”Cum poți să spui că e rasism? Dacă era alb ăla care comitea acte de indisciplină, spunea că ăla alb a comis-o. Nu a greșit cu nimic Colțescu. S-a exprimat într-o limbă română neaoșă, oricine ar fi spus la fel. Poate e exprimare nefericită, dar nu e rasistă.
Nu le e rușine măgarilor? Au făcut-o pe Halep în toate felurile, pe Țiriac, pe Năstase. Doar ei au voie la expresii în toate felurile?
Niște oameni fără personalitate vor să iasă în evidență. Mă uitam și la ministrul ăsta din Franța, care a fost mare sportivă, dar minte are mai puțină. Ce minte au ăștia? Au distrus tot, justiție, tot, sport. Uitați-vă ce se întâmplă la handbalul feminin. Sunt niște nesimțiți cum nu s-a mai pomenit, ajung la putere degeaba.
Federația dă socoteală la FIFA și la UEFA, în România doar dacă e vorba despre corupție, n-are treabă MTS. Câți bani a dat MTS fotbalului românesc? A dat vreun leu? Atunci ce caută Stroe să aibă voce în fotbalul românesc?”, a declarat Dumitru Dragomir, citat de digisport.ro.
Charlie Hebdo a ironizat-o pe Simona Halep
Charlie Hebdo este revista care a îndrăznit, cu doi ani în urmă să o ironizeze pe Simona Halep după victoria de la Roland Garros. "O româncă a câştigat la Roland Garros", era mesajul, iar personajul din caricatură striga pe o stradă "Fiare Vechi, Fiare Vechi".
"Săptămâna trecută, România, care ne-a dat totuşi mari comici precum hazliul Mircea Eliade sau măscăriciul Cioran (le poilant Mircea Eliade et le désopilant Cioran) s-a supărat pe Franţa din cauza unui desen cu jucătoarea care tocmai câştigase Roland-Garros. La şaizeci şi unu de ani după crearea Comunităţii economice europene, descoperim cu oroare că europenii n-au nici un umor.
În ciuda pactului oţel-cărbune, a CEEA (Comunitatea europeană a energiei atomice) şi a spaţiului Schengen, un mare şantier fundamental pentru construcţia europeană n-a fost încă lansat: Europa umorului. Ca o circumstanţă atenuantă pentru români trebuie spus că nici părinţii fondatori ai Europei — Jean Monnet, Robert Schuman, De Gasperi sau Adenauer… — nu erau mari comici.
După moneda unică europeană, vom crea oare într-o zi un umor unic european? Fiecare ţară îşi păzeşte cu stricteţe tradiţiile umoristice şi nu lasă Bruxelles să le reglementeze. Umorul, care ar trebui să ne apropie, devine factor de discordie. Încă unul în Europa? Cine o va salva de la acest naufragiu umoristic? Migranţii de pe Aquarius? De ce nu? (…)", spunea redactorul şef al Charlie Hebdo, Laurent Sourisseau.