică, scor 11-0. În meciul decisiv din semifinale, Andreea s-a impus în fața germancei Anika Wendle, scor 5-4.

Andreea este prima reprezentantă a luptelor românești care se califică pentru JO Paris 2024. Pentru ea este a doua ediție de Jocuri, după Tokyo 2020.

Felicitări, Andreea, ție și antrenorilor tăi. Succes și celorlalți sportivi care vor concura mâine la Baku, la lupte libere!

Pentru reprezentanții acestui sport, ultimul turneu care împarte biletele pentru Paris 2024 este Turneul Preolimpic Mondial de la Istanbul, între 9-12 mai 2024.

Reclamă

Succes, Team Romania vă așteaptă!”, a reacţionat şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, pe Facebook, după performanţa Andreei Ana.

Obiectivul luptătorilor români pentru turneul de la Baku: „Să avem cât mai mulţi sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice”

Răzvan Pîrcălabu, preşedintele Federaţiei Române de Lupte, a anunţat obiectivul luptătorilor români pentru turneul de la Baku. Acesta speră în calificarea a cât mai mulţi sportivi români pentru JO 2024 Paris.

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat, pentru AGERPRES, că merge cu sufletul deschis şi cu încredere la Turneul Preolimpic European de la Baku (Azerbaidjan), acolo unde speră ca un număr cât mai mare de sportivi români să obţină calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Turneul de la Baku este unul foarte, foarte puternic, dar îl aşteptăm cu optimism şi încredere. Sportivii noştri sunt într-o formă bună, au un mental bun, atmosfera de la lot e la fel, una foarte plăcută, aşa că mergem acolo cu sufletul deschis şi să ne calificăm cu cât mai mulţi sportivi la Jocurile Olimpice.

Rezultatele de la Campionatele Europene ne dau încrederea necesară să abordăm cu curaj acest turneu de calificare. Dar să nu uităm cât de puternică este competiţia, concurenţa este acerbă pentru că toată lumea vrea să ajungă la ‘Regina competiţiilor’, cum sunt numite Jocurile Olimpice. Însă dacă fetele şi băieţii noştri au abordat aşa cum trebuie perioada de pregătire şi verificare de până acum, atunci sigur vor face o figură frumoasă la Baku”, a afirmat Pîrcălabu.

„Obiectivul, şase sportivi calificaţi, este unul realizabil”

Obiectivul de care am mai vorbit, şase sportivi calificaţi, este unul realizabil, aşa îmi doresc. Acum depinde mult şi de sorţi, de starea şi forma sportivilor noştri în ziua concursului. Pentru că poţi să ai zile bune sau poţi să ai şi zile mai rele. Dar eu am mare încredere în aceşti copii. Ştiu că şi ei îşi doresc enorm de mult să participe la Jocurile Olimpice”, a adăugat el, conform agerpres.ro.

Preşedintele a explicat că turneul de la Baku este unul extrem de dificil şi pentru că mulţi sportivi valoroşi din Europa nu sunt calificaţi încă la Jocurile Olimpice.

Deşi pare că acest turneu preolimpic european este mai simplu ca următorul, care este mondial, nu este tocmai aşa. Asta pentru că sunt foarte, foarte mulţi sportivi valoroşi, cu multe medalii în spate, care nu s-au calificat la Campionatele Mondiale. Şi un exemplu este cel mai mare luptător din lume la momentul actual, Abdulraşid Sadulaev, care nu e calificat. La fel Maria Stadnik din Azerbaidjan, care e de patru ori medaliată la Jocurile Olimpice şi nu e calificată. Aşa că vă daţi seama că sunt mulţi sportivi valoroşi care nu au obţinut până acum biletele pentru Paris şi se prezintă la acest turneu european. Dar vom vedea acolo. Pentru că aşa cum noi putem prinde zile mai slabe şi ei pot să le prindă”, menţiona oficialul FRL.

Categoria de 55 de kilograme la care concurează Andreea Ana nu este olimpică. Noi am înscris-o la Campionatele Europene de la Bucureşti la 55 kg pentru a o menaja, pentru că dacă slăbeşti de prea multe ori organismul rămâne fără energie. Iar acum luptă la 53 kg, categorie olimpică. Ana e o sportivă valoroasă şi am mare încredere în ea că va reuşi la acest turneu. Aşa cum am încredere în toţi sportivii noştri, absolut toţi. Şi chiar mă aştept la surprize plăcute de la unii sportivi cărora alţii nu le dau acum şanse de calificare. Dar eu am un ‘feeling’ că vom avea parte de surprize plăcute la Baku”, a mai afirmat Răzvan Pîrcălabu.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:13 EXCLUSIVVictor Piţurcă nu concepe ca Gigi Becali să preia stadionul Steaua: „Să-şi vadă de echipa lui”! Replică dură pentru milionar 21:00 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00). Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor. Echipele de start 20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” Vezi toate știrile
Citește și