Închide meniul

Cele mai bune răspunsuri pentru întrebările de la interviurile de angajare

Antena Sport Publicat: 12 iulie 2022, 18:01

Reclamă
Cele mai bune răspunsuri pentru întrebările de la interviurile de angajare

Cele mai bune răspunsuri pentru întrebările de la interviurile de angajare

Sursa: freepik.com

Atunci când mergi la un interviu de angajare, vei da de întrebări variate. Printre acestea, se numără și cele de mai jos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Află din acest articol cum să te pregătești. Descoperă mai jos care sunt cele mai comune întrebări. Printre cele mai comune întrebări pe care le poți primi, se numără:

„De ce vrei să lucrezi la noi?”

Ca să răspunzi la această întrebare și să-ți pregătești răspunsuri, cel mai bine este să-ți faci temele de dinainte. Iată câteva moduri în care poți răspunde la această întrebare: 

Cum poți ajuta compania să reușească? Citește ce se întâmplă cu compania și industria sa. Și-a schimbat recent ofertele de produse sau de servicii? Cu ce presiuni competitive se confruntă? Ia în considerare acest peisaj și gândește-te: „Ce cunoștințe și experiență am care ar fi deosebit de utile acestui angajator în acest moment?”

Ce succese în carieră din trecut ai putea repeta la această companie? În locurile de muncă anterioare, cum ai îndeplinit sau depășit așteptările angajatorilor? Pentru ce probleme ai jucat un rol major în rezolvare? Ce idei ai introdus care au ajutat compania să economisească bani sau să-și sporească în alt mod profitul? Ce lecții ai învățat pe care le poți aplica în viitor pentru a crea valoare pentru potențialul angajator?

Reclamă

„Ce te motivează la locul de muncă?”

Pentru a răspunde la această întrebare, gândește-te care sunt lucrurile care te motivează, în general, la un loc de muncă – ce te-a motivat până acum să-ți faci treaba bine. Ce te-a motivat să te trezești dimineața cu entuziasm și să fii vesel și dornic de muncă. Iată câteva posibile răspunsuri.

Dorința de a avea rezultate

Împlinirea profesională vine și din motivația de a avea succes, de a avea rezultate bune și de a bifa cu încredere taskurile la finalul zilei. Un posibil răspuns la această întrebare ar putea fi: „Sunt foarte motivat să am rezultate. Îmi place când am un obiectiv concret de atins și suficient timp să dezvolt o strategie pentru a-l îndeplini. La ultimul meu job, obiectivele anuale erau destul de presante, însă am colaborat cu managerul meu și cu restul echipei pentru a face un plan lunar prin care să atingem obiectivele la final de an. A fost provocator, dar mi-a adus satisfacția de a reuși, în echipă.”

Dorința de a oferi o experiență plăcută clienților

Dacă ceea ce îți aduce zâmbetul pe buze este să creezi o experiență bună celor din jur, atunci poate un răspuns potrivit la această întrebare ar fi: „Mereu mi-a plăcut să mă asigur că ofer cel mai bun customer service clienților companiei la care lucrez. Simt că este important, atât pentru mine personal, cât și pentru companie și pentru clienți. Motivația mea de-mi dezvolta constant această abilitate este modul în care am reușit să cresc vânzările la compania mea timp de două trimestre la rând.”

Reclamă 4 / 0/3

Bucuria de a lucra în echipă

Un alt factor important pentru tine poate fi modul de lucru în echipă și bucuria de a colabora cu ceilalți. Dacă te regăsești în această descriere, un exemplu de răspuns la întrebarea recrutorului ar fi: „Sunt motivat de colaborarea cu ceilalți, iar o echipă unită mă motivează să-mi ating obiectivele la finalul zilei. La ultimul job pe care l-am avut, pe lângă rezultatele foarte bune pe care le-am avut la finalul anului, m-am bucurat să pot lucra într-o echipă în care ne-am susținut unii pe ceilalți, am identificat împreună cele mai bune soluții și am ajuns la rezultatele pe care ni le-am propus.”

„De ce vrei să pleci de la actualul loc de muncă?”

Atunci când dai un răspuns la această întrebare, este important să te gândești care sunt motivele reale pentru care vrei să pleci de la jobul curent, însă să te concentrezi pe aspectele pozitive atunci când formulezi un răspuns, și nu pe cele negative. Nu-ți vorbi actualul angajator de rău – acest lucru nu va fi văzut drept ceva pozitiv. 

Câteva motive frecvente pentru care angajații vor să schimbe locul de muncă sunt: 

  • Dorința de a evolua și de a învăța;
  • Dorința de a face o schimbare în carieră;
  • Dorința de a avea mai puține responsabilități;
  • Dorința de relocare;
  • Dorința de a dobândi abilități noi;
  • Dorința de a avea mai multe responsabilități;
  • Dorința de a schimba mediul de lucru, de a cunoaște oameni noi, organizații noi, de a progresa în carieră;
  • Dorința de a schimba domeniul de activitate cu totul.

„Unde te vezi peste 5 ani?”

Când îți formulezi răspunsul, ia în considerare faptul că recrutorul vrea să înțeleagă cum s-ar potrivi poziția la care ai aplicat cu planul tău de viitor, căci dacă această poziție este importantă în planul carierei tale pe termen lung, va fi mai probabil să îi acorzi o importanță deosebită și să te dedici cu sinceritate. Încearcă să răspunzi luând în considerare fiecare alegere pe care o faci în viața de zi cu zi și unde te conduc acestea.

Prin răspunsul tău, e bine să (te) comunici prin valori, iar acest lucru înseamnă să uiți pentru câteva momente de materialism și faimă și să vorbești mai puțin despre evoluția pe scara ierarhcă. În schimb, adu vorba despre implicarea ta în esențializarea și valorizarea job-ului prin muncă și dedicare.

Job interview photo created by aleksandarlittlewolf

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:45 Neil Lennon a venit la Bucureşti pentru a semna cu Rapid! Lovitură de proporţii pe care o dă Dan Şucu 16:40 LIVE VIDEOMarele Premiu de Formula 1 de la Imola e în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. Verstappen a plecat din pole-position 16:27 Manchester City – West Ham şi Arsenal – Everton, 18:00, LIVE SCORE! Se decide campioana din Premier League. Klopp, ultimul meci 16:26 VideoSebastian Vettel, omagiu superb pentru Ayrton Senna, la Imola! A pilotat monopostul brazilianului, în uralele publicului 16:10 Oțelul – U Cluj 0-2. „Dubla” lui Anselmo i-a calificat pe ardeleni în finala barajul pentru cupele europene. Dorinel este OUT! 15:47 VIDEOCrawley a promovat în Championship! Victorie pe Wembley cu Crewe, live în AntenaPLAY 15:37 Jose Mourinho e aproape de Beșiktaș! Conducerea clubului din Istanbul vrea să îi aducă o super vedetă în lot 15:20 Jurgen Klopp se poate retrage definitiv! Anunț uluitor făcut înainte de ultimul meci pe banca lui Liverpool 14:45 Bocciu, în cantonamentul lui Rapid înainte de derby-ul cu FCSB! A discutat cu jucătorii după ce a ieșit din închisoare 14:15 Rapid – FCSB LIVE TEXT (21:00). Campioana aduce rezervele la derby. Giuleștenii, fără victorie în play-off. Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și